24.02.2021

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, PROJE UZMANLIĞI EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİNE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yerel Yönetimler Birimi ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) işbirliği ile gerçekleştirilen Proje Uzmanlığı Eğitimi sertifika törenine katıldı.
CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikalarını vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: Öncelikle hepinizin sosyal mesafeye uyarak oturduğunuzu görmekten mutlu oluyorum. İkinci mutluluğum salonda kadın ağırlığı. Proje konusunda kadınların tercih edilmesi olağanüstü güzel bir şey; çünkü hem sabırlı, hem sorunu çözmek için kararlılığı gösterir bir anlamda kadınlar. O açıdan projelerin hazırlanması ve hayata geçirilmesi konusunda kadın arkadaşların yoğunlukta bulunması ayrıca beni mutlu etti.


Projeyi niye yaparız? Bir sorun vardır ve bu sorunun çözülmesi gerekiyordur. Sorunun çözülmesi konusunda; o alanı bilen, düşünen insanların bir araya gelmesi lazım ve ona uygun bir proje geliştirmesi lazım, bir yol yöntem belirlemesi lazım. Dolayısıyla proje bu bağlamda düşünüldüğünde yerelde belediyenin karşılaştığı bir sorun varsa veya size yansıyan bir sorun varsa veya uzun süredir çözülmeyen ama sürekli şikayet edilen bir konu varsa işin uzmanı olarak gelip size başvuracaklardır böyle bir sorun var bunu nasıl çözelim diye veya doğrudan doğruya Sayın Belediye Başkanı size diyecektir böyle bir sorun var bununla ilgili bir proje üretin veya bir yerde bir kaynak vardır o kaynağı alıp kullanmak istiyorsunuz ama diyorlar ki kaynağı size tahsis edecek birim diyor ki, bu kaynağı size tahsis etmemiz için bize uygulanabilir bir proje getirmeniz lazım. Dolayısıyla bu projeyi hazırlayacaksınız.
Bu konuda tabi ön eğitim almanız yeterli değil, hazırlayacağınız her proje sizin eğitiminize ayrıca katkı verecektir. Dolayısıyla belli bir alanda bilgi birikimine ve derinleşmeye özen göstereceksiniz. Her proje sizin bilginizi artıracak, artı her projenin bir başka avantajı daha olacak. Proje uygulanacak, göreceksiniz eksiklikleri var mı, yanlışları var mı onları da göreceksiniz. Daha sonraki projelerde bunu daha mükemmel hale getireceksiniz. Ayrıca benzer sorunu diyelim ki bir başka belediye yaşıyorsa oradaki arkadaşlarınıza telefon edip biz bir proje hazırladık, oldukça verimli sonuçlar elde ettik, vatandaş son derece mutlu ama bize yansıdığı kadarıyla sizin beldenizde de böyle bir sorun var. Bu projeyi size gönderelim siz de bundan yararlanın. Bunları yapmak zorundayız. Çünkü aynı zamanda bu dayanışma kültürünün gelişmesi açısından da son derece önemli. Çünkü bilgiyi kendi dar alanınıza hapsetmek dışında bilgiyi tam tersine geniş kitlelere aktarmak gerekiyor. İnsanların o bilgiden yararlanmaları, projeden yararlanmaları bir şekliyle zorunlu günümüzde.
Bir başka önemli konu tabi kaynak sorunu. Projeyle kaynağı beraber düşündüğümüzde sorunun çözümü için var olan kaynağın en verimli şekilde kullanılmasıdır. Yani bu bir anlamda proje demek kaynak savurganlığına yol açmamak demektir. Var olan kaynağı en verimli şekilde kullanmak ve ondan sağlanacak faydayı maksimize etmek demektir. Bu da sizin açınızdan çok önemli. Zaten sizin alanınıza giren konulardan birisi de bu. Kaynak var, proje var, sorun var çözülecek ama bu kaynakla biz var olan sorunu en düşük maliyetle ve en büyük faydayla nasıl çözebiliriz. Bunu düşüneceksiniz. Türkiye’de genelde sorun çözme mekanizması şöyle; bir sorun önce oluyor var olan sorun, sorun giderek büyüyor, sorun büyüyor, sonra biz bu sorunu nasıl çözelim diye insanlar bir araya geliyor, sonra kaynak nereden bulacağız vs. falan. Yani sorunun bilinmesiyle sorunun çözümü arasında uzun bir mesafe oluyor ve bu halkta bıkkınlık yaratıyor ve yönetimin halk nezdinde yıpranmasına yol açıyor. Var olan sorunu süratle çözdüğünüz zaman o zaman hem yönetime, hem halkın yönetime duyduğu güveni de artırmış oluyorsunuz.
Siz güzel bir eğitim aldınız, uzun süreli bir eğitim aslında. SODEMSEN’in de katkısıyla bu eğitimi gerçekleştirdiniz. Önümüzdeki süreç içinde eğitimde boşluk da görebilirsiniz, eksiklikler de görebilirsiniz. O zaman derhal yine bir araya gelerek- bugünkü teknolojik imkanlar size bunu da sağlıyor zaten- bir araya gelerek, oturup konuşarak, var olan projede ürettiğiniz çözümlerin bir başka ilde üretilen çözümlerle denkliğine bakabilirsiniz. Bu çerçevede de birbirinize katkı verirsiniz. Bu katkılar da sizin ürettiğiniz projeler açısından son derece değerli.
Bilgi her zaman önemlidir. Bilgi sahibi olmak insanı toplum içinde saygın kılar. Ben şu projenin yürütücüsüyüm, bu projeyi ben hazırladım, ekibimizle beraber hazırladık, birlikte hazırladık ve bu sorunu çözdük diye kendi iç dünyanızda da en azından mutlu olursunuz, artı bu bilgiyi diğer çevrelere, sizin dışınızdaki çevrelere aktardığınızda da mutlu olursunuz. Proje yapmanın, projeyi hayata geçirmenin ve o projenin sonuçlarını görmenin de sizin yaşamınızda özel bir ağırlığının, özel bir öneminin olduğu inancındayım. Çünkü bir sorunu çözmek ve o sorunun çözümüne katkıda bulunmak son derece değerli. Bu açıdan da bilginizi sürekli büyütebilirseniz o kadar mutlu olursunuz.
21.yüzyılda sorun ortaya çıktığı andan itibaren sorunu çözmeye odaklanmak gerekiyor. Projenin de ana felsefesi zaten bu.
Tekrar hepinizi yürekten kutluyorum, başarı diliyorum. Sizin projelerinizi ben de yakından izleyeceğim, ondan da emin olmanızı istiyorum. Başarılı projelere katkı verdiğiniz zaman, o projeler hayata geçip sorunlar çözüldüğü zaman sizler mutlu olduğunuz kadar, yaşadığınız kentte insanlar mutlu olduğu kadar emin olun bizler de çok mutlu olacağız. Çünkü biz yol arkadaşlığı yapıyoruz ve bize tarihin yüklediği bir sorumluluk var. Var olan sorunları çözmek, akılcı yöntemlerle çözmek, var olan kaynağı en iyi şekilde kullanmak ve bunu bütün Türkiye’ye, bütün dünyaya göstermek sizin de, benim de, hepimizin de ortak görevi. Bu görevde umarım buluşacağız ve bu görevde başarılı olmak için hep birlikte elimizden gelen çabayı göstereceğiz.
Hepinize tekrar selamlarımı, saygılarımı sunuyorum, yürekten kutluyorum. Umarım başarılarınızı göreceğiz ve hep birlikte mutlu olacağız.
Teşekkürler Sayın Başkan. 

Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler