25.07.2020

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN 37. OLAĞAN KURULTAY AÇIŞ KONUŞMASI

25-26 Temmuz 2020 Cumartesi-Pazar günleri Ankara Bilkent Odeon'da gerçekleşecek Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan -İktidar-Kurultayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açış konuşmasıyla başladı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeterli çoğunluğun sağlandığını belirterek şöyle konuştu:
"Değerli yol arkadaşlarım, tüzüğün gereği olarak ve gündemimizin de gereği olarak kurultayın açılması gerekiyor ve o görev Genel Başkana verilmiş durumda. Dolayısıyla ben tüzüğün gereği olarak kurultayımızı açıyorum.
Sadece bize değil, sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya ışık verecek olan bu kurultayda birlikte olmaktan ve önemli kararlar almaktan da ayrıca mutluluğumu ifade etmek istiyorum.
Değerli yol arkadaşlarım, şimdi sizleri değişmez önderimiz, ilk Genel Başkanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucuları, ebediyete intikal etmiş Genel Başkanlarımız ve partililerimiz ile tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşuna ve ardından da İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyorum.
Değerli arkadaşlarım, gelen bir dilekçe var onu oylarınıza sunacağım.
“Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan Kurultayına;
Biz, aşağıda imzası bulunan kurultay delegeleri, 37. Olağan Kurultay Başkanlık Kurulu Başkanlığına Sayın Özlem Çerçioğlu’nu öneriyoruz.
Saygılarımızla”
39 arkadaşımızın imzası var. Sayın Özlem Çerçioğlu’nu kurultayı yönetmek üzere oylarınıza sunuyorum.
Kabul edenler? Kabul etmeyenler?
Oybirliğiyle kabul edilmişti, Sayın Çerçioğlu buyurun. Özür dilerim, oyçokluğuyla, iki arkadaşımızın dışında diğer delegelerin katılımıyla Sayın Çerçioğlu’nu Başkanlık Divanını yönetmeye davet ediyorum."

Divan Başkanlığına seçilen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Sayın Genel Başkanım, Hanımefendi, önceki Genel Başkanlarım, Onur Üyelerim, Milletvekillerim, İl Başkanlarım, Belediye Başkanlarım, çok değerli Kurultay Delegelerimiz, basın mensupları, ekranları başında bizi izleyen çok değerli vatandaşlarımız… Yüz yılı aşkın bir süredir örgütüyle, seçmeniyle güçlenerek var olan, demokrasinin kurucusu ve kalesi olan Cumhuriyet Halk Partisinin, partimizin 37. Olağan Kurultayına hoş geldiniz.
Bugün sizlerin teveccühü ile bu kurultayda Divan Başkanı olarak görev yapacağım. Bu görev için bana güven duyan kurultayımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca özel olarak bir teşekkürüm de, bir kadın olarak bugün Divan Başkanı seçilmemi, siyasette eşit haklara sahip olabilmemi sağlayan kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet duygularımı ifade ediyorum. Cumhuriyetin tüm kadınları adına önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.
Ülkemizde kadının yüksek yararına olacak her türlü karar ve anlaşmaların, uygulamaların yanındayız. İstanbul Sözleşmesini feshetmek kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerine göz yummak demektir. İstanbul Sözleşmesinin yanındayız, her zaman da yanında olmaya devam edeceğiz.
Değerli kurultay delegelerimiz, partimizin bir neferi olmaktan ve bugün burada görev yapmaktan onur duyuyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi sadece siyasi bir parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Cumhuriyetini kuran iradenin de evidir, felsefesidir. Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı ve kurulduğu sağlam, yıkılmaz, ezilmez zemindir, Türkiye’nin güvencesidir. Bilindiği üzere partimizin ilk doğal kurultayı Sivas Kongresi’dir. O günden bugüne kadar süre gelen tarih koridorunda tüm kurultaylarımız ülkemizin her bölgesinden gelen delegelerimiz ile tüm Türkiye’yi temsil eden bir yapı ile gerçekleştirilmiştir. Bu yapı kurtuluş günlerindeki zor şartlar altında bir yandan savaşırken bir yandan da meclis kurup partileşmiştir. Ne mutlu ki, bizler bu partinin evlatlarıyız. Ne mutlu ki, biz bu partinin evlatlarıyız ve bugün bu kurultayda yine hep birlikteyiz. Evet bugün burada bir demokrasi şölenini yine birlikte hep beraber yaşayacağız. Vatanımızı kurtaran sadece partimizi değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetini kuran başta baş komutamınız Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi buradan bir kez daha minnetle anıyorum ve ruhları şad olsun diyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun ilk gününde olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyetinin varlığının ve bayrağımızın yılmaz bekçisidir. Öyle de olmaya devam edecektir. Buradan gururla söylüyorum ki, bu çatı altında olmak hepimiz için büyük bir onurdur. İlk kurultayda “milli sınırlar içinde vatan bölünemez bir bütündür” diyen kurucularımıza, bugün buradan “biz vatanın da, cumhuriyetin de, demokrasinin de bekçiyiz, hiç kimse korkmasın, kimse endişelenmesin, emanetiniz emanetimizdir” diyoruz.
Sayın Genel Başkanımızın hep söylediği gibi, devleti tekrar devlet ana yapacağız; şefkatli, korumacı, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz.
Bugün iktidar yürüyüş kurultayımızda iktidar olmaya ve halkımızı hak ettiği iktidara kavuşturmaya söz veriyoruz, sözümüzü de tutacağız. Çünkü biz mücadelesini Kuvayı Milliye’den, sözünü Hrant Dink’lerden, Uğur Mumcu’lardan, azmini Türkan Saylan’lardan, isyanını Pir Sultan’lardan, gücünü Deniz Gezmiş’lerden, vicdanını Erdal Eren’lerden, özgürlüğünü Bülent Ecevit’in güvercinlerinden ve iradesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten almış bir neslin evlatlarıyız. İşte bu yüzden biz sözümüzü tutarız. Biz her daim ülkemize de, yurttaşlarımıza da sahip çıkarız.
37. Olağan Kurultayımızın ülkemize gönenç ve baharlar getirmesi dileğiyle tekrar hoş geldiniz der sevgilerimi, saygılarımı sunarım. Sağ olun, var olun."

Gündem'den Öne Çıkan Haberler