29.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ÇORLU ATATÜRK MEYDANI’NDA YAPTIĞI KONUŞMA - BÖLÜNMENİN DEĞİL BİRLEŞMENİN ZAMANI (29 EKİM 2015)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorlu Atatürk Meydanı’nda konuştu.

Ülke, bayrak, vatan, çocuklar, huzur ve refah için çalışacağına söz verdiğini söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

GELDİĞİM YERİ CUMHURİYET VE ATATÜRK’E BORÇLUYUM
"Anadolu’nun kuş uçmaz, kervan geçmez bir köyünde doğdum. 7 kardeşiz. Üniversiteye giden sadece benim. Annem okuma yazama bilmezdi, Allah rahmet eylesin. Ablam da okuma-yazma bilmez. Çalıştım, devlette önemli önemli görevler yaptım. Milletvekili oldum sonra ve şimdi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğundayım. Ben bunu cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyum” ifadelerini kullandı.

ASKERİ DÖNEMDE BİLE BÖYLE BİR OLAY YAŞAMADIK
1 Kasım’ın saltanatın yıkıldığı tarihtir. Şimdi de birilerinin saltanatı var. Birilerinin ağzından çıkan kanun hükmünde oluyor. Birileri konuşacak, savcı harekete geçecek, birileri konuşacak, hakim harekete geçecek, birileri konuşacak, devletin bütün kurumları harekete geçecek. Hukuk ayaklar altında. Düşünebiliyor musunuz, hangi noktaya geldik. Televizyon kanalları kapatılıyor. Gazeteler yasaklanıyor. Askeri dönemde bununla karşılaşmadık, böyle bir olay yaşamadık. Televizyon kanalları niye kapatılır? Eğer mevcut iktidarı övseydi, hiçbirisi kapanmazdı. Hatta ceplerine para bile koyarlardı. Gazeteler sansüre uğruyor. Gazeteci ölümle tehdit ediliyor. Bir gazete başında iktidar partisinin milletvekili gece yarısı basılıyor. Şimdi o kişi Başbakan ile yan yana fotoğraf veriyor. Türkiye’nin hangi noktaya geldiğini bilmenizi isterim, 1 Kasım seçimleri diğer seçimlere benzemiyor. Düşünerek gideceğiz sandığa.

ADRES BELLİ, ALTI OK
Bu ülkede refahı ve huzuru isteyenler çoğunlukta. Aslında biz milyonlarız, ama biz bölündük. Kimisi A partisinde, kimisi B partisinde, kimisi C partisinde. Refahı huzuru isteyen bütün yurttaşlarıma açık çağrıda bulunuyorum, eğer siz Türkiye’yi ateş çemberinden çekip çıkarmak istiyorsanız, eğer siz PKK belasının yanına IŞİD belasını da koyan bir anlayıştan kurtulmak istiyorsanız, eğer siz bu ülkede herkesin refah içinde yaşamasını istiyorsanız, bölünmenin zamanı değil. Birleşeceğiz, nerede? Adres belli, Cumhuriyet Halk Partisi.”



Gündem'den Öne Çıkan Haberler