05.07.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜN 22. GÜNÜNDE YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ YAPTIĞI AÇIKLAMA (6 TEMMUZ 2017)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜN 22. GÜNÜNDE YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ YAPTIĞI AÇIKLAMA
(6 TEMMUZ 2017)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  “Bazı çevreler, ‘Efendim yürüyorsunuz ama işte biz izin veriyoruz...’ Ne demek izin veriyoruz? Bu bizim Anayasal hakkımız, insan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine birilerinin lütfuna bağlı oldu" dedi. 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nün 22’inci gününde yürüyüş öncesi yaptığı konuşma şöyle: 



Adalet Yürüyüşü’müzün 22’inci günündeyiz. Sabahleyin Yahya Kaptan’ın mezarını ziyaret ettim. Yahya Kaptan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutkunda uzun uzun söz ettiği bir kahramanımız, bir milli kahramanımız. Fatiha’mızı okuduk, duamızı ettik, Allah rahmet eylesin. Bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden, hayatını veren herkese şükran borçluyuz. Onları rahmetle anmak, onları her zaman, her ortamda, her yerde anmak bizim temel görevlerimizden birisidir.

Bu arada bizi üzen bir başka olay daha var değerli basın mensupları. Telafer’de IŞİD’in saldırısı sonucu 200 Türkmen’in katledilmesi, ki bunlar hapisteydi, 200 Türkmen’in katledilmesi yaşlı, çocuk demeden herkesi katletmeleri gerçekten hepimizi üzüyor. Ama bir başka sevindirici olay daha var, bizim Gençlik kollarımız şu anda Türkmenlere, Irak’taki Türkmenlere yardım tırları götürüyorlar. Şu anda Telafer bölgesindeler ve dolayısıyla biz yardımlarımızı bu yürüyüşü yaparken, Adalet Yürüyüşünü yaparken yine yurtdışındaki Türkmenleri düşünerek onlara da her türlü yardımı yapmayı sürdürüyoruz.

Değerli arkadaşlarım, biz Türkiye’nin en barışçıl eylemini yapıyoruz, en barışçıl. 450 kilometreyi kimsenin burnu kanamadan, kimseye kötü söz söylemeden, herkesi kucaklayarak, bizim gibi düşünmeyen insanları alkışlayarak yolumuza devam ediyoruz. Provokasyonlar yapılmak isteniyor onları alkışlıyoruz. En barışçıl eylemimiz bazı çevrelerde ciddi kaygılar, endişeler yaratıyor. Hiç kimse şunu unutmasın, biz bu yürüyüşü “Adalet” adı altında yapıyoruz, toplumun 80 milyonu için yapıyoruz biz bu yürüyüşü, adalet ihtiyacı hepimizin ortak ihtiyacıdır. İnsanlığın ortak değeridir adalet. Yine bazı çevreler “Efendim yürüyorsunuz ama işte biz izin veriyoruz...” Ne demek izin veriyoruz? Bu bizim anayasal hakkımız, insan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine, birilerinin lütfuna bağlı oldu? Bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum.

Pazar günü, Pazar gününe yaklaşıyoruz inşallah hiç kimsenin burnu kanamadan, hep birlikte Maltepe’de olacağız. Türkiye’ye ve dünyaya sesleneceğiz. Bu yürüyüşü niçin yaptık, hangi gerekçelerle yaptık, ne istiyoruz biz bunu anlatacağız.

Hepinize en içten sevgiler, saygılar değerli basın mensupları.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler