19.11.2020

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU: ÜZÜCÜ OLAN, BİR PARTİNİN GENEL BAŞKANININ BİR MAFYA LİDERİNE SAHİP ÇIKMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde partililerle bir araya geldi, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'yi ziyaret etti. Safranbolu Belediye Başkanı Köse'yi ziyaretinin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Soru- AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Savcılık Alaattin Çakıcı'ya gerekli soruşturmayı başlatmış' şeklinde bir açıklama yaptı. Değerlendirmeleriniz nedir? 
Kemal KILIÇDAROĞLU- Beni üzen nokta asıl şu. Meşru bir organın, siyasi partiler yasasına göre kurulmuş olan bir partinin, üstelik Türkiye Cumhuriyeti tarihinde köklü olarak kabul ettiğimiz bir partinin genel başkanının bir mafya liderine sahip çıkması, asıl üzücü olan bu. Geri tartışmaların hiçbir önemi yok. Bu konuda beni duygulandıran telefon Sayın Seval Türkeş'e ait. Aradı, büyük üzüntülerini dile getirdi ve bu partinin böyle bir pozisyona düşmesinin kendisi açısından da çok büyük bir rahatsızlık yarattığını ifade etti. Bunu söylemek isterim, diğerlerinin hiçbir önemi yok.
Biz bildiğimiz yoldan kararlılıkla devam edeceğiz. Meşru zeminde Cumhuriyet Halk Partisi her türlü eleştiriye elbette saygı duyacaktır, kendi düşüncelerimizi ifade edeceğiz, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bakın bir Cumhuriyet şehrindeyiz, bir Cumhuriyet kentindeyiz.  Dolayısıyla bu Cumhuriyet şehrinde olmaktan da ayrıca son derece mutluyum, huzurluyum. Keşke Türkiye'nin her tarafı böyle olabilse. Pek çok sorun var, esnafın sorunu, diğer sorunlar var. Aslında siyaset kurumunun bunlarla ilgilenmesi lazım. Siyaset kurumu eğer gidip de bir mafya mensubuna sahip çıkıyorsa burada bir sorun var demektir. Demokrasi, hukuk açısından sorun var demektir. Bunları aşmalıyız. Bunları aşmaya kararlıyız. Kim ne yaparsa yapsın bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi, gerçek anlamda hakkı, gerçek anlamda özgürlüğü getirmekte kararlıyız.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler