03.02.0218

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN 36. OLAĞAN "ADALET VE CESARET" KURULTAYI AÇIŞ KONUŞMASI (03 ŞUBAT 2018)

- "İstediğiniz kadar baskı kurun, üzerimize gelin, biz bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz. Çünkü biz Kuvayımilliyeciyiz"

- "Deniz Baykal’a şifa diliyorum. Bütün dualarımız Baykal için, kısa sürede sağlığına kavuşarak CHP’nin içindeki onurlu duruşunu, kimliğini sürdürecek"

- "Enis Berberoğlu’na, 36. Kurultayımızdan bütün kurultay üyelerinin ve katılımcıların, yol arkadaşlarının selamını, sevgi ve dostluğunu gönderiyorum"

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 36. Olağan "Adalet ve Cesaret" Kurultayı’nın açış konuşmasında şunları söyledi:

Sevgili yoldaşlarım, televizyonları başında bizi izleyen sevgili yurttaşlarım, kurultayımızı onurlandıran yabancı misyon temsilcileri, siyasal partilerimizin saygıdeğer temsilcileri, demokratik kitle örgütlerinin saygıdeğer yöneticileri, partimizin değişik ülkelerde bulunan yurtdışı birlik temsilcileri ve Cumhuriyet Halk Partisinin emektar, fedakar, vatansever, cesur üyeleri, 36. Kurultayımıza hoş geldiniz.

İki değerli yoldaşımız aramızda yok. Bunlardan birincisi Deniz Baykal, önceki Genel Başkanımız Deniz Baykal. Tedavi görüyor, şifalar diliyoruz, bütün dualarımız Deniz Baykal’ın yanında, Deniz Baykal için. İnşallah kısa süre içinde sağlığına kavuşacak Cumhuriyet Halk Partisinin içinde onurlu duruşunu, kimliğini yine hep beraber birlikte yaşayacağız ve göreceğiz.

Ve aramızda olmayan Milletvekilimiz Enis Berberoğlu. Enis Berberoğlu hakkın, hukukun ve adaletin olmadığı bir ülkede hiçbir somut gerekçe gösterilmeden talimat üzerine hapishanede siyasal esir olarak tutulmaktadır. Bu nedenle Enis Berberoğlu’na 36. Kurultayımızdan bütün kurultay üyelerinin ve katılımcıların, bütün yol arkadaşlarımın selamını, sevgisini, dostluğunu gönderiyorum. Enis Berberoğlu’nun tutuklanma gerekçesi hiçbir belgeye dayanmayan, efendim MİT Tırlarıyla ilgili bilgiyi, belgeyi Can Dündar’a verdi diye gözaltına alındı, müebbet hapse mahkum edildi, iyi hal dolayısıyla da 25 yıla mahkum edildi. Mahkeme kararı bozdu üst mahkeme ama hala içerde. Hiç kimse şu gerçeği unutmasın, MİT tırlarıyla ilgili tutanağı tutan hakim, savcı, jandarma komutanı FETÖ terör örgütü üyesi olmaktan şu anda hapisteler. Şu soruyu 80 milyonun önünde yargı camiasına sormak istiyorum. Terör örgütlerinin tuttuğu tutanaklar, terör örgütlerinin bildiği bir sır nasıl olur da devlet sırrı olur? Terör örgütlerine devleti teslim edeceksiniz sonra kalkacaksınız bunun intikamını Cumhuriyet Halk Partisine gözdağı vermek için Enis Berberoğlu’nu tutuklatıp hapse atacaksınız.

Buradan açık ve net söylüyorum, istediğiniz kadar baskı kurun, istediğiniz kadar üzerimize gelin biz bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz. Çünkü biz kuvvayi milliyeciyiz.

Değerli yol arkadaşlarım, gündemimizin birinci maddesi gereği olarak açılış konuşmasını yaptık ve yeterli çoğunluğumuz vardır.

Gündemin ikinci maddesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı. Öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk için, cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın ve de özgürlüğümüzün sembolü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk için.

Saygı duruşunu öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk için, İsmet İnönü ve Bülent Ecevit için ve hayatını kaybetmiş bütün partililerimiz için yaptık. Yine başta Afrin olmak üzere bu aziz topraklar için şehit düşmüş tüm kahramanlarımız, Mustafa Kemal’in Mehmetçikleri için yaptık. Bu nedenle saygı duruşu ve İstiklal Marşı her toplantımızın olmazsa olmazıdır.

Şimdi elimde bir dilekçe var Başkanlık Divanının oluşturulması için. Yeterli imza var. 36. Olağan Kurultayda Başkanlık Divanına Sayın Yılmaz Büyükerşen öneriliyor. Başka bir dilekçe var mı? Sayın Yılmaz Büyükerşen’i 36. Olağan Kurultayımızı yönetmek üzere görevlendirilmesini oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler, kabul etmeyenler? Oybirliğiyle kabul edilmiştir.

Buyurun Sayın Hocam.