15.01.2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Orhan Kemal İlkokulu'nun Temel Atma Törenine Katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çocukların beslenme çantalarını mutlaka ama mutlaka doldurun, gereğini yapın. Çocuk okula giderken karnı doymalı, yapmadılar biz yapacağız çünkü biz halkın partisiyiz, fakirin, fukaranın, garibanların, alın teri dökenlerin partisiyiz. Biz sıradan bir parti değiliz, biz Kuvayı Milliye’ci bir partiyiz, 100 yıllık geleneği olan bir partiyiz, halkı kucaklayacağız ve halka huzuru, bereketi getireceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karabağlar’da yapacağı Orhan Kemal İlkokulu için bugün düzenlenen temel atma törenine katıldı. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve milletvekillerinin de katıldığı törende yurttaşlara seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Eğer temel atılırken veya açılırken en mutlu olduğunuz tesis hangisi diye sorarsanız, okuldur derim. Çünkü okul her annenin, her babanın evladını okutmak için başvurduğu en temel yerdir. Çocuklarımızı okutmalıyız, onlar dünyayı tanımalı, kendi mahallelerini, komşularını tanımalı, ilişkilerini sağlıklı bir zeminde sürdürmeli, bunların tamamını okulda öğretmenlerimiz öğretirler. Her anne baba evladının iyi bir eğitim almasını, iyi bir okulda okumasını ister. Burada muhtarımı dinlerken 90 yıllık bir özlemden söz etti.

“BUGÜNE KADAR BURAYA BİR OKUL YAPILMADIYSA BUNU BİZDEN ÖNCE KARABAĞLI KARDEŞLERİMİZİN SORGULAMASINI İSTERİM”

Karabağlar, biliyorum bölgenin sorunları en yoğun olan ilçelerinden birisi. Büyükşehir belediye başkanımız da farkında Karabağlar Belediye Başkanımız da farkında, ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Eğer bugüne kadar buraya bir okul yapılmadıysa bunu bizden önce Karabağlı kardeşlerimizin sorgulamasını isterim. Neden bugüne kadar yapılmadı? Sizler oy verdiniz, 20 yıldır yapılmadı ama şimdi biz bunu yapacağız Karabağlı evlatlarımızın burada iyi bir eğitim almasını istiyoruz. Burada çalışacaklar, okuyacaklar, sosyalleşecekler, güzel bilgiler öğrenecekler ve kendi ülkelerine, dünyaya yararlı insanlar olacaklar.

“OKULUN ADI ÇOK DAHA ÖNEMLİ BANA GÖRE”

Okulun adı çok daha önemli bana göre, Orhan Kemal İlkokulu ve Ortaokulu…Orhan Kemal, muhtarımızın deyimiyle 'arka sıralarda oturanların, arka sıralarda kalanların' hayatını yazan, romanlaştıran, öyküleştiren edebiyatçımız. Dolayısıyla Orhan Kemal isminin verilmesi de benim açımdan son derece değerli. Sayın Başkan telefon açtı, Ankara’ya, ‘Okula hangi ismi verelim’ diye, Orhan Kemal adını verin dedim, Karabağlar’a en güzel Orhan Kemal adı yakışır diye söylemiştim.

“EĞER BİR POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAKSANIZ FAKİR MAHALLELERDEN BAŞLAYACAKSINIZ, O MAHALLELERDE OKULLAR, KREŞLER YAPACAKSINIZ”

Her tesis güzel ama okullar daha da güzel. Bir sözümüz daha var, belediye başkanı arkadaşlarımıza söyledim; oy versin, vermesin bütün vatandaşlara eşit davranacaksınız, hiçbir ayrım yapmayacaksınız vatandaşlar arasında. Eğer bir pozitif ayrımcılık yapacaksanız fakir mahallelerden başlayacaksınız, o mahallelerde okullar, kreşler yapacaksınız, anne güven içinde gelecek çocuğunu kreşe bırakacak, taziyeye gidecek, düğüne gidecek ama bilecek ki ‘Oğlum, kızım kreşte. Arkadaşlarıyla beraber karnını doyuruyor, sosyalleşiyor, uyuyor.’ Anne güven içinde gelecek akşam, evladını alacak evine götürecek.

“HER KARABAĞLI EVLADINI, TORUNUNU BU OKULA GÖNDERİRKEN ELİNİ VİCDANINA KOYUP ÖYLE OY KULLANACAKTIR”

Bir sözüm daha var, bu topraklarda yani Türkiye Cumhuriyeti’nin topraklarında hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, uygar ve güzel bir Türkiye’yi inşa etmekte kararlıyım. Her evde huzurun olmasını istiyorum, her evde gelir güvencesinin olmasını istiyorum, o nedenle Aile Destekleri Sigortası diye yeni bir alanı Türkiye’ye getireceğiz. ‘Hiçbir aile benim gelirim yok, ben yoksulum’ demeyecektir ve biz sosyal yardımları yaparken de onun yoksulluğunu asla afişe etmeyeceğiz. İnsan onuru kadar değerli bir şey yoktur ve o onuru sağlayacağız. Karabağlar’da bir dönem oyumuz çok düşüktü ama inanıyorum bundan sonra her Karabağlı evladını, torununu bu okula gönderirken elini vicdanına koyup öyle oy kullanacaktır. ‘Evet, helal olsun’ diyecek, ‘Oyum CHP’ye’ diyecek. ‘90 yıldır yapılmadı, 20 yıldır yapılmadı ama şimdi yapıyorlar ve biz de bu okulu yapan büyükşehir belediye başkanına, partiye, milletvekillerine destek vereceğiz’ diyeceksiniz, ben de sizin oylarınızla gurur duyacağım, onur duyacağım.

“ÇOCUKLARIN BESLENME ÇANTALARINI MUTLAKA AMA MUTLAKA DOLDURUN, GEREĞİNİ YAPIN”

Okulunuz hayırlı uğurlu olsun. Bu okul kısa sürede bitecek değil mi başkan? Kısa sürede bitecek, çocuklar başlayacak, donanımı olacak. Bir şey daha istiyorum, Karabağlar Belediye Başkanımız da burada, çocukların beslenme çantalarını mutlaka ama mutlaka doldurun, gereğini yapın. Çocuk okula giderken karnı doymalı, yapmadılar biz yapacağız çünkü biz halkın partisiyiz, fakirin, fukaranın, garibanların, alın teri dökenlerin partisiyiz. Biz sıradan bir parti değiliz, biz Kuvayı Milliye’ci bir partiyiz, 100 yıllık geleneği olan bir partiyiz, halkı kucaklayacağız ve halka huzuru, bereketi getireceğiz.

“HERKESİN KAZANDIĞI, ALIN TERİ DÖKENLERİN KAZANDIĞI BİR TÜRKİYE’Yİ İNŞA EDECEĞİZ”

Karabağlı kardeşlerimin Anadolu’nun değişik kentlerinden buraya geldiğini de biliyorum. Anıları var onların, beraberlikleri var, gelenekleri var onların, o geleneklerin de yaşaması lazım. Dolayısıyla Karabağlar’ı gerçekten bölgenin incisi haline getirmek belediye başkanlarımızın görevi. Asfalt olayını aştı muhtarımız, ilk asfaltın döküldüğünü ve ‘çocukların ayakkabılarını çıkararak asfaltta yürüdüklerini, asfalttın kirlenmemesi gerektiğini düşündü çocuklarımız’ o çocukların duygularının ne olduğun ben de biliyorum. Asfaltsız yerlerde çoğumuz büyüdük, asfaltı olmayan topraklarda araçlarla gittik, toz duman içinde ama şimdi 21’inci yüzyıldayız ve Türkiye’yi çağdaş uygarlığa ulaştırmak için ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlığı yakalamak ve onu aşmak için çalışacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği ve herkesin kazandığı, alın teri dökenlerin kazandığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.

“HİÇ KİMSENİN KİMLİĞİNİ, İNANCINI, YAŞAM TARZINI SİYASETE MALZEME ETMEDEN 85 MİLYON YURTTAŞIMIZI KUCAKLAYACAĞIZ”

Hiç kimsenin kimliğini, inancını, yaşam tarzını siyasete malzeme etmeden 85 milyon yurttaşımızı kucaklayacağız. Belediye başkanlarımız yerelde, bizler de Türkiye’de kucaklayacağız. Okul hepinize hayırlı uğurlu olsun. Bu okula gidecek olan evlatlarımızın da gözlerinden öpüyorum. Onların çantalarına da bakın, kalemlerine, defterlerine de bakın onları da sağlayın, alamayacak pozisyonda olan ailelerimiz var, biz o ailelerin de yanında olmalıyız.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU İZMİR’DE - 2

Gündem'den Öne Çıkan Haberler