27.05.2019

CHP GENEL BAŞKANı KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ANKARA MİNİBÜSÇÜLER ESNAF ODASI İFTARINDA YAPTIĞI KONUŞMA

CHP GENEL BAŞKANı KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ANKARA MİNİBÜSÇÜLER ESNAF ODASI İFTARINDA YAPTIĞI KONUŞMA (26 MAYIS 2019)
https://youtu.be/0iHxo_lPIsw


Birlikte düşüneceğiz, sorunları birlikte çözeceğiz, varsa bir dert derdin üzerine eğileceğiz. Ramazan ayının böyle bir özelliği var. Kini, öfkeyi ve nefreti bir tarafa bırakacağız. Hep birlikte güzel ülkemiz için, vatanımız için, bayrağımız için ne gerekiyorsa hepsini yapacağız.
İki Sayın Başkanı büyük bir dikkatle dinledim. Önce sizin Başkanınızı dinledim. Sizin Başkan diyor ki, “Dertlerimiz var, bu dertleri inşallah çözeceğiz” diyor. “Hak istiyoruz, hakkımızı istiyoruz, hak dışında başka bir şey istemiyoruz” diyor. “Evimize ekmek götürmek istiyoruz, alın teri döküyoruz, direksiyon sallıyoruz, gerekirse günün 8 saati, 9 saati, 10 saati bir şekliyle çalışıyoruz emeğimizin de karşılığını almak istiyoruz” diyor. Haklı mı? Haklı. Dolayısıyla ben Sayın Başkanın bu taleplerinin Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından da dikkatle dinlendiğini ve zaman içinde yerine getirileceğine de inanıyorum.
Sayın Mansur Yavaş’ta o da kısa ve özlü bir konuşma yaptı. Evet Ankara’nın bir trafik sorunu var. Ben de bir dönem sizin müşterinizdim. Saraçoğlu mahallesinde otururken çok sık sizin minibüslere binerdim Çankaya’ya, diğer yerlere giderdik. Dolayısıyla Ankara’da yaşayan her kişi bir şekliyle bir tarihte bir dönem sizin müşteriniz olmuştur ve bugün de olmaya devam ediyor.
Bizim bütün amacımız şu, Mansur Bey bir konunun altını özenle çizdi. “Herkesin kazandığı, hiç kimsenin zarar etmediği, herkesin gelir elde ettiği bir ulaşım düzenini kurmak” dedi. Bu çok önemli bir vaattir aslında. Herkes çalışıyor, taksi şoförü çalışıyor, özel halk otobüsü çalışıyor, minibüs şoförü çalışıyor, belediye otobüsleri çalışıyor. Öyle bir ulaşım politikası belirleyelim ki, hem vatandaş memnun olsun, hem alın teri döküp çalışanlar memnun olsun. Dolayısıyla böyle bir düzeni yapabilir miyiz? Evet yapabiliriz. Peki bunu nasıl yapacağız? O konuda da Mansur bey gayet kısa, gayet özlü söyledi. “Ben oturup masa başında bunu yapmayacağım” dedi. “Beraber yapacağız” dedi. Çünkü sorunu yaşayan sizsiniz, dolayısıyla sizi dinlemeden ulaşım sorununu çözmek mümkün değil. Sizlerle oturacaklar, bakacaklar. Hatırlarsanız biz bir dönem şunu söylemiştik, ‘birlikte yöneteceğiz’ demiştik. Birlikte yönetmekten kasıtta odur zaten. Minibüs şoförünün derdi varsa, minibüsçülerin derdi varsa ki dertleri var ben çok iyi biliyorum. Az önce masada otururken de arkadaşlar bazı sorunları aktardılar. Bunların tamamı bir şekliyle çözülebilir. Nasıl çözülecek? Aklımızı kullanarak, mantığımızı kullanarak, emeğe değer vererek, alın terine değer vererek bir şekliyle bu sorunların üstesinden geleceğiz.
Türkiye’nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yoktur değerli arkadaşlarım. Bütün mesele şudur, adaletten yana olacaksınız başkan söyledi sizin başkanınız, adalet istiyoruz diye. Adaletten yana, haktan ve hukuktan yana karar aldığınızda, adaletten yana, haktan ve hukuktan o çerçevede yönettiğinizden yana tavır alırsanız hiçbir sorun olmaz. Haktan yana tavır alacağız, hukuktan ve adaletten yana tavır alacağız ve Türkiye’nin sorunlarını çözeceğiz.
Efendim hepinize selam, saygı sunuyorum. Önümüzde ramazan bayramı var, şimdiden bayramınızı da kutlamış olayım. Evinizde ailenizle beraber, yakınlarınızla, akrabalarınızla, dostlarınızla ve arkadaşlarınızla beraber huzur içinde bir bayram geçirmenizi isterim. İsterim ki sadece siz değil bütün Türkiye’de yaşayan 81 milyon vatandaşımız huzur içinde yaşasın. Huzur içinde evine gitsin, huzur içinde gelsin, huzur içinde herkesin sofrası bereketli olsun. En büyük arzumuz budur, bu arzumuzu da beraber yerine getireceğiz, birlikte mücadele ederek yerine getireceğiz. Bu memlekete huzur geldiği zaman emin olun bu memleket cennet gibidir. Beraber Türkiye’yi huzur dolu bir memleket haline getirebiliriz.
Tekrar bayramınızı kutluyorum, önümüzde bayram var bayramınızı kutluyorum. Hepinize en içten selamlar, sevgiler, saygılar sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler