29.06.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN, ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 16. GÜNÜNDE YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ YAPTIĞI AÇIKLAMA (30 HAZİRAN 2017)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN, ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NÜN 16. GÜNÜNDE YÜRÜYÜŞ ÖNCESİ YAPTIĞI AÇIKLAMA
(30 HAZİRAN 2017)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu terörün hala can yaktığını belirterek, "Terörle mücadele konusunda bizden ne istiyorsunuz siz? Biz size her türlü desteği vermeye hazırız. Biz terörü istemiyoruz, kendi topraklarımızda huzuru ve adaleti istiyoruz" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Adalet Yürüyüşü" nün 16’ncı gününde
önce Sakarya’nın Hendek İlçesi Nuriye Mahallesi’nde bulunan mola yerinden ayrılarak Hendek’te şehit emniyet müdürü Gaffar Okkan’ın mezarını ziyaret etti, dua okuyarak şehit emniyet müdürünün mezarına çiçek bıraktı.



Daha sonra yürüyüşün başlayacağı alana geçen Genel Başkan Kılıçdaroğlu basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu: 



Değerli basın mensupları hepinize tekrar merhabalar, günaydın.

Bugün “Adalet” yürüyüşümüzün 16.günü yolumuza yine inançla, kararlılıkla devam edeceğiz. Bu küçük basın toplantısını, kısa basın toplantısını şehit aileleriyle birlikte yapıyoruz. Sabahleyin Gaffar Okkan’ın mezarını ziyaret ettik. Gaffar Okkan, Diyarbakır’da terörün en yoğun olduğu dönemde görev yapan emniyet müdürümüz. Terörle mücadele konusunda Gaffar Okkan’ın kararlılığı ve tutumu sadece Diyarbakır’da değil Türkiye’nin her köşesinde takdir toplamıştır. Terörle mücadele de halkın desteğini almak, halkla teröristleri ayırmak konusunda Gaffar Okkan’ın verdiği mücadele, izlediği yol ve yöntem gerçekten son derece değerlidir. Bütün emniyet teşkilatının da Gaffar Okkan’ı örnek almasını yürekten isterim. Teröristler tarafından öldürüldüğünde bütün Diyarbakır yas tuttu. Öldüğü gün, Uğur Mumcu’nun yine bir teröre kurban gittiği gündür. Öldükten sonra doğan çocuklarına Diyarbakırlıların büyük bir kısmı Gaffar adını vermişlerdir. Kendisini rahmetle anıyoruz, şükranla anıyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz. Gaffar Okkan’ı unutmayacağız.

Dolayısıyla hepinize yürekten teşekkür ediyorum değerli basın mensupları. Terörden çok çektik, acı çektik. Analar ağlamasın diye zaman zaman söylemlerde bulunduk, zaman zaman şiirler okuduk, türküler yaktık ama terörü önleme konusunda önemli adımlar atamadık. Terör hala can yakıyor özellikle terörle mücadele konusunda emin olun son derece samimiyiz ve her sefer, her ortamda dile getiririm derim ki, terörle mücadele konusunda bizden ne istiyorsunuz siz? Biz size her türlü desteği vermeye hazırız. Biz terörü istemiyoruz kendi topraklarımızda, kendi topraklarımızda huzuru ve adaleti istiyoruz.

Hepinize yürekten teşekkür ediyorum değerli basın mensupları.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nın açıklamasının ardından yürüyüşe geçildi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler