01.08.2016

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU VE BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM CHP GENEL MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞEN GÖRÜŞMELERİ SONRASI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI (1 AĞUSTOS 2016)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU VE BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM GÖRÜŞME SONRASI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. OHAL uygulamasıyla ilgili Bakanlar Kurulunca yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle ilgili düşüncelerimizi ve endişelerimizi Sayın Başbakan’a aktardık. Sayın Başbakan not ettiler, sanıyorum önümüzdeki süreç içerisinde temaslarımız devam edecek." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım ise şunları söyledi: "Değerli basın mensupları, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi Olağanüstü Hal uygulamasının başladığı andan itibaren hükümetimizce çıkarılan Kanun Hükmündeki Kararnamelerin detayları hakkında kendisini bilgilendirdim ve bu konudaki bazı hassasiyetleri, düşüncelerini, endişelerini bizimle paylaştı. Bu konuyu tekrar hem Sayın Genel Başkan hem de biz; gerek bundan sonraki uygulamalar bakımından gerekse bugüne kadar yapılanlar açısından dikkate alacağız ve görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek. Önemli olan, süratle Olağanüstü Hale sebep olan şartların ortadan kaldırılması, ülkemizde darbe girişimlerinin asla ve asla yakın bir tehdit olmaktan çıkarılması, bu konuda ortak bir iradenin dünden bugüne itibariyle daha fazla olduğunu da görmekten memnuniyet duydum. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine parti başkanları olarak bir araya gelmiştik. Orada bu konu gündeme gelmiş idi. İki şekilde, bir kapsamlı yeni bir Anayasanın yapılması, bu çalışmaların yine siyasi partilerin bir araya gelerek devam ettirmesi yönünde bir prensip ve görüş birliği ortaya çıkmıştı. Bir de acil ihtiyaçlara binaen daha az maddeden oluşan ve yine partilerin mutabakatının sağlandığı bir çalışma konusu da benimsenmişti. Bu konuyu bugün ele aldık Sayın Genel Başkanla ve biraz sonra da MHP ziyaretimizde yine bu konuyu gündeme getireceğiz. Burada gerek AKP olarak biz, gerek CHP, gerekse MHP, birer arkadaşı görevlendirecek ve onlar kapsamı, sayısı hakkında bir çalışma yapıp, Genel Başkanlara rapor edeceklerdir."



Gündem'den Öne Çıkan Haberler