11.07.2010

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN BALIKESİR’İN SAVAŞTEPE İLÇESİNDE YAPTIĞI KONUŞMA (11 TEMMUZ 2010)

Referandum Mitingleri - 11.07.2010 Balıkesir-Savaştepe

Sağ olun,

Savaştepe’yi biliyoruz. Kuvay-i Milliye’nin ruhu burada doğdu. Savaştepe AKP’nin 8 yıllık iktidarında çok büyük kan kaybetti.

Biz temiz siyaset istiyoruz. Biz halka hesap veren siyaset istiyoruz. Biz istiyoruz ki, parlamentoya gönderdiğimiz siyasetçi cebini değil halkını düşünsün.

Bunlar 8 yılda Allah aşkına ne yaptılar? Memur memnun mu? İşçi memnun mu? Emekli memnun mu? Peki, Allah aşkına bu sistemden kim memnun?

Önümüze sandık geliyor. Şimdi sistemi değiştirmek için kendilerine göre bir Anayasa yaptılar. O Anayasayı niye yaptılar biliyor musunuz? Efendim, CHP iktidar olacak, bize hesap soracak, hesap sormadan önce biz Anayasayı değiştirelim oraya bizim hakimleri getirelim. Bizim atadığımız hakimler bizi mahkum etmesinler. Bu oyuna gelecek miyiz?

Bu Anayasa çiftçinin derdini çözecek mi? Bu Anayasa memlekette yolsuzluğu kaldıracak mı? Bu Anayasa yoksulluğu kaldıracak mı? Bu Anayasa emeklinin sorununu çözecek mi? O zaman bize bir şey düşüyor. Hayırlı oylar düşüyor. Hayır demeye var mısınız? AKP’yi 12 Eylülde sandığa gömmeye var mısınız?

O zaman söz verdik sözü yerine getireceğiz. Başbakanlık için güzel şey hazırlıyorsunuz. Teşekkür ederim. Ama benim bir oyum var. Ben halkıma güveniyorum ve sizden Başbakanlık için rey istiyorum.

Bir görsünler bakalım. Bu memleket nasıl yönetilirmiş. Halk nasıl düşünülürmüş. Önce halkın zenginleşmesini sağlayacağız ve siyasette zenginleşmeye de son vereceğiz size söz veriyorum.

Bakın burada hayvancılık vardı, burada tarım vardı, burada tütün vardı. Ne oldu? Tütün üreticisini perişan ettiler. Şimdi dışarından ürünler ithal ediyoruz. Allah aşkına bu memleketin havası var, suyu var, toprağı var, insanı da var. Peki, o insan çalışmıyor mu diyorsunuz? Çalışıyor. Üretmiyor mu diyorsunuz? Üretiyor. Ama teşvik etmiyor musunuz? Ne yapıyorsunuz dışarıdan et getiriyorsunuz. ………… milyon dolar para veriyorsunuz. Sen onun yarısını Türk çiftçisine ver bakayım bu ülkeyi nasıl taşıyor Türk çiftçisi.

Bu defa hem gençleri görüyoruz hem kadınları görüyoruz. Kadınlarımız siyasete el koydular. Bu ne demektir biliyor musunuz? Türkiye’de demokrasi kökleşecek demektir artık.

Gençlerimiz var. Siyasetin dışına itilen gençlerimiz var. Şimdi onlarda siyasetin içine girdiler. Artık onlarda eğriyi doğruyu tartışmaya başladılar. Çünkü bu ülkeye ……………………….. hesap sormanın zamanı gelmiştir.

Buraya iki saat gecikerek geldim. 1 saatlik yolumuz var Balıkesir’e gideceğiz ve benim şu saatte Balıkesir’de olmam lazımdı. 12 Eylülde ve ondan sonra devam eden seçimlerde halka hesap vermeyi namuslu görev kabul eden bir siyasi anlayışı yani CHP’yi, yani halkın partisini iktidar yapmaya söz veriyor musunuz?

Bende sizlere söz veriyorum. Biz halk için çalışacağız. Önce halkın zenginleşmesi için çalışacağız. Beraber üreteceğiz ve hakça bölüşeceğiz. Bunun sözünü veriyorum sizlere.

Sizin oylarınızla yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Sizin oylarınızla yatağa aç giren çocuk bırakmayacağız. Sizin oylarınızla Türkiye’yi onurlu, çağdaş bir ülke yapacağız bunun sözünü veriyoruz.

Şurada bir afişimiz var. Emeklimize sahip çıkacağız diye. Orada emekli için ne yapacağımızı yazdık. Bir daha anlatmayacağım. Ama şunu söylüyorum AKP emekliyi ikinci sınıf yurttaş yaptı. Söz size söz. Emekli geçmişte olduğu gibi bu ülkeye birinci sınıf yurttaş olacaktır. Bunun da sözünü veriyoruz.

Hepinize en içten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Biz geleceğe umutla bakan, yüreğinde insan sevgisi olan, kavgayı bırakıp barışı özleyen bir hukuk toplum yaratmak istiyoruz. Sizin gücünüzle, sizin iradenizle yaratmak istiyoruz.

Ve Nazım’ın dediği gibi bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşan bir Türkiye yaratmak istiyoruz.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler