23.04.2018

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, SP GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, SP GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Merkezinde bir araya geldi.

Görüşmede CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Haluk Koç, Lale Karabıyık ile TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da hazır bulundu.

Görüşme sonrasında ortak basın açıklaması yapan iki lider şunları kaydetti: 



Temel KARAMOLLAOĞLU- Hayırlı günler arkadaşlar, seçimler yaklaştı hepimiz biraz hareketliyiz, sizler de heyecanlısınız. Bizler de seçime daha olumlu bir atmosferde girebilmek için bir takım temaslarımız oluyor. Sağ olsun hem Sayın Genel Başkan, hem de arkadaşlarıyla güzel bir görüşme yaptık. Bu görüşmelerimiz inşallah bu hafta içinde bir takım neticelerin çıkmasına, doğmasına vesile olacak. Bu sıkışık dönemde tabi biz baskın seçim dedik, bazıları bunu ya hem baskın diyorsunuz, hem seçime hazırız diyorsunuz ne manaya geliyor, yani ifade ettiğim mana iki ayağımızı bir pabuca soktular. Siz hazırız demeniz ceketinizi bile alıp evden çıkmaya kalktığınız zaman yani bunu iki, üç dakika içinde yapmak var bir de 15 – 20 dakikanın içinde rahat rahat çıkmak var. Bu fırsatı vermeden bir panik havasında maalesef iktidar seçime gitme kararı aldı. Kurumları da zorluyorlar.

Ben tabi özellikle Sayın Genel Başkanı ve arkadaşlarını tebrik ettim. Çünkü Türkiye belki bir kazaya uğrayacak, bir potansiyeli olan İYİ Parti seçime girmeme ihtimaliyle karşı karşıya kalacaktı. Yaptıkları jest aslında demokrasiye bir katkı sağlama babında önemli oldu. Bunu herkes de yapamaz, bunu da ifade edeyim. Ben bundan dolayı kendilerini de tebrik ettim. Çünkü neticede oy verecek olan vatandaş oy verme hakkını kullanacak başka bir şey yapmayacak ki, yani seçime girip girmemek demek. Bundan dolayı şu anda biz temelde kendi partilerimizin menfaatlerinden çok ülkemizin geleceğiyle ilgili bir takım konularda dirsek temasına, işbirliğine ihtiyacımız olduğunu gördük. Bu konudaki görüşlerimiz, çalışmalarımız inşallah bu hafta içinde belki neticelenir diye ümit ediyorum.

Hepinize teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkana ve arkadaşlarımı da teşekkürlerimi arz ediyorum, sağ olun.

Kemal KILIÇDAROĞLU- Değerli basın mensupları, Sayın Genel Başkanla ve arkadaşlarıyla verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Genel Başkanın dediği gibi hepimiz heyecanlıyız, ama heyecan güzel bir şey. İnşallah, Allah’ın izniyle biz 25 Haziran’a gülen bir Türkiye’yle uyanacağız hep beraber.

İYİ Partiye verdiğimiz destek… Elbette ki biz demokrasiyi savunuyoruz. Gücü elinde bulunduran bir siyasal iktidarın bir partiyi seçime sokmamak için özel çaba harcaması, devletin kurumlarını etkilemesi bizim içimize sindireceğimiz bir olay değildir. Biz yüzde 10 seçim barajına yıllardır karşı çıktığımızı ifade ettik, biz demokrasinin bu ülkede olmasını, bütün kurum ve kurallarıyla bu ülkede olmasını savunduk ve hala savunuyoruz ve savunmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki seçimler bireysel seçimler değildir, sorun bir partinin sorunu, iki partinin sorunu değildir, sorun Türkiye sorunudur. Türkiye’de hepimiz birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Demokratik standartların oldukça geliştiği bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz.

Bu bağlamda Saadet Partisinin demokrasiye olan bağlılığı, Saadet Partisinin yine demokrasinin geliştirilmesi yönünde attığı adımlar bizim açımızdan da, kendileri açısından da, Türkiye açısından da son derece değerli adımlardır. Ben de Sayın Genel Başkana ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum.

Soru- Bir ortak aday var mı efendim? Ya da ortak aday gündeme geldi mi?

Temel KARAMOLLAOĞLU- Şu anda işte söylediğimiz sizin o sorulara cevap inşallah bu hafta sonuna doğru ortaya çıkar. Çalışmalarımız devam ediyor.

Teşekkür ediyoruz, sağ olun.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler