29.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN DÜZCE ANITPARK MEYDANI’NDA YAPTIĞI KONUŞMA - İNSANCA VE HAKÇA BİR DÜZENİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK (29 EKİM 2015)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Düzce Anıtpark Meydanı’nda konuştu.

 Türkiye’nin iyi, ahlaklı ve halka hesap veren bir yönetime ihtiyacı olduğunu söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

 EMEKLİLERE VEFA BORCUMUZ VAR
"Ben rahmetli Ecevit’in geleneğinden geliyorum. Rahmetli derdi ki ’Ne ezen, ne ezilen insanca, hakça bir düzen.’ Biz insanca ve hakça bir düzeni gerçekleştirmek için yola çıktık. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramında niye ikramiye veriyoruz? İnsanca, hakça bir düzen olsun. Bir bayramda torununa harçlık vermek çok mu Allah aşkına. Onlar izin vermiyorlar. Parayı bulamazsın diyorlar. Şimdi anlaşıldı ki bu para var. Zaten biz biliyorduk. Eğer bu ülke büyüdüyse, kalkındıysa bu emeklilerin zamanında çalışmalarından oldu. Kimi fabrikada, kimi tarlada, kimi dükkanında, kimi devlet dairesinde, kimi askeriyede çalıştı. Herkes çalıştı ve emekli oldu. İnsanca yaşaması, insanca geçinmesi lazım. Huzur içinde olması lazım. Bunların sağlanması gerekiyor. Namus sözü, Kılıçdaroğlu sözü. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her eve bereket, her eve huzur getireceğim. Her evdeki çocuklar karnı tok uyuyacak. O evlatlarımızı başımızın üstünde taşıyacağız. Hiç meraklanmayın bunların tamamını yapmak benim boynumun borcudur.

 YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞI

Türkiye’ye ihtiyacı olan yeni ve ahlaklı bir siyaset anlayışını getireceğiz. Ama benim sizden istirhamım var. Ben geliyorum, sizin için konuşuyorum, sizin için mücadele ediyorum benim köşeyi dönme gibi bir hastalığım, sarayda oturma gibi bir alışkanlığım yok. Siz nasıl yaşıyorsanız ben de öyle yaşıyorum. Mütevazi bir evde yaşıyorum. Bir lüksüm de yok benim ama bu ülkeyi yönetmeye talibim ben. Düzgün, namuslu, hesap veren bir anlayışla ülkeyi yönetmek istiyorum. Bunun için sizden milletvekili istiyorum. Siz oy verdiniz, oy verdiğiniz parti size hizmet vermedi. E yeter artık deyin. Kavgadan bıkmadınız mı Allah aşkına? Çocuklarınıza yazık günah değil mi? Onların çocuklarının işi var diye, sanıyorlar ki herkesin çocuğunun işi var. Esnaf borç batağında, kredi kartı, tüketici kredisi faizleri tam bir tefeci faizi gibi bankalar uyguluyor. Bu faizlerin en az yüzde 80’ini sileceğim. Vatandaşı borç batağından kurtaracağım. Ben saray için değil, Ankara’daki beyler için değil, ben bu ülkenin insanları için, işçisi, çiftçisi, emeklisi, köylüsü, sanayicisi, kim üretiyorsa, kimin ne derdi varsa ben onlar için çalışıyorum. Halk için çalışıyorum"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Düzce’den sonra Akçakoca’ya geçti

 
Akçakocalılara “Sandığa gidin” çağrısı yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

 SORUNLARI AŞACAK TEK PARTİ CHP’DİR

“Türkiye’de birçok sorun var ve bu sorunları aşacak tek parti Cumhuriyet Halk Partisi. Bakın açık ve net söylüyorum. Parlamentoda 4 parti var. Bir partiye bakın ülkeyi bu hale getirdi. 13 yıldır yönetti, Türkiye’nin hiçbir sorununu çözmedi. İşsizlik mi, dış politika mı, eğitim mi, hangi alana bakarsanız bakın sorunlar var. Diğer partiye bakın o da her şeye ’hayır’ diyor. Hayır diyorsan niye seçimlere giriyorsun? Bu da doğru değil. Siyasetin bir uzlaşma kültürü vardır. Bir başka parti var o da denklem dışı. Geriye bir parti kalıyor. Adam gibi bir parti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi. Ülkeyi düşünen bir parti. Uzlaşma kültürü olan bir parti. ’Önce ben, önce parti’ diyen değil ’Önce Türkiye’ diyen bir parti. Budur bizim derdimiz. Ülkemizin sorunlarını çözeceğiz. O açıdan sizden milletvekili istiyoruz. Sandığa gidin tabloyu değiştirin."



Gündem'den Öne Çıkan Haberler