24.11.2018

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU' NUN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU' NUN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter üzerinden 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle paylaştığı mesajda, "Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlanmacı eğitim anlayışını benimseyen, ülkemizin çağdaş geleceği için çocuklarımızı ve gençlerimizi büyük bir emek ve gayretle yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu paylaşımında öğretmenler için ne yapılması gerektiğini de şöyle açıkladı:
ÖĞRETMENLER İÇİN NE YAPILMALIDIR?
Öğretmenler Meslek Kanunu çıkartılmalıdır.
Öğretmenlerin ek iş yapmadan geçinebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, insan onuruna yakışır bir ücret verilmelidir. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almamalıdır. (Erdoğan – 25-05-2012 “Öğretmenlerin 15 saat çalışıp yüksek maaş almaları diğer memurlara haksızlık değil mi?”)
Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmelidir. Bu konuya ilişkin verdiğimiz kanun teklifi, Meclisteki tüm partilerin desteğiyle çıkartılmalıdır. (Tüm partiler seçim meydanlarında öğretmenlere 3600 ek gösterge sözü verdi… Bu konuda hazırlanan kanun teklifi Ak Parti ve MHP Milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.)
Öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde birer maaş ikramiye verilmelidir.
Sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasına son verilmeli, tüm öğretmenler kadroya alınmalıdır.
Okullardaki öğretmen açığı giderilmelidir. (2017 Sayıştay Denetim Raporuna göre, Türkiye genelinde 153.640 öğretmen açığı bulunmaktadır. Buna karşın atama bekleyen yüz binlerce öğretmen bulunmaktadır.)  
Taşımalı eğitime son verilmeli, kırsalla öğretmen arasındaki ilişki yeniden kurulmalıdır.
Beraat etmiş ya da haklarında takipsizlik kararı verilmiş öğretmenler görevine iade edilmelidir.
Devlet okullarının tüm ihtiyaçları genel bütçeden karşılanmalı, kamu kaynaklarının özel okullara aktarılması uygulamasına derhal son verilmelidir.
Okul ve derslik sayısı artırılarak, ikili eğitime ve birleştirilmiş sınıf uygulamasına son verilmelidir. (2015 yılına ilişkin verilere göre, Türkiye genelinde ilkokul öğrencilerinin %50,5’i, ortaokul öğrencilerinin %40,8’i, ortaöğretim öğrencilerinin %10,2’si ikili öğretim yapan okullara devam ediyor.)
Öğretmenin en büyük destekçisi, “okul aile birlikleri” yasal statüye kavuşturulmalıdır.
“Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.”
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk 


 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler