11.06.2016

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU ŞEHİT CENAZESİNDE ÖNÜNE MERMİ ATILMASINDAN SONRA KENDİSİNE DESTEK İÇİN CHP GENEL MERKEZİNE GELEN PARTİLİLERE SESLENDİ : BU BOZUK DÜZENİ YIKACAĞIZ, BU BOZUK DÜZENE ORTAM HAZIRLAYANLARI DA ALAŞAĞI EDECEĞİZ (11 HAZİRAN 2016)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
-BU BOZUK DÜZENİ YIKACAĞIZ, BU BOZUK DÜZENE ORTAM HAZIRLAYANLARI DA ALAŞAĞI EDECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’ne kendisine destek için gelen partililere hitap ederek, "Biz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele ediyoruz. Önümüzde engerekler ve çıyanlar var, önümüzde çakallar var. Hepsiyle mücadele edeceğiz." dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle:

BİZİM MÜCADELEMİZ ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİDİR

Teşekkür ederim. Bu ülkeyi kuranlar kanla, gözyaşıyla kurdular. Bu ülke bize altın tepsi içinde verilmedi. Alın teri döktük. Gazilerimiz var, şehitlerimiz var, mücadele ettiler, bize daha güzel bir Türkiye bırakmak için. Şimdi biz çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak için mücadele ediyoruz. Önümüzde engerekler ve çıyanlar var, önümüzde çakallar var. Hepsiyle mücadele edeceğiz.
Cumhuriyetten intikam almak isteyenler CHP üzerinden yol çizmeye, harita belirlemeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar Kuva-i Milliyecileri asla yollarından geri döndüremezler.
Elbette ki, Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Elbette ki, mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz kutsal bir mücadeledir, bizim mücadelemiz insanlık mücadelesidir, demokrasi mücadelesidir, özgürlük mücadelesidir, kadın – erkek eşitliği mücadelesidir.
Biz Türkiye’nin “Birleştirici Gücü”yüz. Biz doğu, batı, güney, kuzey hiçbir ayrım yapmayız. Biz nerede yaşarsa yaşasın, aynı havayı teneffüs ediyorsak bütün yurttaşlarımıza eşit davranılmasını isteriz. Biz kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun bütün Türkiye’yi kucaklamaya söz verdik. O nedenle diyoruz ki, “CHP Türkiye’nin Birleştirici Gücü”dür, birleştireceğiz.

SEN ÖNCE TERÖRÜN, AKAN KANIN HESABINI VER

Terörün hesabını veremeyenler CHP’den hesap sormaya kalkıyorlar. Sen önce terörün hesabını ver, akan kanın hesabını ver. 14 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Aslında Türkiye’yi yönetmiyorlar, Türkiye’yi kan gölüne çevirdiler. Yönetmekten acizler Türkiye’yi. Şimdi geldiğimiz noktaya bakın, 2002’de terörsüz bir Türkiye devraldılar rahmetli Ecevit hükümetinden. Şimdi Türkiye kan gölünde, sorumlu arıyorlar. Baksınlar aynaya sorumluyu görecekler. Sorumlu bunlardır.

KİMSEYE PABUÇ BIRAKMAYIZ

Hem iç politikada, hem dış politikada ayrıştırıcı bir dil kullanıyorlar, toplumu ayırıyorlar, toplumu bölüyorlar, toplumu kutuplaştırıyorlar ve bunları da kendi çakalları aracılığıyla yapıyorlar. Ama unutmasınlar biz hiç kimseye pabuç bırakmayız, feriştahları bile gelse!
Önümüze kurşun atıyorlar, kurşun bırakıyorlar. Sanıyorlar ki, biz vazgeçeceğiz. Asla, tam tersine direneceğiz!

ÇADIR MAHKEMELERİ KURAN, OSLO’DA GÖRÜŞMELER YAPAN KİMDİ

Düne kadar PKK’yla kol kola geziyorlardı, IŞİD’a silah gönderiyorlardı. Müslüman’ı Müslüman’a kırdırıyorlardı. Bunların elleri kanlı, yakaları kanlı, alınları kanlı, dilleri kanlı bunların!
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her yerde ve her ortamda insan haklarına saygı gösterdik. Her yerde ve her ortamda insanlara saygı duyduk. Her yerde ve her ortamda inançlara saygı gösterdik. Her yerde ve her ortamda kimliklere saygı gösterdik. Bizi terörle beraber göstermek istiyorlar. Neden? Başarısızlıklarını birilerine fatura etmek için.
Milletime sesleniyorum, 78 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Onların Ramazan ayında, bu mübarek ayda derin vicdanlarına sesleniyorum. Çadır mahkemelerini kuran kimdi? Oslo’da görüşmeler yapan kimdi? PKK şehirleri silah deposuna döndürürken, valilere talimat verip “Sakın bunlara dokunmayın” diyen kimdi? PKK mahkemeler kurarken “Aman bu mahkemelere karışmayın” diyen kimdi? Terör örgütü kimlik kontrolü yaparken, trafik kontrolü yaparken, şehirlerarası yollarda kontrol yaparken “Sakın bunlara dokunmayın” diyen kimdi? Bunları her vatandaşımın kendi vicdanında sorgulaması lazım.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KURUCU AYARLARINA DÖNMEK ZORUNDADIR

Sevgili vatandaşım, sen eğer bu ülkede yaşıyorsan, huzur içinde yaşamak istiyorsan, güzellik içinde yaşamak istiyorsan, çocuklarına, eşine karşı sorumluluğunu yerine getirmek istiyorsan, çocuklarına daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyorsan, Türkiye Cumhuriyetinin hükümeti kurucu ayarlarına dönmek zorundadır. Yani Türkiye Cumhuriyeti yeniden Altıok’a dönmek zorundadır.

OTURDUĞUM KOLTUĞUN SORUMLULUĞUNU BİLİYORUM

Altıok cumhuriyetin kaderidir. Cumhuriyetin, Türkiye’nin, çağdaş uygarlığa ulaşmanın yoludur. O yollardan asla ödün vermeyeceğiz. Cumhuriyetimize sahip çıkacağız, laikliğe sahip çıkacağız, halkçılığa sahip çıkacağız, devrimciliğimize sahip çıkacağız. Hiçbir şekilde ve hiçbir koşulda, baskının dozu ne olursa olsun, asla ödün vermeyeceğiz.
Ben oturduğum koltuğun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. O koltuğun sorumluluğunu da biliyorum. O koltukta oturan Genel Başkanlar hiçbir zaman ülkesini ayırmadı, insanını ayırmadı, bölücülüğe asla prim vermedi. Bütün Genel Başkanlar ülkenin birliği ve bütünlüğü için mücadele ettiler. Aynı şekilde ülkenin birliği ve bütünlüğü için mücadele edeceğiz. Bu bizim kaderimiz olmanın ötesinde, bu bizim bu millete namus borcumuzdur.

BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ, ASLA YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ

İl Başkanı arkadaşlarıma sesleniyorum. Mücadeleyi birlikte yapacağız, omuz omuza yapacağız. Asla ve asla mücadelemizden ödün vermeyeceğiz, bedeli ne olursa olsun. Söyledim, eğer işin ucunda hayatımızı kaybetmek varsa, birilerinin, çakalların kurşunuyla tehdit edileceksek asla yolumuzdan dönmeyeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz.
Biz ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz, onlara hizmet etmek istiyoruz. Demokrasimizi güçlendirmek istiyoruz. Demokrasimizi derinleştirmek istiyoruz. Gençlerimizin iş bulmasını istiyoruz. Herkesin sorunsuz bir Türkiye’de yaşamasını istiyoruz. En büyük arzumuz, en büyük idealimiz bu. Ve bu arzuyu yerine getirmek için birlikte çalışacağız, birlikte mücadele edeceğiz, birlikte çaba harcayacağız, çakallara karşı birlikte göğsümüzü siper edeceğiz.
Türkiye ciddi sorunlarla karşı karşıya. Kendi sınırlarına hapsedilen bir Türkiye var şu anda. Neredeyse kendi uçağını uçuramayacak konuma gelen bir Türkiye. Ortadoğu bataklığına saplanan bir Türkiye, uygar dünyadan koparılan bir Türkiye. Ama biz bunların tamamını değiştireceğiz. Çocuklarımıza uygar bir Türkiye’yi, çağdaş uygarlık düzeyini aşma hedefi olan bir Türkiye’yi vaat ettik ve bunu gerçekleştireceğiz.
Hepinize en içten duygularla selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. Kadın - erkek, yaşlı - genç biz bir bütünüz. Biz Mustafa Kemal ve arkadaşlarının bize emanet ettiği Türkiye’yi daha güzel bir düzeye ulaştırmak için çaba harcayacağız. Bizim hedefimiz var, çağdaş uygarlık. Bizim hedefimiz var, onurlu bir Türkiye. Bizim bir hedefimiz var, ahlaklı bir Türkiye. Bizim bir hedefimiz var, adaletli bir Türkiye. Bu ülkede adaleti de, bu ülkede ahlakı da Cumhuriyet Halk Partisi gerçekleştirecektir.

HALKIN İKTİDARINI SAĞLAMAK İÇİN EL ELE YÜRÜYECEĞİZ

Ramazan ayındayız, mübarek bir aydayız. Hepimizin manevi duygularının yoğunlaştığı bir aydayız. Eğer cenaze namazına gidip namaz kılıyorsanız ve birileri orada size provokasyonlarla hakaret etmeye kalkıyorsa onların hiçbirisi Müslüman değildir. Hiçbirisi Ramazan’ı anlamıyor, hiçbirisi Müslümanlığı bilmiyor, hiçbirisi insan sevgisini bilmiyor. Bunu da bütün yurttaşlarımın bilmesini isterim. Ne zamandan beri camiler siyaset arenası olmaya başladı? Ne zamandan beri camiler bir partinin arka bahçesi haline dönüştürülmeye başlandı? Buna bütün yurttaşlarımın dikkat etmesi gerekiyor. Biz ibadet mekanlarına siyasetin girmesini istemeyiz. Siyaset ayrı, ibadet ayrı. Benim manevi dünyama, vatandaşımın manevi dünyasına bir siyasetçinin el uzatmasını istemeyiz. Onun manevi dünyasına el uzatanlar, onun namusuna el uzatmış demektir.
Birlikte mücadeleye hazır mıyız? Hazır mıyız? Hazır mıyız? Hiç endişe etmeyin Kemal Kılıçdaroğlu olarak ben de hazırım.
Gücümü sizden, gücümü halktan alıyorum. Bizim başka dayanacağımız yer yok. Güç halktır, halkın iktidarıdır. Halkın iktidarını sağlamak için el ele yürüyeceğiz. Hazır mıyız? Bu bozuk düzeni yıkacağız, bu bozuk düzene ortam hazırlayanları da alaşağı edeceğiz.
Hepinize en içten selamlar, saygılar sunuyorum. Sağ olun, var olun diyorum.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra İl Başkanları ile bir araya geldi.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler