04.07.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜN 21. GÜNÜNDE YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ YAPTIĞI AÇIKLAMA (05 TEMMUZ 2017)

(05 TEMMUZ 2017)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyasi otoritenin beklentilerine uygun yeni hakimler, yeni savcılar görevlere başlasınlar diye bir kararnameyle 780 hakim ve savcının yerini değiştirdiler. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’de demokrasi olmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz insan hakları ihlalleri olur” dedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nün 21’incü gününde yürüyüş öncesi yaptığı açıklama şöyle:

Değerli basın mensupları hepinize günaydın. Bugün 21’inci gününe başlıyoruz, Adalet Yürüyüşümüzün 21’inci günü. Güzel bir atmosfer var, umarım akşama kadar bu güzel atmosfer ve serin hava devam eder ve yürüyüşümüzü başarıyla tamamlamış oluruz.

Bugün, 5 Temmuz 1993 yılında bizim cumhuriyet tarihimizin en büyük sivil katliamlarından birisi oldu. Başbağlar’da 33 vatandaşımız terör örgütü mensupları tarafından katledildi. Sabah muhtarı aradım, her yıl anmaya milletvekili arkadaşlarımız giderlerdi, ama bu yıl il başkanımız ve bir grup partili arkadaşımız gidecek. Muhtar beye bunu ifade ettim, anlayışla karşıladı. Biz yine Başbağlar Köyüne, oturanlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz, ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Umarız bir daha bu tür felaketlerle Türkiye karşı karşıya kalmamış olur.

Bu yürüyüşü biz Adalet Yürüyüşü olarak andık. Adaletin ne kadar önemli olduğunu bütün vatandaşlarımıza anlatmak istedik. Hakimler Savcılar Kurulu seçildi, yeni göreve başladılar, 5 - 6 günlük görev süresi içinde ki bayram tatillerini falan çıkarıyoruz, bir kararnameyle 780 hakim ve savcının yerini değiştirdiler. 780! Niçin, hangi gerekçeyle, siyasi otoritenin beklentilerine uygun yeni hakimler, yeni savcılar görevlere başlasınlar diye. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’de demokrasi olmaz. Adaleti siyasetin emrine verirseniz insan hakları ihlalleri olur. Bütün bunları herkesin bilmesi lazım. Özellikle de ülkeyi yönetenlerin bilmesi lazım. Kendi adalet anlayışlarını topluma dayatmak değil, evrensel adaleti anlayışını hepimizin birlikte kabul etmesi lazım.

Hakan Balamir sinema dünyamızın en önemli sanatçılarından birisiydi, hayatını kaybetti; yakınlarına, sanat dünyasına başsağlığı diliyoruz, kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.

Zaman zaman soruyorlar zayıflandın mı diye, kilo verdin mi diye soruyorlar. Kemerde ilik kazandım onu ifade etmek isterim, ama öyle 5 kilo falan vermem söz konusu değil.

Hepinize teşekkür ediyorum değerli basın mensupları.