28.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN BARTIN YUKARI ÇARŞI MEYDANI’NDA YAPTIĞI KONUŞMA - BIKTIK BUNLARDAN! (28 EKİM 2015)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın Yukarı Çarşı Meydanı’nda konuştu

7 Haziran seçimlerinde milli iradeye saygı duyduklarını, bunun için de koalisyon görüşmelerinde üzerine düşeni yaptıklarını söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

ÜLKEYİ KİMİN YÖNETTİĞİ BELLİ DEĞİL
"Benim bildiğim, inandığım hiçbir vatandaşımız bu ülkede şantaja boyun eğmez, gider sandığa kararlı iradesiyle oyunu kullanır. Hükümet kuramayan bir partiye, hükümet kuramayan bir lidere güven duymamanız gerekir. Eğer bir kişi iradesini saraya ipotek etmişse o kişi Türkiye’yi yönetemez. Zaten şu anda Türkiye Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birisini yaşıyor.

SORUNLARI EN İYİ SAPTAYAN PARTİ CHP
Meclis’te 4 partinin grubu var. Bir parti 13 yılda memleketi bu hale getirdi. PKK belası yetmiyordu, şimdi bir de IŞİD belası çıktı.’Sizin Ortadoğu’da ne işiniz var, Suriye’de ne işiniz var, niye silah gönderiyorsunuz, niye radikal grupları gönderiyorsunuz?’ diye elli sefer uyardık. Ama dinlemediler, bu tablo ortaya çıktı. İkinci parti sağ olsun her şeye ’hayır’ diyor. ’Hayır’ diyorsan niye siyasete giriyorsun? Girme o zaman. Başka bir şey yap. Üçüncü parti denklemin dışında zaten. Geriye bir tek parti kalıyor. Bu ülkenin sorunlarını en iyi saptayan, en iyi tespit eden, çözümleri üreten parti CHP. Türkiye’nin derin krizden çıkması, yeniden rayına oturması gerekiyor. Yargı bağımsızlığının yeniden sağlanması lazım. Güçlü bir sosyal devletin yeniden inşa edilmesi lazım. Bunun için CHP iktidarına ihtiyacı var Türkiye’nin. Bunu bütün sağ duyulu vatandaşlar da söylüyor. Bütün dünya bu gerçeği görüyor. 1 Kasım’da sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve düşünerek gidin.



ÜLKENİN YENİ BİR ANLAYIŞA İHTİYACI VAR
Siyaset kavga alanı değildir. Siyaset köşeyi dönme, zenginleşme aracı değildir. Siyasetin görevi vatandaşa hizmet etmektir. Ama vatandaşa hizmeti bıraktılar. Birisi din iman edebiyatı yapıyor. Öbür taraftan birisi de etnik kimlik edebiyatı yapıyor. Bunları bırakmamız lazım. Bu ülkenin refaha ve huzura ihtiyacı var. Eğer refahı ve huzuru istiyorsak yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Çok ayrıştık, çok bölündük. Birbirimize selam veremez hale geldik. Neden? Bu ülke bu kadar güzel. Her şeyi bereketli bu ülkenin. Ama bu ülkenin yeterli üretimi yok. Çocuklarımız işsiz. Evine ekmek götüremiyor. Huzur kalmadı memlekette. Size sözüm var. İşsizlik belasından da bu memleketi kurtaracağız yetki verirseniz. Sizden 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yılda huzuru ve refahı getireceğim. Hiçbir vatandaşımı ötekileştirmeyeceğim. Bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağım. Hiçbir vatandaşı ayrıştırmayacağım. 7 Haziran’da ne vaat ettiysem hepsinin altında benim imzam var. Huzuru ve barışı getireceğiz. Bunun için sizin oyunuza ihtiyaç duyuyorum. Destek vermeniz lazım. Bıktık bunlardan. Çekilsinler bir köşeye. Bir kere de kul hakkı yemeyenler, yolsuzluk yapmayanlar, vatandaşın cebine elini uzatmayanlar bu ülkeyi yönetsin.

BOĞAZIMDAN KESECEĞİM, ÇOCUKLARA ÖĞLE YEMEĞİ VERECEĞİM
Bu güzel topraklarda fakirliği tarihe gömeceğim. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde fakirlik mi olur? İçim kan ağlıyor. Binlerce çocuğumuz var yatağa aç giriyor. Annelerimiz çocuklarınızı tam gün okula göndereceksiniz. Öğle yemeklerini öğretmenleriyle birlikte ücretsiz yiyecekler. Fakir ailelerde anne çocuğunun beslenme çantasına ’ne koyayım’ diye dert yanıyor. Biliyorum şimdi bunun için de ’Kaynağı nereden bulacaksınız?’ diyecekler. Hiç meraklanmayın. Boğazımdan keseceğim o çocuklara öğle yemeğini vereceğim.

PARADA PULDA GÖZÜM YOK

7 Haziran’dan önce kaynak soranlar şimdi bizim seçim bildirgemizi kopyalamaya başladı. Eyvallah kopyalasınlar, itirazım yok. Bu gerçek şunu gösteriyor: Türkiye’nin sorunlarını en iyi tespit eden parti, en iyi kadroları bünyesinde bulunduran parti CHP. Boşuna kopya etmiyorlar. ’Asgari ücret 1500 lira olacak’ dediğim zaman bizi işverenlere şikayet ediyorlardı. Allah bu ya şimdi onlar da ’1300 lira olacak’ diyorlar. Niye 1500 değil? ’CHP’ye oy vermeyin faiz yükselir, dolar yükselin, işsizlik artar’ diyorlardı. Allah büyük ya hepsi bunların zamanında oldu. Faiz, dolar, işsizlik arttı. Yalanın siyasette yerinin olmaması lazım. Düzgün, ahlaklı siyasete, yeni bir siyasete ihtiyacımız var. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Sizin için çalışıyorum. Benim parada, pulda gözüm yok. Çok şükür aldığım aylık yetiyor. Bu sorunları namusumla, adaletle çözmek istiyorum. Destek verin Türkiye’yi değiştirelim. Saygın bir konuma taşıyalım."


Gündem'den Öne Çıkan Haberler