26.11.2020

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti. Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin eşlik etti.

Kemal KILIÇDAROĞLU- Sizin şahsınızda bütün sağlık çalışanlarına, başta hekimlere şükran borçluyuz, gerçekten. Olağanüstü zor koşullarda görev yapıyorlar, günün 24 saati görev yapıyorlar. Söyledikleri her şeyin biraz gecikmiş de olsa doğru çıkması, ayrıca hekimlere olan, Türk Tabipleri Birliği’ne olan güvenimizi de artırdı, onu da ifade etmek isterim.
Şebnem KORUR FİNCANCI- Biz de teşekkür borçluyuz Sayın Başkan. Çünkü Mecliste özellikle meslek hastalığı konusundaki çabalarınızın…
Kemal KILIÇDAROĞLU- O konuda parlamentoda ortak bir iradenin çıkması da güzel bir şey. Umarım Genel Kurula iner ve Genel Kurulda da kabul edilir. Böylece o sorun da aşılmış olur.
Şebnem KORUR FİNCANCI- Gerçekten tükendi sağlık çalışanları her bakımdan. Hem fiziksel olarak, hem de ruhsal olarak. Yani bu dönemde hastanede karşılanması bir salgının zaten kabul edilemez. Durum ortada. Telaffuz edilen rakamlar tabi çok düşük, hala çok düşük, 28 bin 351 de düşük tabi bizim sahadan topladığımız verilerle, ama en azından onu söylemek zorunda kalmaları bile bence önemlidir.
Kemal KILIÇDAROĞLU- Biz hekimlerin söylediğine güveniyoruz. Çünkü işin başında, suyun başında, hastanın başında bekleyen sağlık çalışanı, hekimler. Olayın bizzat yüzde yüz tanığı olan hekimler. Şimdi olayın tanığı olanı dinlemiyoruz veya onun söyledikleri doğru değil diyoruz, olayın hiç tanığı olmayan kişilerin söylemleri doğru kabul ediliyor. Bu siyaseten de, ahlaken de doğru bir şey değil yani. Kimin suçlu olduğu çıktı ortaya. Türk Tabipleri Birliği’nin doğru söylediği, doğru söyleyeni de eğer suçlu kabul edeceksek kimin suçlu olduğu çıktı ortaya. Kendileri sonunda itiraf etmek zorunda kaldılar.
Dün Erdoğan ilginç bir açıklama yapmış, “efendim ben size talimat vermiyorum, 138. madde var anayasada, dolayısıyla ana muhalefet partisi de size talimat veremez” diyor yargıçlara. Sanki Amerikalı papazı ben çıkar dedim. Talimatı veren belli, o talimatı mahkemeye veren belli, çıkaran da belli yani. Akıl, mantık yok yani gerçekten. Söylemlerinde de akıl, mantık yok yani. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler