04.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ANTALYA’NIN MANAVGAT İLÇESİNDE YAPTIĞI KONUŞMA - BAĞIMSIZ BİR İRADESİ OLMAYAN, İRADESİNİ VESAYET ALTINA ALAN BİR KİŞİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NDE HÜKÜMET KURAMAZ (4 EKİM 2015)

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Bağımsız bir iradesi olmayan, iradesini vesayet altına alan bir kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde hükümet kuramaz"

"Bir parti kendi iradesini bir başka otoriteye kiraya vermişse, o partinin kendisine ve ülkemize faydası yoktur"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  Manavgat mitingde konuştu

Geçen seçimde Antalya’da yaklaşık 230 bin seçmenin sandığa gitmediğini belirten Kılıçdaroğlu, çocuklarını, ülkesini, bayrağını, demokrasiyi ve geleceğini düşünenlerin 1 Kasım’da sandığa giderek oyunu CHP’ye vereceğini düşündüğünü söyledi.

Antalya’yı Türkiye’nin incisi, demokrasinin de beşiği olarak gördüklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, Antalyalıların yapması gerekenin 1 Kasım’da sandığa gidip oylarını kullanarak demokrasiye sahip çıkmaları olduğunu vurguladı.

Vatandaşların, "7 Haziran’da seçim yaptık, oyumuzu kullandık. Bir baskı yönetimine son verdik, demokrasi kazandı. Koalisyonla ülkenin yönetilmesi gerekiyordu, neden hükümet kurulmadı?" diye sorduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, "Korkuyorlar. Neden korkuyorlar? Yolsuzlukları ortaya çıkar diye mi korkuyorlar. Sarayda oturan müdahale etti. Açık ve net" ifadesini kullandı.

Hükümeti kurma görevinin Cumhurbaşkanı tarafından Davutoğlu’na verildiğini, ancak hükümetin kurulamadığını dile getiren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Bağımsız bir iradesi olmayan, iradesini vesayet altına alan bir kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde hükümet kuramaz. Bunu herkesin bilmesi lazım. Koalisyon yapacaktık, milletin iradesine saygı gösterecektik. Bütün düşüncelerimizi samimi olarak aktardık. Bize geldiler ’koalisyon kuralım’ dediler. ’Elbette kuralım. Türkiye’nin temel sorunlarını çözmeye CHP hazırdır’ dedik. Şunu da dedik, bir sonraki seçimi düşünmüyoruz. Bir sonraki seçimin pazarlığını yapmıyoruz. Türkiye gırtlağına kadar sorun içinde. Dış politikada sorunu var. Ekonomide sorunu var. Milli Eğitim’de sorunu var. Her alanda sorunu var. Bu sorunların çözülmesi lazım. Madem ki millet bir görev verdi, görevin yerine getirilmesi lazım. Ama onlar kaçındılar. ’Bana neden 400 milletvekili vermediniz? Vermediniz şimdi sizi kana boğacağım, gözyaşına boğacağım’ diye açıkça milletin önüne şantaj tablosu kondu. Millet şantaja boyun eğer mi? Ben de biliyorum eğmez. Türk milleti büyük bir millettir. Büyük bir ulustur. Bileğine, sözüne, arkadaşına, ailesine, çocuklarına güvenir."

- "Oyunuz da belli, yeriniz de belli"

Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal" sloganları üzerine başbakanlığın sandığa giderek, oy kullanmayla olacağına işaret ederek, geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş vatandaşların da ikna edilmesi gerektiğini belirtti.

1 Kasım seçimlerin sıradan seçimler olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Bu seçimler çok önemli seçimlerdir. Demokrasi ve baskı rejimi arasında bir tercih yapacağız. Demokrasiden, özgürlükten, çocuklarımızdan, güzel ülkemizden, bayrağımızdan yana oy kullanacağız. Eğer baskıcı bir yönetim isterseniz onlardan yana oy kullanacağız. Saray’a hizmet eden bir başbakan istiyorsanız, oyunuzun rengi belli" dedi.

- "Tek güvencemiz sizsiniz"

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu hükümeti kuramadığı için hükümeti kurma görevinin CHP’ye verilmesi gerekirken, Cumhurbaşkanı’nın teamülleri, Anayasa’yı ve hukuku çiğneyerek kendilerini görevi vermediğini öne sürdü.

Aynı durumun AK Parti’nin başına gelmesi durumunda sabah akşam ağlayacaklarını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Mağdur edebiyatı yaparlardı. Biz mağdur edebiyatı yapmıyoruz, biz millete güveniyoruz. Size güveniyoruz. Yetkiyi kaçak saraydan değil, milletimizden almak istiyoruz. Yüce milletimizden almak istiyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bir süre önce Manavgat’ta yaşanan iş yeri yakma olaylarını anımsatarak, Manavgat’ın barış ve kardeşliğin şehri olduğunu ve ilçenin huzurunu hiç kimsenin bozamayacağını bildirdi.

1 Kasım’da sandığa gidip oy kullanacak olan vatandaşların ellerini vicdanlarına koyarak düşünmesini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Düne kadar Türkiye güllük gülistanlık durumdaydı. Huzur vardı, barış vardı, bu kan ve gözyaşı niye çıktı. Neden 7 Haziran’dan sonra birdenbire çıktı. Eğer bu ülkede ekonomi iyiyse, neden bu kadar genç işsiz var. Her dört üniversite mezunundan biri işsiz. İnsanlar icra takiplerinden dolayı neden kaçmaya başladı. 6 milyon 200 bin insanımızın icra dairelerinde dosyaları var. Vatandaş borç batağında. Sormayacak mıyız, ülke bu kadar iyiyse bu vatandaş neden borç batağında. Çünkü onlar malı götürdüler, borcu size kaldı. Biz ne yapacağız, ne onlar malı götürecek ne de sizin borcunuz olacak. İzin vermeyeceğiz."

- "HDP Türkiye’nin sorunların çözemez"

7 Haziran seçimlerinde vatandaşların en çok oyu Adalet ve Kalkınma Partisi’ne verdiği halde, partinin hükümeti kuramadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin iradesi olmadığı için hükümeti kuramadığını öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, "Bir parti kendi iradesini bir başka otoriteye kiraya vermişse o partinin kendisine ve ülkemize faydası yoktur" ifadesini kullanarak, sandığa gidecek olan vatandaşlardan bunu da düşünmelerini istedi.

MHP’nin her şeye hayır diyen bir parti olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Bir parti her şeye hayır diyorsa, şunu sormayacak mıyız? Her şeye hayır diyorsa neden seçimlere giriyorsun? Girme seçimlere o zaman. Belli bir amacınız yok mu? Geriye kalıyor bir başka parti HDP. HDP Türkiye’nin sorunların çözemez. Zaten çözme gücü de yok. Çünkü Türkiye’nin sorunlarını çözecek hangi parti var? CHP var" dedi.

- "Bir dikta yönetimine son vereceğiz"

Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında şehit yakınları ve gazilerin sorunlarını çözmek için Başbakanlığa bağlı Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulunu oluşturacaklarını vurgulayarak, onların sorunlarına sahip çıkacaklarını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, oy vermeye giden CHP’lilerden, CHP’ye oy vermeyen birer kişiyi ikna etmelerini isteyerek, "Bir başbakan var, ülkeye değil saraya hizmet ediyor. Kılıçdaroğlu ne yapacak saraya değil, ülkeye hizmet yapacak" dedi.

Miting sırasında partililerin "Başbakan Kılıçdaroğlu" şeklindeki sloganlarını sürdürmeleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Sandığa gideceğiz. Bir dikta yönetimine son vereceğiz. Bir kişinin iki dudağından çıkan irade, milli irade değildir. Milli irade sizin oylarınızdır. Sizin iradenizi kabul etmedi onlar. O nedenle seçime götürüyorlar" diye konuştu.


 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler