01.07.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 18. GÜNÜNDE YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ YAPTIĞI AÇIKLAMA (2 TEMMUZ 2017)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 18. GÜNÜNDE YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ YAPTIĞI AÇIKLAMA
(2 TEMMUZ 2017)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün 2 Temmuz, Sivas katliamında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımı rahmetle anıyorum. Adalet arayışları hala devam ediyor değerli arkadaşlar, adalet arayışları hala devam ediyor ve bizim bu Adalet Yürüyüşü’nün ne kadar anlamlı olduğunu gösteren temel göstergelerden birisidir" dedi.


Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 18’inci gününde Sakarya’nın Erenler İlçesi Dörtyol Mevkii’ndeki mola yerinde yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 



Değerli basın mensupları Adalet Yürüyüşümüzün 18’inci günündeyiz. Bugünümüz de hayırlı olur inşallah. Son derece kararlı, azimli, bilinçli bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Yürüyüşümüze destek veren vatandaşlar da bizim arzu ettiğimiz gibi her türlü provokasyona karşı duyarlılıklarını koruyorlar. O nedenle o yurttaşlarıma da içten teşekkürlerimi buradan gönderiyorum. 

Bugün 2 Temmuz, Sivas katliamında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımı rahmetle anıyorum. Adalet arayışları hala devam ediyor değerli arkadaşlar, adalet arayışları hala devam ediyor ve bizim bu Adalet Yürüyüşü’nün ne kadar anlamlı olduğunu gösteren temel göstergelerden birisidir. Bu bağlamda hiç kimsenin inancından, kimliğinden, siyasi görüşünden ötürü suçlanmaması, kriminalize edilmemesi bizim en büyük arzumuzdur. İnsanı düşünceleriyle kabul edip, fikirleriyle kabul edip, baş tacı etmek zorundayız. Onlar ne zaman düşüncelerini açıklarlarsa bu düşüncelerine de hepimiz ortaklaşa saygı göstermeliyiz. Farklı düşüncelere sahip olabiliriz, ama birlikte yaşama irademizi her zaman ortaya koymalıyız. 

Değerli arkadaşlarım, dün taşeron işçileri aramızdaydı, onlar da adalet istiyorlar.  "Onlar diyorlar ki, "Bize söz verildi, bize kadro verilecekti, ne olursunuz bunu bir kez daha dile getirin." Adalet Yürüyüşünde 1 milyonu aşkın taşeron işçisinin adalet talebini yine bu sabah, saat 07.00’de hepinizin huzurunda dile getiriyorum ve onlar için de adalet istiyorum. Onlar da çalışıyorlar, üretiyorlar, alın teri döküyorlar, ama onlar da kadrolu çalışmak isterler, kadrolarının ve iş güvenceleri olmasını isterler ve dolayısıyla adalet isterler ve adaleti sağlamak zorundayız.

Sevgili Peygamberimizin şöyle bir Hadis-i Şerif’i var: "1 gün adaletli davranmak, 60 yıllık ibadetten üstündür" 1 gün, sadece 1 gün adaletli davranmak, 60 yıllık ibadetten üstündür. Biz 1 gün değil, hepimiz adaletli davranalım diye yürüyoruz. 1 gün bile değil hepimiz, hepimiz, gerçekten bize destek veren bütün yurttaşlarımız adaletli bir yönetim istiyoruz, adaletli bir devlet istiyoruz, adaletli bir toplum istiyoruz. Adaletin egemen olduğu ve hepimizin de rahatlıkla konuşabildiği, düşüncelerini ifade edebildiği, düşüncelerini ifade ettiği için hapse atılmadığı bir düzen istiyoruz. Bu açıdan umuyorum bizim adalet yürüyüşümüze ülkeyi yönetenler daha fazla kulak kabartmış olurlar. Suçlama yerine dinlemek, bir yöneticinin temel görevidir, suçlama yerine dinlemek. Niçin biz yürüyoruz, hangi gerekçeyle yürüyoruz? Bize yapılan bütün hakaretlere rağmen neden sessiz kalıyoruz? Neden inançla ve kararlılıkla ’Adalet, adalet adalet’ diyoruz. Bizi suçlamasınlar, bizi dinlesinler. Biz bu ülkenin insanlarıyız.

Biz teröre karşıyız. Bakın, iki Adalet ve Kalkınma Partili yönetici doğuda terör örgütü tarafından katledildi. İki yöneticinin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Siyasal partinin Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticilerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Allah’tan rahmet dileklerimizi iletiyoruz. Ve yine diyoruz ki; terör kimden nereden ve nasıl gelirse gelsin hep birlikte onurlu bir şekilde teröre karşı durmak hepimizin ortak görevi olmalıdır. Tıpkı adaleti savunduğumuz gibi.

Hepinize şükran borçluyum değerli basın mensupları teşekkür ederim.



Gündem'den Öne Çıkan Haberler