05.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ZONGULDAK PROGRAMI KAPSAMINDA GÜLÜÇ VE EREĞLİ İLÇELERİNİ GEZDİ (5 EKİM 2015)

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gülüç Belediyesi toplu açılış törenlerine katıldı ve Ereğli ilçesini ziyaret ederek vatandaşlarla kucaklaştı, miting alanında bir konuşma yaptı.

- Gülüç beldesindeki açılışlar

Gülüç Belde Belediyesince yaptırılan Düğün Salonu ve Kent Meydanı’nın da açılışına katılan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, bütün umudunun kadınlarda olduğunu söyledi.

Kadınların eşlerinin 1 Kasım’da kahvehaneye gitmesine izin vermemesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Alın, götürün sandıkta oyunu kullansın" dedi.

Kılıçdaroğlu, şehitlerin geldiğini belirterek, "Şehitlerimiz geliyor, en büyük acıyı anneler çekiyor, biz ne kadar üzülürsek üzülelim sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Ölenlerimizin büyük bir kısmı yoksul kesim. Size sözüm söz, bu ülkede eşitliği adaleti sağlayacağım" ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından bir kahvehanede oturan Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla sohbet etti, çocuklarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir kafeyi ziyaret ederek, buradaki vatandaşlarla sohbet etti.

Kılıçdaroğlu: Terörün bitmesi için toplumsal barışın sağlanması lazım

"Çıkıp dediler ki ’PKK bizi kandırmış.’ Niye kandırmış? ’Efendim biz barış süreci yapacaktık onlar silah depolamışlar.’ Sen hükümetsin senin istihbaratın, polis teşkilatın, jandarman, valin, kaymakamın var. Adam vergi dairesi kurmuş senin haberin yok. Adam mahkeme kurmuş senin haberin yok. Bunlar olmaz. Türkiye’nin birliğini ve bütünlüğünü savunmak zorundayız. Terörün bitmesi için toplumsal barışın sağlanması lazım. Yol haritasını 2012’de götürüp Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a verdim. ’Bak bu terör ancak böyle biter’ dedim. Toplumsal barışı sağlamalıyız. Parlamentoda bir uzlaşma komisyonu kurmalıyız. Bütün partiler bu sorunu çözmek için bir araya gelmeli ve ortak bir fikir üretmeli bunu söyledim ama kabul edilmedi.

Bu sorunun çözülmesi için 4 ilke var. Birincisi samimi ve dürüst olacaksınız. İkincisi gizli bir kişisel angajmanınız olmayacak. Üç, millete hesabını vermeyeceğiniz vaatlerde bulunmayacaksınız. Dört, halka bilgi vereceksiniz. Dördünü de ben dönemin başbakanına verdim. Oslo’da görüşme yapıp bir sürü vaat verip... PKK da diyor ki ’bana söz verip niye yerine getirmedi.’ O zaman ne vaatleri açıklasın. Devlet politikalarında gizlilik var ama 30 yıllık derin bir sorunu çözmek için toplumsal uzlaşmaya ve toplumun desteğine ihtiyaç var. Toplumun desteğini çözmeden olmaz."

Bir vatandaşın "Terör bitsin, halk ölmesin istiyoruz" demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu sorunu çözecek olan tek parti biziz. Kimse çözemez. Düne kadar şehit haberleri gelmiyordu, 7 Haziran’dan sonra ne oldu? Çözüme siyasi partilerin destek vermesi lazım. Kandan ve gözyaşından bu ülkenin kurtulması lazım. ’Sizin aklınız size aittir’ dediler" şeklinde konuştu.