26.01.2020

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NUN ELAZIĞ DEPREMİ SONRASI YAPTIĞI BASIN TOPLANTISI (25 OCAK 2020)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Havalimanı'nda, Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:  Değerli basın mensupları, hepimizin başı sağ olsun. Dün akşam haberi duyduğumda önce Sayın Vali’yi aradım, Sayın Vali’mizle görüştüğümde daha o saatlerde bir can kaybının olmadığını, bir haberin gelmediğini ifade etmişti. Daha sonra televizyonlardan can kaybıyla ilgili haberler de geldi. İki Genel Başkan Yardımcısı arkadaşımı Malatya ve Elazığ’da görevlendirdim.  Sabahleyin İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarımız bölgeye hem yardım, hem de araç gönderdiler. Bugün ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız gönderdiği yardımların bölgedeki çalışmasıyla ilgili olarak da, yardımların halka ulaşıp ulaşmaması konusunda da gözlemlerde bulunmak üzere kendisi deprem bölgesine gitti.  Tabi zor bir süreç yaşıyoruz. Beni bu süreç içerisinde duygulandıran olay, bu tür felaketlerle karşı karşıya kaldığımızda siyasi görüşü, kimliği ne olursa olsun bütün vatandaşlarımızın gönül birliği içinde yaraları sarmak için olağanüstü bir çaba göstermeleridir. Bu tasada ve kıvançta beraber olmanın bütün güzelliklerini gösteriyor bize. Tabi Allah başka acılar vermesin. Bu tür acılar bizleri birleştiriyor ama keşke bu tür acılar olmasa, her türlü önlem alınsa ve dolayısıyla da bir can kaybı yaşanmasa… En büyük arzularımızdan birisi de budur.  Bu çerçevede olaya bakıyoruz, bu çerçevede arkadaşlarımız oradalar, değerlendirmeleri yapıyorlar. Bölgenin bütün ihtiyaçlarını Belediye Başkanlarımızla birlikte merkezi yönetim de karşılıyor zaten. Dolayısıyla vatandaşlarımız da bölgeye olan sempatilerini, bölgeye olan yardımlarını esirgemiyorlar. Hem Elazığlılara, hem Malatyalılara başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Milletimizin başı sağ olsun diyorum. Yaralananlara da tabi acil şifalar diliyoruz. Onlar da inşallah kısa süre içerisinde iyileşir ve evlerine dönerler.  Teşekkür ederim arkadaşlar. 

Soru- Efendim siz de gidecek misiniz bölgeye bugün ya da yarın?

Kemal KILIÇDAROĞLU- Bakacağız değerli arkadaşlar. Belediye Başkanlarımızın yaptığı yardımlar orada. Bir Belediye Başkanımız, iki Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekillerimiz orada. Hem Malatya’da, hem Elazığ’dalar şu anda. Alanda geziyorlar, sorunlara bakıyorlar, sorunlarla ilgileniyorlar. Bana belli aralıklarla da bilgi veriyorlar zaten. Tabloya bakacağız…

Soru- Zaten kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kemal KILIÇDAROĞLU- Devam ediyor zaten evet. Bütün bunların hepsini dün akşamdan itibaren saat saat bir şekliyle arkadaşlar bilgi veriyorlar. Sağ olsunlar İl Başkanımız, Milletvekili arkadaşlarımız, Genel Başkan Yardımcılarımız kırsal dahil olmak üzere hem kent merkezinde, hem köylerde olabildiğince vatandaşlara ulaşmaya çalışıyorlar. Belediye Başkanlarımızın bu konuda gönderdikleri araçlar, bölgede enkazın kaldırılmasına dönük olarak insani yardım, ayrıca maddi yardım, çadır, 3 bin kişilik sıcak yemeğin verilebileceği bir mekanın yaratılması belediyeler tarafından sağlandı. Dolayısıyla elimizden gelen her türlü katkıyı yapmaya çalışıyoruz. Sonuçta bölgedeki insanın acısını paylaşmanın ötesinde bir şekliyle onların günlük ihtiyaçlarının da karşılanması lazım, o konuda da Belediye Başkanlarımız ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar.

Teşekkür ederim değerli arkadaşlar.