04.06.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ELAZIĞ’DA YAPTIĞI KONUŞMA - HİÇBİR KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMADIM,OYNAMAYACAĞIM VE OYNATMAYACAĞIM (4 HAZİRAN 2015)

Kılıçdaroğlu Elazığ’da “Hiçbir kimsenin ekmeğiyle oynamadım, oynamayacağım ve oynatmayacağım” dedi

-“Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, CHP’ye oy vermeseniz bile ben sizin ekmeğinizi savunacağım, o ekmeği size vereceğim"

- "2002’de, ’Biz fakirin partisiyiz, biz gurebanın partisiyiz, biz fukaranın partisiyiz’ diyorlardı. Şimdi 1100 odalı sarayda oturanların partisi oldular. Şimdi altın kaplamalı klozetlerde tuvaletlerini yapanların partisi oldular. Onlar milletten koptular”

-"Son 13 yılda Elazığ’a ne oldu? Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir Allah’ın kulu çıkıp, ’Elazığ’ın şu sorunu var’ dediğini duydunuz mu? Vallahi ben de duymadım ama Elazığ’ı biliyorum. Sorunlarını da Ankara’da oturan beylerden daha iyi biliyorum. Çünkü ben sizden birisiyim"

-"Sevgili anneler, ben de sizin çocuğunuzum. Elazığlı dostlarımın kardeşiyim, çocuğuyum. Bu toprakların suyunu içtim, ekmeğini yedim. Yoksulluğu bilirim, açlığı bilirim, işsizliği bilirim. Ankara’daki beyler bunu unuttular. Onlar nerede oturuyorlar, saraylarında oturuyorlar. 1100 odalı sarayda oturanların partisi oldular. 7 Haziran’da yeni bir başlangıç yapacağız. Sandığa gideceğiz. Dersi sanıkta vereceğiz. 4 yıl yetki verin yoksulluğu bitireceğim"

- "Çiftçinin alın teri değerlenecek"

-"Refahı tabana yayacağız. Çiftçi üretecek, çiftçi kazanacak. Çiftçinin alın teri değerlenecek. ’Nasıl yapacaksın?’ dediler. Sözüm söz, çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağım.  ’Çiftçiye nasıl verirsin mazotu 1,5 liraya’ diyorlar. Sen yata kaç liraya veriyorsun? Yatlara 1 lira 21 kuruştan veriyorlar. Ben de çiftçiye mazotu 1,5 liradan veriyorum. Sen incide, pırlantada, yakutta, elmasta vergiyi sıfırladın, ben de çiftçinin mazotunu sıfırlıyorum.”

-“Asgari ücreti bin 500 lira yapacağım, taşeron işçiye kadro vereceğim. Gidiyorlar beni iş verenlere şikayet ediyorlar. ’Kılıçdaroğlu, asgari ücreti 1500 lira yapacak, itiraz edin’ diyorlar. Sen niye karşıma çıkmıyorsun? Sen niye itiraz etmiyorsun? Korkuyor, ’Oy kaybedeceğim’ diye. Sözüm söz, istedikleri kadar kızsınlar, ister çatlasınlar, ister patlasınlar, sözüm söz asgari ücreti net 1500 lira yapacağım"

-"Diyorlar ki ’Kılıçdaroğlu ’Taşeron işçileri dışarıya atacak, yerine kendi adamlarını alacak, onlara kadro verecek’. Buna sakın inanmayın. Ne diyorum, açık ve net söylüyorum, hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadım ve oynamayacağım. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, CHP’ye oy vermeseniz bile ben sizin ekmeğinizin peşinde koşacağım. O ekmeği size vereceğim. Kadro vereceğim, özgürce çalışacaksınız. Helalinden çalışacaksınız, kazanacaksınız, hakkınızı alacaksınız çünkü biz yetim hakkı yemeyiz.

- "Mısır’daki sağır Sultan da duysun, Kılıçdaroğlu’nun başbakanlığında hiçbir sosyal yardım kesilmeyecek, sosyal yardımlar en az iki katına çıkacak. Diyorlar ki ’Kılıçdaroğlu bunu nasıl yapacak, kaynağı nereden bulacak?’ Sözüm söz. Elazığ’dan söz, Türkiye duysun söz. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve millete vereceğim"

-"Bugüne kadar CHP’ye oy vermemiş arkadaşınıza diyeceksiniz ki, 13 yıldır iktidardalar, tek başına iktidardalar. Mazeret üretme hakları yok. 13 yılda 17 milyon yoksul yarattılar, 6 milyon 250 bin işsiz yarattılar, aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli yarattılar, atama bekleyen 350 bin öğretmen yarattılar, sulanamayan milyonlarca dekar arazi yarattılar, çiftçinin alın terinin karşılığını vermediler. Bunları anlatın.”

- “77 milyon yurttaşıma açık çağrıdır. Hiçbir zaman ve hiçbir sebeple kimsenin hayat tarzını siyasete malzeme etmedim ve doğru da bulmam. Hiçbir zaman kimsenin kimliğini siyaset konusu yapmadım ve doğru da bulmam. Hiçbir zaman hiçbir ortamda hiç kimsenin inancını siyasete malzeme etmedim ve etmeyeceğim. Benim düşüncem şu, Elazığlı kardeşlerim duysunlar. 77 milyon yurttaşım da duysun. İnsan, Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır"

Gündem'den Öne Çıkan Haberler