25.08.2016

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ARTVİN’DE UĞRADIĞI TERÖR SALDIRISI SONRASI ANKARA’YA DÖNÜŞÜNDE ESENBOĞA HAVALİMANINDA YAPTIĞI AÇIKLAMA: KARARLILIKLA BİLDİĞİMİZ YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ (25 AĞUSTOS 2016)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU :

-KARARLILIKLA BİLDİĞİMİZ YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Keşke o şehit olmasaydı da aynı acıyı ben yaşasaydım, benim ailem yaşasaydı. O açıdan son derece üzgünüm. Bir şehidin olması gerçekten beni son derece üzüyor. Yarın cenazesine katılacağım." dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Artvin dönüşünde Ankara Esenboğa Havalimanında basın mensuplarına yaptığı açıklamalar şöyle:

Soru- Efendim çok geçmiş olsun.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Çok teşekkür ederim.
Soru- Efendim hain bir saldırı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kemal KILIÇDAROĞLU- Çok teşekkür ederim. İlgi dolayısıyla teşekkür ediyorum. Ama bizim bir görevimiz var teröre karşı durmak. Bizim bir görevimiz var vatandaşı korumak. Bizim bir görevimiz var vatandaşın haklarını savunmak. Terör kimden, nereden nasıl gelirse gelsin hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu terör bizi asla yıldıramaz, yolumuzdan döndüremez. Kararlılıkla bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.
Soru- Şehit Er’in yarın cenazesine katılacaksınız galiba?
Kemal KILIÇDAROĞLU- Yarın şehidimizin cenazesine katılacağız. Son derece üzgünüz, keşke böyle bir olay olmasaydı. Evet bir canımız var o canımızı vatana vermeye hazırız. Mehmetçiğimiz de şehit oldu. Keşke o şehit olmasaydı da aynı acıyı ben yaşasaydım, benim ailem yaşasaydı. O açıdan son derece üzgünüm. Bir şehidin olması gerçekten beni son derece üzüyor. Yarın cenazesine katılacağım.
Soru- Sizi bekleyen yoğun bir kalabalık var. Burayı nasıl değerlendirirsiniz atmosferi?
Kemal KILIÇDAROĞLU- Burada teröre karşı hep birlikte duruyoruz, birlikte mücadele ediyoruz. Buraya katılan arkadaşlarıma, telefon eden bütün siyasi partilerin Genel Başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına, sendikalara, hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Hep beraber olacağız, birlikte olacağız ve Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız.