02.04.2019

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU VE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU PARTİLİLERE SESLENDİLER

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU VE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU PARTİLİLERE SESLENDİLER (02 NİSAN 2019 SALI)
https://youtu.be/izv4C6fL6mA


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Güzel günler göreceğiz, hiç kimsenin endişesi olmasın. Değerli arkadaşlarım, bir yola çıktık, mücadele yaptık, kavgasız bir mücadele, gerilimsiz bir mücadele. Bizim mücadelemiz, demokrasi, hak, hukuk ve adalet mücadelesiydi. Bizim mücadelemiz, halka hizmet mücadelesiydi. Bu mücadeleyi yaptık ve başarı elde ettik. Hiçbir zaman ben ve arkadaşlarım, yani belediye başkanlarımız, yani belediye başkan adaylarımız hiçbir zaman kırıcı bir dil kullanmamaya özen gösterdiler. Toplumun her kesimini kucakladılar. Ekrem Başkan, “İstanbul’u alırsam, 16 milyon kişinin oyunu almış gibi kazandığımı kabul edeceğim” dedi. Mansur Başkan, “5 – 6 milyonluk oyu aldığım zaman lehte veya aleyhte bütün Ankara’nın belediye başkanı olacağım” dedi. Felsefemiz bu, düşüncemiz bu. Ayrımcılıktan değil, beraber olmaktan yanayız, kavgadan değil huzurdan ve barıştan yanayız. Ankara’yı da, İstanbul’u da, Antalya’yı da, Mersin’i de, Adana’yı da böyle yöneteceğiz. Türkiye’nin en önemli 11 büyükşehir belediyesini böyle yöneteceğiz. İnsan sevgisiyle yöneteceğiz, birlikte yöneteceğiz.


Başkanlar bize söz verdiler ve bizler de o sözlerin takipçisi olacağız. Onlar beraber huzur içinde bir kenti yönetecekler, bütün kentin sahibi olacaklar. O kentte Allah’ın izni ve onların çalışmalarıyla hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Göreceksiniz, her evde huzur olacak, her evde bereket olacak, o kentin mahallelerinde, caddelerinde, sokaklarında insanlar huzur içinde gezecekler. Göreceksiniz, o kentin çocukları mutlu olacak. Göreceksiniz, o kentin anneleri mutlu olacak. Göreceksiniz, o kentin çalışan kadınları mutlu olacak. Göreceksiniz, o kentin anneleri çocuklarını güven içinde belediyenin, başkanlarımızın kreşlerine gelecekler ve orada arkadaşlarıyla tanışacaklar. Göreceksiniz, o kentte belediyede çalışan bütün asgari ücretliler net ayın 1’inden itibaren geçerli olmak üzere 2 bin 200 lira aylık alacaklar. Verdiğimiz sözleri aşama aşama tutacağız ve bunların tamamını hayata geçireceğiz ve toplumla belediye başkanımız arasında karşılıklı büyük güvenler oluşacak. O güveni Türkiye’de bütün alanlara yayacağız ve o güveni yaydığımız zaman şu gerçek ortaya çıkacaktır,  bir yerde yerel yönetim varsa, bir yerde CHP’li belediye başkanı varsa bilin ki orada huzur var, bilin ki orada güzellik var, bilin ki orada beraberlik var, bilin ki orada kardeşlik var, bilin ki orada bayrak sevgisi var, vatan sevgisi var, insan sevgisi var.
Ekrem Başkan İstanbul’dan geldi seçime girmeden önce geldi Anıtkabir’i ziyaret etti. Şimdi belediye başkanlığını aldı, kazandı ve o da Anıtkabir’e gitti bugün ve aramızda. Seçim gecesi Mansur Başkanla beraberdik, şimdi seçim sonrası iki başkanla birlikteyiz. Çankaya belediye başkanımızda burada, Elmadağ belediye başkanımız burada. Tabi buradan aramızda olmayan yeni seçilen bütün belediye başkanlarımıza selamlarımızı, sevgilerimizi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Onların başarısı da hepimizin ortak başarısı olacaktır.


Hepinize en içten selamlar, saygılar sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum. Biraz sonra Ekrem Başkanı İstanbul’a yolcu edeceğiz. Şundan emin olmanızı istiyorum, ne yaparlarsa yapsınlar bütün sandıkların başında milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarımız günün 24 saati görev başındalar. Sizin duyarlılıklarınızı biliyorlar, bizim de duyarlılığımızı biliyorlar. Başkanlarımızın kazanması için elbette ellerinden gelen bütün çabaları gösterdiler. Ama buradan bütün İstanbullulara seslenmek isterim, bütün Ankaralılara seslenmek isterim, Adana’ya, Mersin’e, Antalya’ya seslenmek isterim, bizim belediye başkanlarımız asla ve asla oy versin vermesin asla ayrımcılık yapmayacaklar. Bütün kenti kucaklayacaklar, barışı, sevgiyi ve hoşgörüyü getirecekler.
Tekrar hepinize en içten selamlar, saygılar sunuyorum. Kimin için çalışıyoruz? Çocuklarımız için çalışıyoruz. Beren burada Beren için çalışıyoruz.
Efendim hepinize saygılar, sağ olun, var olun diyorum.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU- Çok teşekkür ediyorum, bugün Ankara’dayım, Ankara’da olmamın elbette bir kaç değerli sebebi var. Tabi burada önce büyük bir gururu paylaştığım, yıllar sonra Ankara’da çok büyük başarılara imza atacağına inandığım çok değerli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ı kutlamaya geldim.
Elbette bir yola çıkıldı ve buradan sonra o yola çıkış anında ittifak yaptığımız İYİ Partinin değerli Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i gidip ziyaret edeceğim. Adaylık kararıyla beraber öncesinde ve sonrasında hiçbir anında beni yalnız bırakmayan, her zaman istişareyi ve desteğini esirgemeyen ve gerçekten bu büyük başarıda, birçok şehirde belediye başkanlarına büyükşehirleri yönetme şansını tanıyan, siyasi irade olarak bence önemli bir devrime imza atan çok değerli Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyarete geldim.


Tabi ki, aday olduğumda İstanbul’dan Ankara’ya gelip ilk yola çıkış anımı başlattığım yer Anıtkabir’di. Çünkü şu anda tümüyle ideallerimizin, yol yürüyüşümüzde bize ışık olacağını biliyoruz ve bu ideallerimizin temel dayanağının cumhuriyet olduğunu, cumhuriyetin ilkeleri olduğunu biliyoruz ve en büyük motivasyonumuz bu ülkenin kurucusu ve değişmez lideri Mustafa Kemal Atatürk olduğunu biliyoruz.


Kıymetli, çok değerli Ankaralılar tabi bugün sizlerle hasbihâl etmek, sizlerle buluşmak, güzel yüzlerinize, o gülen yüzlerinize buradan bakabilmek çok değerli benim için. Gülelim, gerçekten gülelim, bütün Türkiye gülsün, bu sandık Türkiye’nin hayrına bir sandıktır. Türkiye’yi buluşturan bir sandıktır. Bu sandık çok değerli. Bu sandığın gerçekten kaybedeni yoktur. Ne Ankara’da, ne İstanbul’da bu sandığın gerçekten kaybedeni yoktur. Bu bir uzlaşma sandığıdır. Bu buluşma seçimidir. Bu aynı zamanda barışma seçimidir. Barışmanın ötesinde sevgiyle, saygıyla, dayanışmanın seçimidir. Ayrılıkçılığı bir tarafa iten, artık bugün itibariyle partilerin, yaşam biçimlerinden ya da verdikleri oydan dolayı birbirlerine selam vermeyen insanların birbirlerine selam verme seçimidir. Göreceksiniz, hem değerli başkanımız Mansur Yavaş, hem ben bütün toplumu barıştırma konusunda tecrübelerimizi paylaşacağız ve Türkiye’de yerel yönetimde çok büyük örneklere imza atacağız, hepinize söz veriyorum. Bu bir başlangıç anıdır, bu emeğin evet coşkusunu yaşıyoruz ama şunu belirtmek istiyorum. Coşku kadar işbirliğine ihtiyacımız var. Hiç kimsenin kalbini kırmadan, hiç kimseyi incitmeden güzel bir süreci yaşatarak, kimseye nispet yapmadan kol kola, omuz omuza bir millet olayı, fikri hür, vicdanı hür, güzel bir nesil yetişmesi konusunda işbirliği yapmanızı yürekten istiyorum. Dolayısıyla her birinizin yol arkadaşlığına talibiz.
İyi ki varsınız, hepinize çok teşekkür ediyorum. Hem Ankara, hem İstanbul Türkiye’mize yeni yerel yönetim anlayışıyla hayırlı olsun diyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, sağ olun, var olun.


Gündem'den Öne Çıkan Haberler