01.06.2016

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN AB BÜYÜKELÇİLERİYLE TOPLANTI SONRASI YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI: ERDOĞAN ANCAK KENDİ YANDAŞLARININ CUMHURBAŞKANIDIR (1 HAZİRAN 2016)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
-ERDOĞAN ANCAK KENDİ YANDAŞLARININ CUMHURBAŞKANIDIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah Ankara’da Avrupa Birliği (AB) Büyükelçileri ile kahvaltı toplantısında bir araya geldi.
Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın koordinasyonunda Ankara JW Marriot Hotel’de gerçekleşen toplantıda AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber de yer aldı.

Toplantı sonrasında basın açıklaması yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı bize siyaset dersi vereceğine önce TBMM’nin önünde namusu ve şerefi üzerine ettiği yeminin gereğini yapsın.” dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu basın açıklamasında şöyle konuştu:
Sayın büyükelçilerle bugün bir sabah kahvaltısı yaptık. Bir sabah çalışması oldu bu. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği sürecini tartıştık. 1963’ten bu yana süren yolculuğumuzun olumlu sonuçlanması için, elimizden gelen her türlü çabayı Cumhuriyet Halk Partisi olarak gösterdiğimizi kendilerine aktardık.

VİZE SERBESTİSİ HERHANGİ BİR KOŞULA BAĞLANMAMALI

Vize konusunun bir başka koşula bağlanmasının doğru olmadığını, ahde vefanın bir gereği olduğunu ve birliğin etik değerleriyle de bunun uyuşabileceğini ifade ettik. Herhangi bir koşul olmaksızın vize serbestisi sağlanırsa bunun daha uygun olacağı kendilerine ifade edildi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİR DIŞ POLİTİKA STRATEJİ BELGESİ AÇIKLAYACAĞIZ

Ayrıca Türkiye’nin Ortadoğu, Rusya, Afrika, Balkanlar konusundaki bize yöneltilen sorularla ilgili cevaplar verdik. Kendi düşüncelerimizi aktardık ve yine onlara Cumhuriyet Halk Partisinin önümüzdeki günlerde bir dış politika strateji belgesini açıklayacağını da ifade ettik. Bu belgeyi merak ettiklerini ifade ettiler. Biz de önümüzdeki süreç içinde kamuoyuyla paylaştıktan sonra bu belgeyi kendilerine göndereceğimizi de belirttik.

BİR GÜN GELİR ERDOĞAN’I DA O YARGI YARGILAR

Soru- Efendim Sayın Cumhurbaşkanı sizin eleştirilerinize dün yanıt verdi. Yargıtay, Danıştay başkanlarıyla ilgili eleştiri getirmiştiniz. “Siyaseti öğrenecekler, alışacaklar bunlara” ifadesini kullandı. “Ben hem yasamanın, hem yürütmenin, hem de yargının Cumhurbaşkanıyım” dedi. Ne dersiniz?
Kemal KILIÇDAROĞLU- Siyaseti bilmesi gereken insanlar önce anayasayı bilecekler. Anayasayı bilmeden ben siyaseti biliyorum demek doğru değildir. Anayasada yargının bağımsızlığı var. Dün Sayın Kurtulmuş “Hepsi Cumhurbaşkanına bağlıdırlar” demişti. Bugün Sayın Kurtulmuş geri adım atıyor. Yani bir anlamda Erdoğan’la çelişiyor. Hiç kimsenin Cumhurbaşkanı değildir. Ancak kendi yandaşlarının Cumhurbaşkanıdır Erdoğan. Bunu herkesin bilmesi lazım. Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Çünkü tarafsız olacağına dair yemin etti. Nerede? TBMM’de. Yeminini tutmuyor, “Ben herkesin Cumhurbaşkanıyım” diyor. Kusura bakmasın sadece ve sadece kendi partisinin Cumhurbaşkanıdır. Ortaya koyduğu tablo da budur. Yargı bağımsızdır, yargı tarafsızdır. Bütün dünyada böyledir. Çünkü bir gün gelir Erdoğan’ı da o yargı yargılar.
Dolayısıyla yargının bağımsızlığının temelinde de bu yatıyor zaten. Eğer yargıç “ileride birisi önüme çıkar ve ben onu yargılarsam ve o nedenle benim tarafsızlığım, bağımsızlığım çok önemlidir” diyorsa hem yargı, hem Cumhurbaşkanı yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına dikkat etmek zorundadır. Bu konuda atılacak adımların, yapılacak davranışların, söylenecek sözlerin son derece önemli bir ağırlığı vardır.
Sayın Cumhurbaşkanı bize siyaset dersi vereceğine önce TBMM’nin önünde namusu ve şerefi üzerine ettiği yeminin gereğini yapsın. Ona sahip çıksın önce.








Gündem'den Öne Çıkan Haberler