23.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN FATSA CUMHURİYET MEYDANI’NDA YAPTIĞI KONUŞMA - TÜRKİYE’DE CİDDİ BİR YÖNETİM BOŞLUĞU VAR (23 EKİM 2015)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda konuştu.



Dış politikadaki bir hatayı bütün milletin ödeyeceğini söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

TERÖR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR
“Diyorlar ki ’turist gelmiyor.’ Turist niye gelsin? Her tarafta bomba patlıyor. . Eskiden bir PKK belası vardı şimdi bir de IŞİD belası çıktı. Bu güzelim ülke niye böyle oldu? 2002’de devraldıklarında Türkiye’de terör mü vardı? Biz söyledik, dedik ki ’Bu terörü bitirmenin yolu böyle değil, yanlış yapıyorsunuz’. 2012 yılında gittim dönemin başbakanı Erdoğan’a yol haritası verdim , Bu terörü ancak böyle bitirirsiniz’ dedim. ’Biz bildiğimizi yapacağız’ dedi. Buyurun bildiğinizi yapın. Türkiye hangi noktaya geldi? Diyordu ki ’Efendim biz bunu önledik veya önleyeceğiz.’ Hiçbir şey de yapmadınız. Oturdunuz masaya pazarlık yaptınız, yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Arkasından da çıktınız PKK bizi kandırdı. Siz çocuk musunuz? Şu anda Türkiye’de ciddi bir yönetim boşluğu var. Memleketi kim yönetiyor belli değil. Bunun düzelmesi lazım.

GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ
Anneler; çocuğunuzu tam gün okula göndereceksiniz, sabah gidecek akşam eve gelecek. Öğle yemeklerini okulda öğretmenleriyle beraber hiçbir bedel ödemeden yiyecekler. Bunu da diyecekler ’Parayı nereden bulacaksın’ diye. Sen saraya bulurken benim sesim çıkmadı. Ama ben çocuğumuza bulurken sen niye bağırıyorsun arkadaş? İkinci bir saray mı istiyorsun, üçüncü saray mı istiyorsun? Gençlerimize de bir çift sözüm var. Gençleri potansiyel suçlu olarak görüyorlar. Ben gençleri bu ülkenin geleceği umudu olarak görüyorum. Bizim geleceğimiz o çocuklar. O çocukların önündeki bütün engelleri kaldıracağım. Türkiye’de bütün üniversitelerde bir yılda yurt sorununu çözeceğim" 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Fatsa’da esnafı da ziyaret etti



Fatsa’dan sonra Ordu Merkez ilçesine geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada da esnafı ziyaret etti.Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği CHP Lideri Kılıçdaroğlu Köprübaşı mevkiinde konuştu.




Gündem'den Öne Çıkan Haberler