19.05.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMASINDA TANDOĞAN’DA YAPTIĞI KONUŞMA

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMASINDA TANDOĞAN’DA YAPTIĞI KONUŞMA (19 MAYIS 2017)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle CHP Gençlik Kolları tarafından, Kızılay’dan Anıtkabir’e düzenlenen yürüyüşe katıldı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, basın mensuplarına yaptığı açıklama şöyle;

Bütün engellemelere karşın 19 Mayıs’ı coşkuyla kutluyoruz. Gençlerle beraber olmaktan, onlarla birlikte yürümekten son derece memnunum. Ama bu sabah aldığımız bir haber gerçekten bizi derinden yaraladı.

SÖZCÜ’YE YAPILAN OPERASYON TÜRKİYE’YE YAPILMIŞ OPERASYONDUR

Sözcü’ye yapılan operasyon kabul edilemez. Sözcü’ye yapılan operasyon Türkiye’ye yapılmış operasyondur. Medya üzerindeki bu baskıyı Türkiye kaldıramaz. Dolayısıyla buradan ayrıldıktan sonra İstanbul’da Sözcü’yü de ziyaret edeceğim. Onların yanında olduğumuzu her ortamda ifade ettim. Yine onların yanına giderek ifade etmeye devam edeceğim. Buradan bu bayram günü bütün yargı mensuplarına çok açık ve net bir çağrı yapıyorum, siz adalet dağıtmakla yükümlüsünüz. Sizin bulunduğunuz makamlar kutsal makamlardır. Bu makamlar siyasi otoriteye teslim edilemez. Siyasi otoritenin sopası olmaktan vazgeçin ve Türkiye’ye adalet dağıtın. Eğer siz adalet dağıtamazsanız devleti çökertirsiniz.

Hepinize teşekkür ediyorum. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler