18.02.2018

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN 13. OLAĞAN KADIN KOLLARI KURULTAYINA MESAJ

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN 13. OLAĞAN KADIN KOLLARI KURULTAYINA MESAJ 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir cinsiyetin diğerinden üstün olduğunu iddia edenler, karşılarında tüm kadroları ve üyeleriyle Cumhuriyet Halk Partisini bulacaklardır. Cinsiyet eşitliği açısından büyük devrimlere imza atan partimizin hedefi, önümüzdeki dönemde çağın gerektirdiği yeni devrimlerle insan eşitliği ve demokrasi mücadelesini taçlandırmaktır. Kadınlarımıza yönelik baskı ortamını tamamen ortadan kaldırmak, eğitim alanındaki eşitsizlikleri yok etmek, kadınlarımızın sosyal ve siyasal hayata daha aktif bir şekilde katılması için gereken düzenlemeleri yapmak CHP olarak bizim görevimizdir" dedi. 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda gerçekleştirilen CHP 13. Olağan Kadın Kolları Kurultayına gönderdiği mesaj şöyle: 

"Değerli yol arkadaşlarım,

Büyük Atatürk diyor ki: "Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez."
Kurtuluş Savaşının en sıcak günlerinden bugüne kadar kadınlarımız özgür ve adil bir Türkiye için en ön safta mücadele ettiler.
  
Kadınlarımızın fedakarlığı, çalışkanlığı ve üstün azmi ile vatanımız kurtuluşa erişti, milletimiz egemenliğine hakim oldu, ülkemiz demokrasi yolculuğuna devam etti. Denilebilir ki; Türkiye Cumhuriyeti kadınlarımızın eseridir.

Büyük fedakarlıklar yapan, tarihte eşi benzeri görülmemiş mücadelelere atılıp başarıyla çıkan kadınlarımız, eşit ve onurlu bir yurttaş olarak sosyal ve siyasal hayatın her alanında yer alma hakkına sahiptir. Kadınları ikinci sınıf bir vatandaş olarak gören, onlara angarya mahkumu olmak dışında hiçbir hak vermeyen zihniyet bir insanlık suçu olduğu gibi; Türkiye’nin gelişmesine, kalkınmasına ve ilerlemesine yönelik en büyük engeldir.

"Kadın erkek eşit değildir" diyen, bir cinsiyetin diğerinden üstün olduğunu iddia edenler, karşılarında tüm kadroları ve üyeleriyle Cumhuriyet Halk Partisini bulacaklardır. Cinsiyet eşitliği açısından büyük devrimlere imza atan partimizin hedefi, önümüzdeki dönemde çağın gerektirdiği yeni devrimlerle insan eşitliği ve demokrasi mücadelesini taçlandırmaktır. Kadınlarımıza yönelik baskı ortamını tamamen ortadan kaldırmak, eğitim alanındaki eşitsizlikleri yok etmek, kadınlarımızın sosyal ve siyasal hayata daha aktif bir şekilde katılması için gereken düzenlemeleri yapmak Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim görevimizdir.

Sizlerin üstün çalışkanlığı, fedakarlığı ve devrimci kararlılığıyla hedeflere ulaşacağımıza ve ülkemize karşı bu önemli görevi yerine getireceğinize hiç şüphem yoktur.

Her biri Kurtuluş Savaşındaki Halime Çavuş kadar cesur, Halide Edip kadar aydın, Nene Hatun kadar ülke sevgisiyle dolu Cumhuriyet Halk Partili kadınlarımız bugün kurultayda yeni bir başlangıç yapacaklar, halkın iktidarını kurmak için yepyeni bir heyecanla çalışmaya başlayacaktır.

Biliyoruz ki; bu ülkenin kadınları bir karar aldığı zaman onun karşısında durmak mümkün değildir. Sarayın değil halkın egemen olduğu bir Türkiye için "hak, hukuk ve adalet" diyerek vereceğimiz mücadelenin zafere ulaşacağına inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle kurultayımızın başarılı geçmesini diliyor büyük fedakarlıklar ve mücadelelerle ayakta dimdik duran siz kadınlarımıza şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu
Cumhuriyet Halk Partisi
Genel Başkanı"

Gündem'den Öne Çıkan Haberler