24.11.2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Öğretmenlerimize Sözümüz Var, Onları Bu Ülkenin Baş Tacı Yapacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başöğretmen Atatürk'ün aydınlanmacı eğitim anlayışı ışığında ülkemizin çağdaş geleceği için evlatlarımızı büyük bir emekle yetiştiren öğretmenlerimize sözümüz var; onları, kamuda ayrıcalıklı bir sınıf haline getireceğiz ve bu ülkenin baş tacı yapacağız." dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajına, geçtiğimiz gün grup toplantısında yaptığı konuşmanın öğretmenler ve eğitimle ilgili bölümünü de ekledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu paylaştığı videoda ise şunları söyledi:

Değerli arkadaşlarım; 24 Kasım Öğretmenler Günü. Gazi Mutafa Kemal en çok eğitime önem vermiştir. Ve Mustafa Kemal: "Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder" diyor.

Öğretmenlerin ciddi sorunları var. Öğretmen kardeşlerimi sınava soktular. Çoğu arkadaşım, sınava girdi. Hiç endişe etmeyin; eğer biz, yani Cumhuriyet Halk Partisi, öğretmenleri, kamuda daha güzel ve ayrıcalıklı bir sınıf haline getirmezsek, görevimizi yapmamış oluruz. Öğretmenlerin tamamını Hakimler ve Savcılar Kanunu gibi özel bir yasa çıkararak ayrıcalıklı bir sınıf haline getireceğiz.

Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen… Kim öğretmense, evlatlarımızı yetiştiriyorsa, hepsini kadrolu öğretmen yapacağız; hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almayacak.

Bakınız, “ben öğretmenleri ayrıcalıklı kılacağım” derken, Erdoğan 2012'de şunu söylüyordu: "Öğretmenlerin 15 saat çalışıp yüksek maaş almaları diğer memurlara haksızlık değil mi?”

Buradan sesleniyorum: Bizim evlatlarımıza eğitim, öğrenim, sevgi, saygı, bilgi, birikim, oyun, düşünme, merakı büyütme... Her şeyi öğretiyorlar öğretmenler… Hiçbir memur, bu ülkede yaşayan hiçbir kişi, öğretmenlerin fazla maaş almasından asla ve asla rahatsızlık duymaz.

Eğitim konusunda hiç kimsenin endişesi olmasın. En büyük kaynağı eğitime ayıracağız. yapacağız ve öğretmenleri bu ülkenin baş tacı yapacağız, bu ülkenin baş tacı yapacağız.



Gündem'den Öne Çıkan Haberler