18.06.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 5. GÜNÜNDE HABERTÜRK’E VERDİĞİ RÖPORTAJ (19 HAZİRAN 2017)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 5. GÜNÜNDE  HABERTÜRK’E VERDİĞİ RÖPORTAJ
(19 HAZİRAN 2017)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Neden insanlar huzursuz, neden masum insanlar hapiste, neden insanlar kamuda çalışırken, üniversitede görev yaparken görevlerine son verildi? Neden insanlar hak ararken haksızlığa maruz kalıyorlar? Onun için, adalet için yürüyoruz. Adalet, adalet adalet!" dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 5. gününde yürüyüş sırasında HaberTürk’e verdiği röportajda şunları söyledi:

Ömer TOPSAKAL- Kızılcahamam ilçesini geçtik yaklaşık 7 – 8 kilometre kadar. Şu anda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşü 5. gününde de devam ediyor. Kılıçdaroğlu’nun öncülük ettiği kortej bugün toplamda 20 – 21 kilometre kadar bir mesafe kat edecek. İstanbul’a toplamda 100 kilometre kadar da yaklaşmış olacak kortej. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu an yanımızda. Efendim dün oldukça sağanak bir yağışın altında yürüdük.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Bugün de oldukça güzel bir havada, atmosferde yürüyoruz. Güneş yok ama gölge var. Doğa olağanüstü canlı ve güzel ve bu güzel doğada hep birlikte adalet için yürümek ne kadar güzel bir şey. Bu güzel doğayı adalet için barış eksenli büyütmek varken neden cehenneme döndürüyoruz, neden insanlar huzursuz, neden masum insanlar hapiste, neden insanlar kamuda çalışırken, üniversitede görev yaparken görevlerine son verildi? Neden insanlar hak ararken haksızlığa maruz kalıyorlar? Onun için adalet için yürüyoruz. Adalet, adalet adalet!
Ömer TOPSAKAL- Yürüyüş mesafesi biraz kısaldı, sağlık durumunuz yerinde diye biz gözlemliyoruz.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Herhangi bir sorun yok. Çok şükür iyiyim. İki doktor Metin Lütfi Baydar ve Cihangir İslam bakıyorlar. Onların söylediği hareketleri yapıyorum, onların önerdiği türde bir beslenme yapıyorum. Dolayısıyla şu ana kadar bir şey yok. İnşallah sonuna kadar da bir şey olmaz. Yürüyeceğiz.
Ömer TOPSAKAL- Peki efendim hep birlikte yürüyeceğiz o zaman. Çok teşekkür ediyoruz.

*** 5.Gün yürüyüşü Bulak Köyü girişindeki kamp alanında sonlandırıldı.