26.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ARDAHAN’DA YAPTIĞI KONUŞMA - TÜRKİYE’Yİ TERÖRDEN KURTARACAĞIZ, BU ÜLKEDE KARDEŞ KANI AKMAYACAK (26 EKİM 2015)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan’da konuştu.

7 Haziran’da yapılan seçimin ardından hükümet kurulamadığı için 1 Kasım’da yeniden seçime gidilmek zorunda kalındığını söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

SİZE ŞANTAJ UYGULAYANLARI SANDIĞA GÖMÜN
"Terörü azdırdılar, kan ve gözyaşını milletin önüne koydular. Ya diyor, ’bana 400 vereceksin’ ya da ’her seferinde seni sandığa götüreceğim.’ Ben de sizden bir şey istiyorum: Madem size şantaj uygulanıyor, siz de onları sandığa gömün bir daha da bu lafı etmesinler. Gencecik çocuklarımız işsiz. Hiç çıkıp da şunu söylüyorlar mı, ’biz işsizliği önleyeceğiz’ diye, asla söylemiyorlar çünkü onların çocuklarının işi var, sanıyorlar ki herkesin işi var, yok öyle bir şey. İşsizliği çözeceğiz. Size sözüm söz. Herkesin aşı, herkesin işi olacak. Bu ülkeye refah ve huzuru getirmeye söz veriyorum. 13 yılda yapamadılar, 4 yılda çözeceğim ben bu sorunu, hepimiz huzur içinde yaşayacağız. 

13 YILDIR NE YAPIYORDUN SEN, SEN ARMUT MU TOPLUYORDUN 
7 Haziran’da açıkladığımız beyannamemizde, işsize iş, emekliye yılda iki ikramiye, her aileye en az 720 lira gelir, taşeron işçiye kadro vadettik. Her seferinde dediler ki, ’kaynağı nereden bulacaksınız, parayı nereden bulacaksınız.’ Maliye Bakanı da dedi ki, ’parayı bulursanız ben de CHP’ye oy vereceğim.’ Şimdi bizim seçim bildirgesini aldılar, aynen kopya ettiler. Şimdi onlar da ‘emekli’ diyor, ‘işçi’ diyor, ‘taşeron işçisi’ diyor, onlar da ‘fakirliği bitireceğiz’ diyor. 13 yıldır sen ne yapıyordun, cebini mi dolduruyordun? 13 yıl ne yaptın sen? Demek ki neymiş, demek ki kaynak varmış. Demek ki neymiş, Türkiye’nin sorunlarını en iyi bilen parti, en iyi kadroları bünyesinde tutan parti, kul hakkını yemeyen parti Cumhuriyet Halk Partisi’ymiş.

SORUNLARINIZI BİLİYORUM

Ardahan’ın sorunlarını da biliyorum. Zengin sarıçam ormanlarına sahip olmasına karşın Ardahan’ın bir ağaç entegre tesisi dahi yok, yaylalar değerlendirilemiyor. Komşu ülkeler dünyanın bir ucundan et ithal ediyor. Bu pazarı değerlendirmek yerine hayvancılığı bitirdiler. Yazık günah değil mi, burnumuzun dibinde. İmkanı olsa bu ülkenin insanı sadece Türkiye’yi değil, bütün Ortadoğu’yu besler.

TAŞIMALI EĞİTİMİ KALDIRACAĞIZ

Sevgili anneler çocuklarınızı okula gönderiyorsunuz, taşımalı eğitim, bilmem kaç kilometre ötedeki okullara gönderiyorsunuz. Taşımalı eğitimi kaldıracağız, söz. Nerede öğrenci varsa öğretmen de orada olacak. Çocuklar tam gün okula gidecekler. Sabah gidecekler, akşam eve gelecekler. Öğlen yemekleri için beslenme çantası olmayacak, öğlen yemeğini çocuklar okulda öğretmenleriyle beraber hiç bir bedel ödemeden yiyecekler. Biliyorum, diyecekler ki bunun kaynağını nereden bulacaksın. Vallahi de bulacağım, billahi de bulacağım, o çocuklarımıza öğlen yemeğini yedireceğim. İmam hatip okullarını kapatacağımızı söylüyorlar. İmam hatip okullarını kuran, açan parti biziz, niye kapatalım. Hangi gerekçeyle kapatıyoruz? İstiyorum ki, imam hatipte okuyan çocuğumuz da sanat okulunda okuyan çocuğumuz da lise okuyan çocuğumuz da aynı eğitimi alsın. Bu ayrıma da asla izin vermedik, vermeyeceğiz. Bütün evlatlarımızı kucaklayacağız.”


Gündem'den Öne Çıkan Haberler