18.07.2016

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN, 15-16 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ SIRASINDA YARALANAN VATANDAŞLARIMIZI ZİYARETİ SONRASINDA YAPTIĞI AÇIKLAMA (18 TEMMUZ 2016)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, 15-16 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ SIRASINDA YARALANAN VATANDAŞLARIMIZI ZİYARET ETTİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15-16 Temmuz Darbe Girişimi sırasında yaralanan ve Güven Hastanesi’nde tedavi gören vatandaşlarımızı ziyaret etti.
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve kısa süre içerisinde taburcu olmalarını umduklarını söyledi.
İdam cezasının geri getirilmesi tartışmaları ve hükümet yetkililerinin "Meclis’e getireceğiz" şeklindeki açıklamaları sorulan Kılıçdaroğlu, "Getirsinler bakalım" ifadesini kullandı.
Darbe girişiminin olduğu gece neler yaşadığı sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi günkü bir programı nedeniyle gece 22.00’da İstanbul’a uçtuğunu anlattı.
İstanbul’a saat 23.00 civarında indiklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Uçak indikten hemen sonra arkadaşlar cep telefonlarını açtılar ve askeri müdahaleden söz edildi. ’Böyle bir şey olamaz’ dedik. İnanamadım. Hayati Yazıcı Bey’le birlikteydik. Biraz sohbet de etmiştik zaten. Sonra darbe olduğu ifade edildi tabii ’Darbeye karşı olduğumuzu, bunun doğru olmadığını’ ifade ettik. Yine iner inmez ’Hemen Ankara’ya dönebilir miyiz?’ dedik, fakat uçakların uçmadığı ifade edildi. Bir süre bekledik ’Acaba bir uçuş fırsatı yakalayabilir miyiz?’ diye. Sonra havalimanı dışına çıkmanın da sakıncalı olduğu bize ifade edildi, çünkü tankların yolu kestiği söylendi. Koruma arkadaşlarımız belli temasta bulundular. Sonra bizim bir şekli ile havaalanından çıkmamız... Çünkü uçak yok. ’Sabiha Gökçen’ dediğimizde köprülerin tutulduğu ifade edildi ve oradan, otellerin de riskli olduğu ifade edildi ve Bakırköy Belediye Başkanımızın evine gittik. Televizyonu izledik ve tabii gerçekten de hiçbirimizin kabul edemeyeceği bir manzara vardı."
Daha sonra darbeye karşı, cumhuriyete ve demokrasiye bağlı olduklarını belirten kısa bir not hazırladıklarını aktaran Kılıçdaroğlu, bu notu basın kuruluşlarına gönderdiklerini bildirdi.
Kılıçdaroğlu, o gece katıldığı televizyon canlı yayınlarında da darbeye karşı olduklarını söylediğini ifade etti.
Bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, yarın saat 10.00’da Başbakan Binali Yıldırım ile bir görüşme gerçekleştireceklerini belirtti.
Biraz önce de Sosyalist Enternasyonal (SE) Genel Başkanı George Papandreou ile bir görüşme gerçekleştirdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, yarın da AP Başkanı Martin Schulz ile bir görüşmesi olacağını açıkladı.
Kılıçdaroğlu, "Biz kendilerine de Türkiye’de ifade ettiğimiz gibi demokrasiye olan bağlılığımızı, dikta yönetimlerine karşı olduğumuzu, nereden gelirse gelsin demokrasi üzerindeki her türlü vesayete açık ve net karşı çıkacağımızı hem söyledik, bundan sonraki görüşmelerimizde de söyleyeceğiz." dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, hastaneden ayrılırken de yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Çetin Yıldız’ın hastane dışında bekleyen ailesiyle görüştü.
Aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin olağanüstü bir süreçten geçtiğini bildirdi.
Çetin ailesi de Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederken, darbe girişimine karşı gösterdiği tavır nedeniyle de memnuniyetlerini dile getirdi.
Kılıçdaroğlu, Yıldız’ın 9 yaşındaki oğlu Mehmet Emin’le de kısa süre sohbet etti.



Gündem'den Öne Çıkan Haberler