22.06.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 9. GÜNÜNDE YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ YAPTIĞI AÇIKLAMA (23 HAZİRAN 2017)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu sabah Enis Berberoğlu’nun avukatları Anayasa Mahkemesine başvuracaklar. Bu da önemli bir aşama. Umuyorum adalet yerini bulmuş olur” dedi.

Yeniçağa ilçesi sınırlarındaki Şahnalar Köyü Yaşar Çelik Şair Dertli Kültür Parkı’nda karavanda geceyi geçiren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bugünkü yürüyüşüne başlamadan önce gazetecilere açıklama yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Değerli basın mensupları, güzel bir güneş var, atmosfer oldukça güzel. 9. güne biraz sonra başlayacağız, yürüyüşe başlayacağız. Önce Dertli’nin mezarını ziyaret edeceğiz, bir Fatiha okuyacağız. Adalet yürüyüşümüz devam ediyor. Toplumun her kesiminden sağ olsunlar destek veren vatandaşlarımız var, sivil toplum kuruluşlarımız var. Onlara da yürekten teşekkür ediyorum.

Bu sabah Enis Berberoğlu’nun avukatları Anayasa Mahkemesine başvuracaklar. Bu da önemli bir aşama. Umuyorum adalet yerini bulmuş olur. Yaptığımız yürüyüş kutsal bir yürüyüştür, adalet yürüyüşüdür. Bunun bir partiyle, bir kişiyle, bir sivil toplum örgütüyle ilgisi yok. 80 milyonu ilgilendiren bir olaydır. 80 milyonun adalet talebi için yürüyoruz ve 80 milyonu da kucaklıyoruz.

Dolayısıyla hepinize çok teşekkür ederim, çok sağ olun, var olun değerli arkadaşlarım.

Soru- Efendim Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Destici yürüyüşünüzün adalet için değil “Hayır” kesimini bir arada tutmak için olduğunu söyledi.

Kemal KILIÇDAROĞLU- Kendi görüşüdür saygı duyarız. Kendi görüşüdür. Şundan özellikle kaçınmamız gerekiyor. Yani adalet yürüyüşü içinde o onu dedi, bu bunu dedi, o şunu yaptı, bu bunu yaptı. Bundan kaçınmamız gerekiyor. Sayın Destici onu söyleyebilir yani saygı duyuyoruz. Bir siyasi partinin Genel Başkanıdır kendi görüşü o tarzdadır.

Soru- Efendim eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Merkez TV’ye yaptığı bir açıklamada yaptığınız yürüyüşün 2016’da verdiğiniz dokunulmazlıkların kaldırılması konusuna hayır diye, yanlış olduğunu bile bile destek verdiğinizi söyleyerek bu hatanızın bugün bedelini ödediğinizi söyledi parti olarak.

Kemal KILIÇDAROĞLU- Söyleyebilir arkadaşlar. Bunu sadece o söylemiyor.

Peki arkadaşlar çok teşekkür ederim, çok sağ olun.