06.06.2018

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, TÜSİAD’I ZİYARET ETTİ

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, TÜSİAD’I ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İş dünyası sadece kendi alanında değil, hem dünyayı hem Türkiye’yi yakından izleyen, sorunları yakından gözleyen, çözüm üretme konusunda da bir şekliyle kendi düşüncelerini aktaran dinamik bir yapı. Bu da Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli." dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ni (TÜSİAD) ziyaret etti.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik başta olmak üzere aralarında Murat Özyeğin, Ümit Boyner, Rahmi Koç, Levent Çakıroğlu, Bülent Eczacıbaşı, Muharrem Yılmaz gibi isimlerin bulunduğu TÜSİAD üyeleri ile bir araya gelen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, iş dünyası temsilcileri ile görüş alışverişinde bulundu.
Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, basın mensuplarına şu açıklamalarda bulundu:


Erol BİLECİK- Çok değerli basın mensupları, öncelikle bu güzel zaman diliminde bizlerle beraber olduğunuz için size çok teşekkür ediyorum. TÜSİAD’ın uzun dönemdir bir anlamda sanki geleneği gibi olan, seçim öncesi gerek siyasi liderlerimizi, gerekse şu döneme özgü olarak da Cumhurbaşkanı adaylarımızı ağırlama, üyelerimizle istişare yapma konusunda yapmış olduğumuz toplantının ilk setini Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla başlattık. Öncelikle gerçekten kendisine çok teşekkür ederiz, davetimizi kırmadı. Bu şekilde bütün üyelerimizle yapmış olduğumuz istişare doğrultusunda tabi TÜSİAD’ın bu meselelere bakarken ilk noktası ekonomi konusunda acaba 25 Haziran itibariyle veya ilgili olan seçim bitimi itibariyle programlarının ne olduğu, bu programlar dahilinde ne gibi çözümler ortaya koyacak, nasıl bir ekonomi modeliyle bundan sonraki dönemi planladılar, görüyorlar bu konularda çok keyifli bir istişare oldu. Tabi ki, sadece ekonomi değil bunun yanı sıra AB üyelik sürecini ve entegrasyon sürecini konuştuk, Gümrük Birliğini konuştuk, kadınlar meselemizi konuştuk, toplumsal cinsiyet eşitliğini konuştuk. Buna benzer birçok konuda gerçekten çok faydalı, yararlı bir istişare etme şansımız oldu. İş dünyasının aşağı yukarı ihtiyaç duyduğu, sormak istediği soruları Sayın Genel Başkanımız fevkalade bize yol gösterici bir şekilde de kendi programlarını paylaşma şansları oldular.
Ben tekrardan bu ziyaretlerinden hem duyduğumuz memnuniyeti paylaşıyorum, hem de teşekkürlerimi iletiyorum. Sayın Genel Başkan buyurun.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Teşekkürler Sayın Başkan. Değerli basın mensupları, bizim açımızdan son derece verimli bir toplantı oldu. Ekonomiyle ilgili, dış politikayla ilgili, eğitimle ilgili, daha doğrusu hayatın her alanıyla ilgili çok değişik sorular geldi. Biz de büyük bir samimiyetle o soruları ve var olan sorunları nasıl çözeceğimizi, sorunları çözmek için hangi çabaları gösterdiğimizi, nasıl çalıştığımızı bir şekliyle iş dünyasına anlatma fırsatını bulduk. Bize bu fırsatı verdikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Siyasi partilerin görevi zaten ülkede var olan sorunları çözmek ve bu konudaki düşünceleri kamuoyuna aktarmak, kamuoyuyla paylaşmak, iş dünyasının merak ettiği, bizimle ilgili, ekonomiyle ilgili, dış dünyayla ilgili merak ettiği, bizim çözümlerimiz konusunda sorularını ilettiler ve bizler de büyük bir samimiyetle o sorulara yanıt vermeye çalıştık. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.
Erol BİLECİK- Biz çok çok teşekkür ediyoruz gerçekten. Çünkü içinden geçmekte olduğumuz biraz da zorlu olan süreç, tabi ki seçim öncesinin de getirdiği farklı bir ekonomi programlarıyla yürürken... Ama özellikle geleceği konuşmak iş dünyası açısından önemliydi. Yani 4. Sanayi Devriminden tutun da dünya ekonomisi içerisindeki Türkiye’nin nasıl görüldüğü, yani bizim tarafımızdan hep görüşlerine ihtiyaç duyduğumuz noktalardı. Bu vesileyle ben de tekrardan çok çok teşekkür ederim.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Ve biz şunu söyledik, Türkiye’nin büyük değişime ve dönüşüme ihtiyacı var. Yerinde duramaz Türkiye. Enerjik, dinamik bir yapısı var Türkiye’nin ve Türkiye’nin büyük değişime ve büyük dönüşüme ihtiyacı var. Demokrasi çıtasını yükseltmeye ihtiyacı var. Katma değeri yüksek ürün üretmeye ihtiyacı var. Eğitim sistemini çağdaş normlara uydurma ihtiyacı var. Dış politikada barışçıl, bütün kesimleri kucaklayan bir politika gütmeye ve üretmeye ihtiyacı var. Ortadoğu’da temel aktör olmaya ihtiyacı var. Dolayısıyla bütün bu sorunlar bir şekliyle masaya geldi, güzel sorular soruldu aslında iş dünyası tarafından ve biz bir başka olayı da böylece görmüş olduk; iş dünyası sadece kendi alanında değil, hem dünyayı, hem Türkiye’yi yakından izleyen, sorunları yakından gözleyen, çözüm üretme konusunda da bir şekliyle kendi düşüncelerini aktaran dinamik bir yapı. Bu da Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli.
Erol BİLECİK- Sayın Genel Başkan tekrardan çok çok teşekkür ederim, çok çok sağ olun, var olun. Sabrınız için de teşekkür ederiz. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler