10.09.2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sabriye Okkır’ı Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Sayın Selvi Kılıçdaroğlu, Ergenekon kumpası mağduru, merhum Kuddusi Okkır’ın eşi Sabriye Okkır’ı ziyaret etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:

Efendim Sabriye Hanımı ziyaret ettim eşimle beraber, torunumla birlikte.

Kuddusi Okkır’ın ölümü aslında bir cinayettir. Bunu hepimiz biliyoruz. Büyük bir acıdır. Acı sadece aileye özgü bir acı değil. Bu ülkede hak, hukuk ve adalet isteyenler de aynı acıyı bir şekliyle çekmişlerdir. Devletin aslında özür dilemesi lazım, oturması lazım, konuşması lazım, bu kadar büyük acıları çektirmemesi lazım. Siz bir topluma, bir aileye, bir kitleye acılar çektirirseniz devleti adaletle yönetmiyorsunuz demektir.

Kendisinden randevu istediğimde, “gelsin ama sitemlerim olacak” demişti. Evet, yine geleceğim dedim, evet sitemlerini dinleyeceğim dedim. Çünkü onun acısı aslında hepimizin acısıdır. Onun yaşadığı acıları bu toplumda hiçbir kişinin, hiçbir ailenin yaşamasını istemem. O nedenle devletin adaletli olması lazım.

Evet, kendisine söz de verdim. Kesinlikle devletin Sabriye Hanım’la oturup helalleşmesi lazım. Ama bir şekliyle yaşanan dramların başka ailelere yaşatılmaması lazım. Her acının aslında bir ders olması lazım ve bu dersi alması gerekenlerin başında da bu ülkenin yöneticileri gelir. Bunu kendisine de aktardım. Oturduk, konuştuk, bizi kabul etti, lütfetti, kahve ısmarladı, kendisine yürekten teşekkür ederiz. Kısaca söylemek istediklerim bunlar efendim.

Teşekkür ederiz efendim, sağ olun.


CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU SABRİYE OKKIR’I ZİYARET ETTİ

Gündem'den Öne Çıkan Haberler