29.08.2018

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A 9 SORU…

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A 9 SORU…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği 9 soru şöyle:

Soru 1 - “Tarımı bitir, çiftçiyi borç batağına sürükle, samandan mercimeğe – canlı hayvandan ete kadar tarım ürünlerini ithal et” diyen, dış güçler miydi?
Soru 2 - “Yandaşlarına Türkiye’nin en büyük ihalelerini Dolar endeksli ver, ver ki Dolar yükseldikçe daha fazla kazansınlar” diyen, dış güçler miydi?
Soru 3 - Haydi, ihaleyi Dolarla verdin, “Yandaşlarına Dolarla gelir garantisini de ver” diyen, dış güçler miydi?
Soru 4 - Haydi, Dolarla yandaşlarına gelir garantisi de verdin, peki “yandaşlarının, sözleşme değeri 123 milyar dolar olan projelerinin dış borcuna devleti kefil et” diyen, dış güçler miydi?  
Soru 5 - “Döviz geliri olmayan şirketlere, döviz cinsinden borçlanmalarına izin ver” diyen, dış güçler miydi?
Soru 6 - Geçmişteki üreten ve saygınlığı olan Mustafa Kemal’in Türkiye’sini Londra’daki bir avuç tefeciye teslim eden dış güçler miydi?
Soru 7 - “Merkez Bankası’na müdahale et, bağımsız kurumların bağımsızlıklarını sonlandır, her şeyi sen belirle” diyen, dış güçler miydi?
Soru 8 - Haklı olarak “borç alan emir alır” diyordun. Memleketi bu hale getirmek için bugüne kadar emir aldığın dış güçleri açıklayacak mısın?
Soru 9 - Geldiğimiz noktada artık Londra’daki tefeciler, faizi yetersiz buldukları ve sana güvenmedikleri için borç vermiyorlar. Şimdi borç almak için Katar’ın kapısını çalmaya ve yalvarmaya başladın. Yeni emirleri Katar’dan mı alacaksın?