29.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ANKARA TUZLUÇAYIR’DA YAPTIĞI KONUŞMA - TÜRKİYE’NİN CHP İKTİDARINA İHTİYACI VAR (29 EKİM 2015)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Tuzluçayır’da konuştu.

Vatandaşların yoğun ilgisi ve ‘Başbakan Kemal’ sloganları ile karşılanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

AYIN 1’İNDE SANDIĞA GİDECEĞİZ, CHP’Yİ TEK BAŞINA İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ
“Çok teşekkür ederim. İşin kolayını bulmuşsunuz vallahi ‘Başbakan Kemal’ diyorsunuz. Güzel, ama bunu gerçekleştirmemiz lazım. Nasıl yapacağız? Ayın 1’inde sandığa gideceğiz, Altıokun böğrüne ‘Evet’ mührünü basacağız ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni tek başına iktidara taşıyacağız. Ülkemiz için, çocuklarımız için, bayrağımız için, gençlerimiz için, esnafımız, emeklimiz için, terörden kurtulmak için Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var. CHP’nin de size ihtiyacı var. Türkiye bir ateş çemberinden geçiyor. Her vatandaşın kafasında kocaman bir soru işareti var ‘Bu memleket nereye gidiyor’ diye. Şunu unutmayın şu anda Türkiye’de ciddi bir yönetim boşluğu var. Memleketi kimin yönettiği belli değil.

DAVUTOĞLU’NUN İRADESİ SARAY’DAN İPOTEKLİ

7 Haziran’da sandığa gittik, oyumuzu kullandık. En çok oyu alan partinin genel başkanına hükümeti kurma görevini verdiler. Görevi aldı ve geldi. ’Koalisyon kurmak istiyoruz’ dedi. Biz ne dedik? ‘Önce biz değil, önce parti değil, önce Türkiye’ dedik. Türkiye’nin çıkarları için koalisyonsa ‘Hay hay buyurun gelin, koalisyon kuralım’ dedik. 10 günlük görüşme sonunda dediler ki, ‘Koalisyona ihtiyacımız yok, biz 3 aylık bir seçim hükümeti istiyoruz’. İradesini başka bir iradeye teslim eden kişi ülkeyi yönetemez. Ülkeyi yönetmesi için genel başkanın bağımsız bir iradeye sahip olması lazım. Sarayın çıkarlarını değil, ülkenin çıkarlarını düşünmesi lazım, halkın çıkarlarını savunması lazım. Sandığa giderken şunu unutmayın: Davutoğlu saray için çalışır; Kılıçdaroğlu işçi için, memur için, emekli için, köylü için, yani halk için çalışır. Yani sizin için çalışır.
Unutmayın bunu.

GENÇLERE GÜVENİM SONSUZ

Gençler size sesleniyorum. Siz bu ülkenin sokaklarında, bu ülkenin meydanlarında, bu ülkenin fabrikalarında, bu ülkenin tarlalarında özgürce gezeceksiniz. Hiç kimse size engel olmayacak. Onlar sizi potansiyel suçlu olarak görüyorlar. Ben bütün gençleri, siyasi görüşü ne olursa olsun bütün gençleri bu ülkenin onuru, bu ülkenin gururu ve bu ülkenin geleceği olarak görüyorum, onlara güveniyorum.
Bugün Cumhuriyet Bayramı, bayramınız kutlu olsun. Mustafa Kemal, Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet etti. Neden gençlere güveniyoruz? Onun için güveniyoruz. Neden gençler bizim geleceğimizdir diyoruz? Çünkü bu ülkeyi çağdaş uygarlığa taşıyacak olanlar gençlerimizdir. Bunu asla ve asla unutmayacağız.

BİZ MİLYONLARIZ
Eğer bana yetki verirseniz, bu ülkeye huzur ve refahı getireceğim, çatışmayı kaldıracağım. 4 yıl içinde Türkiye bölgesinin en saygın ülkesi olacak. 4 yıl içinde Türkiye’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. 4 yıl içinde her evde bereket, her evde huzur olacak. Biz refahı ve huzuru istiyoruz, fakat farklı partilere dağılmış durumdayız. Eğer bu ülkede huzuru ve refahı istiyorsak, bunun sözünü veren bir partinin çatısı altında birleşmek zorundayız. O partinin adı ve markası belli, o parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Eğer biz çoğunluksak, bu ülkenin huzurunu ve refahını istiyorsak Altıok’un altında buluşacağız. Birlikte olacağız. Milyonlar olmalıyız ve bütün yurttaşları kucaklamalıyız. Hiçbir vatandaşıma ‘Senin kimliğin nedir, senin inancın nedir, senin yaşam tarzın nedir’ diye sormadım. 78 milyon yurttaşımı kucaklamaya hazırım ve kucaklayacağım. Söz, Kılıçdaroğlu sözü.

İNSANCA, HAKÇA BİR DÜZENİ BU ÜLKEYE GETİRECEĞİM

7 Haziran öncesi ’Bu memlekette 17 milyon yoksul var’ diyordum. Fakat yeni rakamlar açıklandı. Fakir sayısı 17 milyon değil, 22 milyon. Yeni rakamlar 22 milyon. 7 milyon hanede oturuyorlar bunlar. Aylık gelirleri 300 lira ve daha altında. Bu ailelerde en büyük acıyı kadınlar çekiyor. Eğer tencere kaynamıyorsa, çocuk yatağa aç giriyorsa, en büyük dramı kadınlar yaşıyor. Benim bütün kadınlara sözüm var, hiç endişe etmeyin. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Her evde tencere kaynayacak ve bu güzel ülkede ben fakirliği tarihe gömeceğim. Asla hiç kimse ben fakirim demeyecek. Hiç endişe etmeyin bütün vaatlerin kuruşu kuruşuna hesabı yapılmıştır. Eğer söz veriyorsam kesinlikle o olacaktır ve yapacağız.
Tekrar en içten dileklerimle Cumhuriyet Bayramı’nızı kutluyorum."

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Ankara programını Aydınlıkevler, Keçiören, Batıkent, ve Sincan ziyaretleri ile tamamladı.


Gündem'den Öne Çıkan Haberler