21.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU MENDERES’İN KÖYÜNDE - ÇAKIRBEYLİ’DE OLMAK BENİM İÇİN GURUR (21 EKİM 2015)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Didim’in ardından Söke’de konuştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Söke konuşması özetle şöyle: 

ÇİFTÇİNİN KULLANDIĞI MAZOTTAN ÖTV VE KDV ALMAYACAĞIZ
"Çiftçi alın terinin karşılığını alamıyor. Çiftçimizin en büyük maliyet girdisi mazot. Yatı olan bu ülkede çiftçiden daha ucuz mazot alıyor. Mazotu daha önce 1.5 liradan vereceğimi söylemiştim. Ancak dolar yükseldi. İktidara gelirsek, mazotun litresini çiftçimize 1 lira 80 kuruşa alacak. ÖTV ve KDV almayacağız. Yatçının değil, çiftçinin, alınterinin, üreticinin yanındayım. Bugün bir Hollanda kadar tarım ihracatı yapamıyoruz.

ŞEHİTLER VE GAZİLER YÜKSEK KURULU OLUŞTURACAĞIZ
Şehit yakınları ve gazilerimiz perişan halde, dertlerini anlatacak birilerini bulamıyorlar. Başbabakanlığa bağlı Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu oluşturacağız. Sadece ve sadece bir makama gidecekler ve ne sorunları varsa çözülecek.”

-EFELER
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Söke’nin ardından Aydın’ın merkez ilçesi Efeler’e geçti. 

Yol boyunca vatandaşları selamlayan CHP Lideri bir kahvehanede oturup çay içti, vatandaşlarla sohbet etti. CHP Aydın İl Gençlik Kolları Üyesi Oğulcan Küçük ile Dilek Aslan’ın nişan merasimine katılıp, yüzüklerini taktı.

-MENDERES’İN KÖYÜNDE 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Efeler’den Çine ilçesine geçerken de Merhum Başbakan Adnan Menderes’in doğup büyüdüğü köy Çakırbeyli’ye uğradı. 

Köy meydanında bulunan “Demokrasi Çınarı”na adının da yazıldığı CHP Lideri Kılıçdaroğlu köyün kadınlarıyla fotoğraf çektirdi. CHP Çakırbeyli seçim bürosunda partililerle bir araya gelen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin ziyarete ilişkin düşüncelerini sorması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

SİYASETTE İNTİKAM OLMAMALI

"Geçmişte siyasette yaşanan acı olaylar var, bu acı olayları hiçbirimiz kabul etmiyoruz, doğru da bulmuyoruz. Çok daha net bir şekilde ortaya çıkmıştır siyasette gerginlik olmamalı, kavga olmamalı, intikam duygusu olmamalı. Çünkü siyasetçiler topluma hizmet etmek isterler, halka hizmet etmek isterler. Bu demokratik olgunluğu sağlamak ve hayata geçirmek zorundayız. O nedenle Çakırbeyli’de olmak benim için gururdur. Demokrasi konusunda son zamanda ciddi zaaflarımız var, uygar dünya bizdeki demokrasiyi ’hibrit demokrasi’ olarak adlandırıyor.Medya üzerindeki baskıdan gazetecilerin ölümle tehdit edilmesi bizim kabul edeceğimiz bir uygulama değil. Demokrasiyi güçlendirmemiz ve derinleştirmemiz gerekirken maalesef demokrasimiz kan kaybediyor. Bunu Çakırbeyli’de söylemek benim için daha anlamlı. Biz demokrasimizi geliştirmeliyiz, gençlerimize, işçimize, üniversitelerimize, köylümüze güvenmeliyiz, onların düşüncelerini rahatlıkla dile getirebilecekleri ortamı yaratmalıyız." 

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Van’daki konuşmasını hatırlatması üzerine ise şu değerlendirmede bulundu:

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER

"Çok sayıda faili meçhullerin aydınlatılması için Meclis’e çok sayıda araştırma önergesi verdik. Gönül isterdiki o araştırma önergeleri Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri tarafından, hükümet tarafından kabul edilsin ve faili meçhulleri hep beraber araştıralım Türkiye’yi bu demokrasi ayıbından kurtarmış olalım. Ama maalesef verdiğimiz bütün araştırma önergeleri AKP milletvekilleri tarafından reddedildi. Faili meçhullerin araştırılmasını reddeden bir anlayış faili meçhulleri önleyemez işin özeti bu."

-ÇİNE

Çakırbeyli’den Çine İlçesi’ne geçerek burada da halka seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu özetle şöyle konuştu:

CHP OLARAK ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPTIK
"7 Haziran’da sandığa gittik vatandaş görevini yaptı. Vatandaş ’tek parti olmasın’ diyor. ’Adam gibi uzlaşın bir hükümet kurun’ diyor. CHP olarak üstümüze düşeni Allah şahittir yaptık. Milli iradeye saygı gösterelim, memleketin derdini, sorununu hep beraber çözelim diye 10 gün görüştük. Ondan sonra ’Biz hükümet kurmayacağız, 3 aylık seçim hükümeti kurmak istiyoruz’ dediler. Hükmet kuramayanlara oy vermeyin, ’Yeter’ deyin. 13 yıldır iktidarlar, 1 yıl olsa, 10 yıl olsa tamam. Allah aşkına bu hükümetten kim memnun? Esnaf, çiftçi, köylü taşeron işçi memnun mu? Çocuğunu okula gönderen anne memnun mu? Bu hükümetten hortumcular memnun. Milleti soyanlar memnun. Ben size söz veriyorum. Siyasette gerginliğe kavgaya, izin vermeyeceğim. Kul hakkı yiyeni affetmeyeceğim. Sizin için çalışacağım. Mücadele edeceğim.

BİRBİRİMİZİN İNANCINI SORGULAMAYA BAŞLADIK
Vatandaşlarımız bize kızabilirler, hepsine saygı duyarım. Fakat bize hiç kimse ’kul hakkı yiyorsunuz’ diyemez. Her kuruşun hesabını veririz biz. Toprağımız var, deremiz, taşımız, denizlerimiz, her şeyimiz var, güzel bir ülkemiz var. Birlikte yaşamak varken hangi gerekçeyle kavga ediyoruz? Bunu kabul etmiyorum. Ben size bu ülkede barışı, huzuru birlikte yaşamayı vaat ediyorum. Hiç kimsenin inancını siyaset konusu yapmadan. Kim gelir, din üzerinden siyaset yapıyorsa, o en büyük sahtekardır. Neden Allah ile kul arasına girmek? Hangi kitapta yazıyor? Herkesin inancı kimliği benim başım üzerine. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır. Bölünüyoruz. Bir birimizin kimliğini inancını sorgulamaya başladık." 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son olarak Nazilli ilçesini ziyaret ederek Aydın programını tamamladı.