30.06.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 17. GÜNÜNDE YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ YAPTIĞI AÇIKLAMA (1 TEMMUZ 2017)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 17. GÜNÜNDE YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ YAPTIĞI AÇIKLAMA 
(1 TEMMUZ 2017)


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Biz isteriz ki adalet duygusu 7’den 70’e herkes tarafından kabul edilsin. Adalet duygusunu yüceltelim, adaletli davranalım. Hiçbir ayrım yapmaksızın, kimlik ayrımı yapmaksızın, inanç ayrımı yapmaksızın, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın hep birlikte, kardeşçe, huzur içerisinde yaşayalım. Bunun en temel yolu adalettir, adalettir, adalettir." dedi.
 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nün 17’nci gününe başlarken, Sakarya’nın Akyazı İlçesi Ormanköy Mevkii’ndeki mola yerinde yaptığı açıklamada şöyle konuştu:



17’nci günümüze başlıyoruz. Yine güzel bir gün. Güneş son derece güzel, sabahın güneşi çok daha güzel. Adalet Yürüyüşü’müz devam ediyor. Bugün aynı zamanda Çevre Günü, Doğa Günü, Allah’ın yarattığı kainatın kendi içerisinde bir dengesi ve adaleti vardır. Bu adaleti ve dengeyi bozan da maalesef insanoğludur. Biz isteriz ki adalet duygusu 7’den 70’e herkes tarafından kabul edilsin. Adalet duygusunu yüceltelim, adaletli davranalım. Hiçbir ayrım yapmaksızın, kimlik ayrımı yapmaksızın, inanç ayrımı yapmaksızın, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın hep birlikte, kardeşçe, huzur içerisinde yaşayalım. Bunun en temel yolu adalettir, adalettir, adalettir.

Alanya’daki bir orman yangınından arkadaşlarım söz ettiler, umarız kısa süre içinde kontrol altına alınır ve önlenir. Bütün vatandaşlarımın ormanlara saygı duyması gerektiğini unutmamaları gerekir, bütün vatandaşlarımın. Doğaya nasıl saygılıysak, kelebeğe, kuşa nasıl saygılıysak, ağaçlara da saygılı olmalıyız, ormanlara da saygılı olmalıyız. Ormanların olmadığı bir ülkede rahat nefes alamayız, huzur içinde yaşayamayız. Bir ağacın baharda çiçek açmasının insanın ruhuna verdiği esintiyi, güzelliği emin olun kimse rahat rahat başka bir olayda hissedemez.

O açıdan adalet için yürüyoruz, birlikte yürüyoruz. Beni yalnız bırakmayan, adaleti özleyen, adaleti savunan bütün dostlarıma, kardeşlerime, arkadaşlarıma, değişik siyasal partilerden vatandaşlarıma, hiçbir siyasi partiye üye olmayan vatandaşlarıma bu adalet yürüyüşünde destek verdikleri için bana, hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Hepiniz sağ olun, hepiniz var olun.
Yolumuza devam ediyoruz, adalet için, adalet için.


Gündem'den Öne Çıkan Haberler