23.01.2016

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN 24 OCAK 1993’TE DÜZENLENEN BİR BOMBALI SALDIRI SONUCU YİTİRDİĞİMİZ GAZETECİ YAZAR UĞUR MUMCU’NUN ANISINA YAYINLADIĞI MESAJ (23 OCAK 2016)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN 24 OCAK 1993’TE DÜZENLENEN BİR BOMBALI SALDIRI SONUCU YİTİRDİĞİMİZ GAZETECİ YAZAR UĞUR MUMCU’NUN ANISINA YAYINLADIĞI MESAJ

Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk İlke ve Devrimleri’nin yılmaz savunucusu, araştırmacı gazeteciliğin temsilcisi, özgür ve bağımsız Türkiye sevdalısı Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden 23 yıl geçti. Geçen onca yıla rağmen bu cesur kalemi susturan terör eyleminin arkasındaki karanlık eller, ne yazık ki hala ortaya çıkarılamadı.

Uğur Mumcu, Cumhuriyet’in ve kazanımlarının tehdit altında olduğunu yazmaktan, yolsuzlukları açığa çıkarmaktan hiçbir zaman çekinmedi. Canı pahasına doğruları yazdı, baskıya ve tehdide boyun eğmedi.
Cumhuriyet Gazetesi’ndeki “Gözlem” isimli köşesinden Türkiye’yi gözlemleyen, olayların üzerine korkusuzca giden Türkiye’nin aydınlık yüzü Uğur Mumcu’nun temsil ettiği değerlere ve gazetecilik ilkelerine; basının baskı altına alındığı bugün daha çok ihtiyacımız var.

Uğur Mumcu’yu katledenler şunu çok iyi bilsinler; bağımsız, çağdaş, laik ve demokrat bir Türkiye düşüncesini paylaşan milyonlarca insan, Uğur Mumcu’ların aydınlattığı yolda yürümeye, mücadele etmeye devam ediyor, edecektir. Sizlerin bombaları, baskıları ve silahları, Cumhuriyetimiz’in aydınlık yüzü olan düşünceleri yok edemeyecektir. Öldürseniz de hapse atsanız da doğruları karartmaya gücünüz yetmeyecek, hiçbir yalan sonsuza kadar saklı kalmayacaktır.

Uğur Mumcu, bedenen aramızdan ayrılmış olsa bile fikirleri, savunduğu ve inandığı değerleri var olacaktır. Mumcu’nun mücadelesini verdiği aydınlık, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti sevdamızdan ödün vermeyeceğiz. “Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi” diyen Sakıncalı Piyade Uğur Mumcu’yu unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.