04.02.2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Bakırköy'de Düzenlenen Muhtarlar Buluşmasına Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy’de İstanbul ve çeşitli illerden gelen muhtarların katılımıyla düzenlenen Muhtarlar Buluşması’nda konuştu. Muhtarların sorunlarını ve taleplerini de dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerini anlattı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

"Muhtar arkadaşlarımızla zaman zaman bir araya gelirim. Oturur konuşuruz. Dertleşiriz. Bu topraklarda yapılan ilk seçim 1833 yılında, Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yapılan bir muhtarlık seçimidir. O nedenle muhtarlık kurumu değerlidir. Ama 1833’ten bugüne kadar muhtarlık kurumu, hak ettiği desteği ve hak ettiği yeri de yeterince alamamıştır. Güçlü bir muhtarlık kurumu, demokrasinin güçlü olması demektir. Kurumsal olarak sizi güçlendirmek zorundayız. Hiçbir makam bir kişiye baki olmadığına göre, o makamları korumamız lazım. Bir kişinin başı sıkıştığında ilk gelip başvurduğu, derdini anlattığı kurum muhtardır. Milletvekilini bulamaz, belediye başkanını bulamaz, bakanları bulamaz. Muhtarın kapısı açıktır, gider derdini anlatır.

Elbette her birinizin farklı siyasi görüşü vardır, buna saygı duyarız. Kimlikleriniz de farklı olabilir, buna da saygı duyarız. Siyasetçinin görevi insanların kimliği ile uğraşmamak. Herkesin kimliği kendi şerefidir. İnsanların inançları ile uğraşmamak, herkesin inancı başımızın üstündedir. İnsanların yaşam tarzı ile uğraşmamak, ona saygı göstermek. Muhtarın mahallesi ile ilgili sorun varsa, çözecek olan kurumun adı siyasettir.

Sosyal yardımların muhtarların eliyle ulaşması, sosyal yardımların gerçek sahiplerine ulaşması demektir. Bir köyde, mahallede; kim fakir kim zengin, kimin durumu iyi kimin kötü en iyi mahallenin muhtarı ve bakkalı bilir. Bağcılar’daki muhtara sorduğunuzda, size fakir kimdir hemen söyler. Yoksul kimdir, hemen söyler. Hatta bir mahalledeki bakkal, şunu söyledi: ‘Ben öyle fakirler biliyorum ki, buradan makarna gönderiyorum, çocuklarına annesi yedirsin, diye. Muhtar, bu kadar kendisine oy veren kitleye hakim olan bir kişidir.”

Sütün 15 lira olması yetmiyor arkadaşlar. Sütü 15 lira yaptınız, yem oldu 80 lira. Fiyat istikrarı olması lazım. Sütü 15 lira yaptığınız zaman, yem fiyatının artmaması lazım. Siz devamlı kazanacaksınız. Yem satan da kazanacak. Ezilen üretici olmayacak. Ezilen üretici olduğu zaman, 85 milyonu yabancılar doyuruyor. Hollanda’nın toprağı Konya’dan küçük. Konya’dan küçük bir devletin, yıllık tarım ürünü ihracatı 180 milyar doların üzerinde. Türkiye bunun yarısı bile değil. O zaman bir sorunumuz var demektir. Siyaset kurumu görevini yapmıyor demektir. Tarım stratejik sektördür. 85 milyon insanın karnını doyuran tarımdır. Siz, üreticiye destek vermezseniz. Kanuna göre milli gelirin yüzde 1’ini çiftçiye vermek zorundasınız. Vermiyor. Vermediği için oy alıyor. Sorun bu. Hakkınızı arayacaksınız. Kanun size verdiği hakkı aramazsanız, siyasetçi onu kullanır."


CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU İSTANBUL’DA - 2

Gündem'den Öne Çıkan Haberler