22.04.2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Dayanışma Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Mamak’ta yaşayan ve maddi imkansızlıklar nedeniyle elektrik borcunu ödeyemeyen İbrahim Öztürk’ün yaşadığı eve giderek dayanışma ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

Değerli basın mensupları, elektrik kesintilerinin hangi felaketlere yol açtığını, hangi umutsuzluklara yol açtığını topluma anlatmaya çalışıyorum, vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyorum. Elektrik artık bir insanlık hakkıdır. Hiç kimse, hiçbir vatandaş elektriksiz bırakılamaz. Ben bunları söylediğimde itiraz ediyorlar, rakamlar veriyorlar. Hangi rakamları verirseniz verin, rakamlar inandırıcı olmaktan artık çok uzaklaştı. Doğruları söylemeleri lazım, vatandaşın derdini dinlemeleri lazım. İktidar sahiplerinin görevi budur. Var olan sorunları çözmektir.

Şimdi geldim kardeşimin oturduğu yere. İçeriye girdik, baş başa küçük de olsa bir sohbetimiz oldu. Kaç aydır? Ben anlatmayayım, en iyisi siz anlatın dinlesinler.

Ev Sahibi- 1,5 ay oldu, ödeyemedik kestiler. Artık tükendik, umudumuz kalmadı. Ekmek olmuş 2,75. Kaşıkla verdiler, kepçeyle geri aldılar. Bunu göremiyorlarsa; vatandaş da, milletimiz bunu göremiyorsa artık diyecek hiçbir lafım yok. Diyeceklerim bundan ibaret. Allah razı olsun, tek umudumuz Sayın Başkanımız. Allah nasip olur da iktidara geldikleri zaman o zaman gerçekler gün yüzüne nasıl çıkıyormuş, rakamlar nasıl açıklanıyormuş, neler açıklanıyormuş o zaman her şey gün yüzüne çıkar. Tek umudumuz sizsiniz. Buraya geldiğimden beri benimle ilgilenen il başkanı ve ilçe başkanlarıma öncelikle teşekkür ediyorum. Evime ziyarette bulunan Sayın Genel Başkanımıza binlerce kez teşekkür ediyorum. Dinlemelerini istiyorum, bu adamı gerçekten dinlemelerini istiyorum. Başka hiçbir şey demiyorum. İnsanlara ne anlatırsa anlatsın, ne derse desin tersine. Bu adamı gerçekten dinleyin, bu adamın gerçekten sözlerine inanın. Diyeceklerim bunlardan ibaret.

Kemal Kılıçdaroğlu- Derdini anlatacağım sevgili kardeşim. Anlatmak benim görevim zaten. Yıllar yılı şunu öğrettiler. Efendim devlet küçülsün, neoliberal politikalar devlet küçülsün vatandaş zenginleşir diye. Sonra ortaya çıkan gerçek şu oldu, izledikleri politikaların sonucunda ortaya çıkan gerçek;  bir avuç kişi zenginleşti, milyonlarca insan fakirleşti, yoksullaştı. Geldiğimiz tablo budur. Artık bu tablo bu çağın öfkesini dile getirdiği bir tablo olmaya başladı. Bunun değişmesi lazım. O nedenle sadece Türkiye’deki demokratlara değil, dünyadaki demokratlara da seslendim. Artık dünya yeni bir çağı başlatmak zorundadır. Demokrasi ekseninde, insan hakları ekseninde, insanların elektrik gibi, su gibi, doğalgaz gibi temel haklarının teslim edilmesi konusunda çaba harcaması gerekmektedir. En büyük arzumuz, en büyük hedefimiz de budur.

Türkiye? Evet, Türkiye düzelebilir, Türkiye zengin bir ülkedir. Türkiye’de pek çok insan şu anda elektriksiz, gece karanlığına mahkum edilmiş vaziyettedir. Ama bunların tamamını çözmek mümkündür. Kısa sürede çözmek mümkündür. İnşallah bunların tamamını yapacağım. Umudunu kaybetme. Senin umudunu hayata geçirmek benim temel görevimdir. Sadece senin değil aslında senin gibi zor şartlarda çalışan, zor şartlarda gelir elde etmeye çalışan, sosyal güvenliği olmayan, hele hele 18 yaşına kadar Çocuk Esirgeme Kurumunda kalıp sonra hayat mücadelesini veren senin gibi pek çok kişi var. Sizlere sahip çıkmak sosyal devletin görevidir ve her şeyden önce bu ülkede siyasetin görevidir. Ben bu temel görevi yerine getirmek için zaten çaba harcıyorum.

Teşekkür ederim değerli basın mensupları.

Soru- Efendim Sayın Enerji Bakanının bir açıklaması vardı 278 bin abonenin elektriğinin kesildiğini ifade etti. Sizlerin manipülasyon yaptığını iddia etti.

Kemal Kılıçdaroğlu- Geçen yılın aynı rakamlarına göre 40 bin daha fazla. Demek ki, 2022’de ortaya çıkacak rakamlar çok daha yüksek olacak üzülerek ifade edeyim. Bakana da verdiği bilgiler için teşekkür ederim.

Ev Sahibi- Sayın Başkanım şunu da dile getireyim. Benim evimde çamaşır makinası, buzdolabı hiçbir şey olmadığını. Mamak Belediyesine gittim, Belediye Başkanıyla görüşmek istedim görüştürmediler. Sosyal Hizmetler Daire Başkanıyla bizzat yüz yüze görüştüm, yurtta büyüdüğümü anlattım, evimin durumunu anlattım. Bana iki tane araç gönderdi geldiler evi incelediler dediler ki, sen burada nasıl yaşıyorsun, nasıl tutunuyorsun biz sana elimizden gelen her şeyi yapacağız, evini dayayıp döşeyeceğiz dedi. Ne gelen var, ne giden var aradan üç ay geçti kapatıldı gitti.

Kemal Kılıçdaroğlu- Neyse çözeceğiz onları. Umudunu kaybetme tek isteğim bu.

Görüşürüz, hoşça kal.


CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN DAYANIŞMA ZİYARETİ

Gündem'den Öne Çıkan Haberler