10.04.2017

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, KOCAELİ’NİN KÖRFEZ İLÇESİ’NDE KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, KOCAELİ’NİN KÖRFEZ İLÇESİ’NDE KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımıza sahip çıktığımız gibi, onlara bayram armağan eden meclisimize sahip çıkacağız. ’Demokrasiyi elimizden almak istediler vermedik. Meclisin yetkisini almak istediler, vermedik. Meclisin feshi yetkisini bir kişiye vermek istediler, vermedik’ diyeceğiz. Hep birlikte onurlu bir mücadele yapacağız. Hep birlikte demokrasiye sahip çıkacağız." dedi.


Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde kadınlarla bir araya geldiği toplantıda şöyle konuştu:


 
Teşekkür ederim, çok sağ olun. Bu referandum sürecinde ikinci kez kadın kardeşlerimle beraber oluyorum. İlkini Gaziantep’te, ikincisini İzmit’te Kocaeli’nde yapıyoruz. Bir şeyden emin olmalıyız, Sakarya da var, ilkini Sakarya’da yaptık. Sakarya’da daha büyük bir mekanda yaptık. Bir şeyden emin olmanızı istiyorum, Allah’ın kadınlara verdiği bir avantaj var. Sezgileri güçlü, tehlikeyi önceden görüyorlar ve biliyorlar. Dolayısıyla bu kadar güzel bir sezgiye sahip olan anneler, kadınlar 16 Mart’ta eminim gidecekler hayırlı bir iş yapacaklar ve oylarını kullanacaklar.

Oyumuzu nasıl kullanacağız? Emin misiniz? Nasıl oy kullanacağız? “Hayır” oyumuzu kullanacağız elbette ki, çocuklarımız için, ülkemiz için, geleceğimiz için, birlikte yaşamak için, bayrağımız için sandığa gideceğiz. Sakın ola ki eğer eşleriniz bugün hava güzel, kahvede arkadaşlar bekliyor derlerse izin vermeyin olur mu? İzin vermeyin, elinden tutun doğru sandığa götürün. Oy kullansın ondan sonra kahveye gidebilir. Anlaştık değil mi?

TÜRKİYE’Yİ TEK ADAMA TESLİM ETMEMELİYİZ

Bu referandumun hepimiz için önemi çok büyük, hepimiz için, demokrasi için, birlikte yaşamak için, çocuklarımıza iş, aş için, Türkiye’nin geleceği için birlikte mücadele edeceğiz, tercihlerimizi birlikte kullanacağız ve birlikte oylarımızı hayırlı bir şekilde kullandığımız zaman emin olun ki, Türkiye’yi dünyada saygın olan bir ülke haline getireceğiz. Hep birlikte bu mücadeleyi vereceğiz, hep birlikte çalışacağız. Ben sizlere inanıyorum ve sizlere güveniyorum, bu ülkenin geleceği açısından kadınların ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Her gittiğim yerde kadınlara şu soruyu soruyorum, aynısını şimdi Kocaeli’nde de sormuş olayım, siz evlatlarınızın sizin için ne kadar değerli olduğunu biliyorum, bir anne için evladın ne olduğunu da çok iyi biliyorum. Siz freni olmayan ve nereye gittiği belli olmayan bir otobüse çocuklarınızı, evlatlarınızı bindirir misiniz? Bir daha soruyorum siz çocukları, evlatlarınızı freni olmayan ve nereye gittiği belli olmayan bir otobüse bindirir misiniz? Şimdi diyorlar ki, 80 milyonu bir otobüse bindireceğiz, otobüsün freni yok. Bindireceğiz nereye gideceği belli değil, buyurun hep beraber binelim, nereye? Bir felakete doğru, buna izin verecek misiniz? Siz “Hayır” dedikçe ben dünyanın en güzel şarkısını dinlemiş gibi oluyorum. Emin olun kadınların sesinden “Hayır” sesini dinlemek olağanüstü güzel bir şey çünkü biliyorum ki sizler evinizin direğisiniz, sizler evlatlarınızın çok iyi yetişmesini istersiniz. Anne yemez yedirir, giymez giydirir, çocuğunun en iyi okullarda okumasını ister, çocuğunun iyi bir hayat sürmesini ister, işi aşı olsun ister, iyi bir evlilik yapsın ister, her şeyi ister ve istediği her şeyde de anne haklıdır. Annenin en büyük arzusu çocuklarını çok iyi yerde görmektir. Ama bütün bunları biz demokrasi içinde göreceğiz. Benim çocuklarım da, sizin çocuklarınız da, komşularımızın çocukları da, akrabalarımızın çocukları da, hiç tanımadığımız ailenin çocukları da huzur içinde yaşasın. Evimizde huzur olsun, ülkemizde huzur olsun. Evimizde bereket olsun, ülkemizde bereket olsun. Bunun yolu demokrasiden geçiyor, bunun yolu birlikte yaşamaktan geçiyor. Bunun yolu Türkiye’yi tek adama teslim etmemekten geçiyor. Türkiye’yi tek adama teslim etmemeliyiz.

BİR OYLA DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEĞİZ

16’sında, 16 Nisan’da diyorlar ki, ne demek ortak akıl, ne demek akıl akıldan üstündür, götürelim Türkiye’yi bir adama teslim edelim, bütün kararları o alsın, bütün düşünceler onun olsun, o ne derse her zaman her ortamda haklı olsun. Buna izin verecek misiniz? Yine dünyanın en güzel şarkılarından birisini dinledim. Sözleri üç sözcükten oluşuyor, “Hayır”, “Hayır”, “Hayır” ne hayırlı bir şey bu. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz, birlikte yaşamak istiyoruz birlikte, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Çocuklarımız huzur içinde okula gitmeli, çocuklarımız huzur içinde eve gelmeli, evimizde huzur olmalı, evimizde bereket olmalı, birlikte yaşamalıyız, birlikte gülmeliyiz. Yeri geldiğinde acılarımızı paylaşmalıyız. Bunun tek yolu var, birlikte yaşama iradesini ortaya koymak. Benim gibi düşünmeyen insanın da düşüncelerini özgürce dile getirebileceği bir Türkiye arzuluyoruz. Kocaeli’ne Anadolu’nun pek çok ilinden geldiniz. Kiminiz Kars’tan, kiminiz Ardahan’dan, kiminiz Çankırı’dan, kiminiz Tunceli’den, kiminiz Bingöl’den, kiminiz Elazığ’dan her biriniz bir yerden geldiniz.

Şu kızımızın adı ne biliyor musunuz, şu en öndeki kızımızın adı? Bu kızımızın adı Türkiye, bu kız hepimizin kızı, bu kız mutlu olduğu zaman hepimiz mutlu olacağız. Bu kızımız ne söylüyor biliyor musunuz? Bu kızımız diyor ki, “geleceğim için hayır” Neden geleceğim için? Çünkü bu kızımız çok iyi biliyor, 23 Nisan 1920’de TBMM açıldığında o günü bayram ilan ettiler ve o günü çocuklarımıza armağan ettiler. Çünkü TBMM, Gazi Meclistir, Milli Kurtuluş Savaşını yöneten meclistir, o Kıbrıs Barış Harekatını yöneten meclistir, o 15 Temmuz darbe girişimine onurluca mücadele eden ve püskürten bir meclistir. Bu kızımız diyor ki, benim meclisime dokunmayın bu meclis bana bayramı armağan etti, üstelik dünya da hiç kimsenin vermediği bir bayramı bu meclis bana verdi. Meclisimin yetkilerini almayın, meclisime sahip çıkın diyor. Anneler hep birlikte meclisin yetkilerinin alınmasına karşı çıkacağız. Bu yetkilerin devredilmesine ne diyeceğiz? Çocuklarımıza sahip çıktığımız gibi onlara bayramı armağan eden meclisimize de sahip çıkacağız. O nedenle yine sizden dünyanın en güzel şarkısını dinledim üç sözcükten oluşan, “Hayır”, “Hayır”, “Hayır” hepimize hayırlı olsun diyorum.

Hepiniz sağ olun, hepiniz var olun diyorum. Sandıklara gideceğiz, sandıklara sahip çıkacağız, oylarımızı kullanacağız. Sizden bir şey istiyorum sakın unutmayın, sandığa gidin efendim ben sandığa gidersem bir oy bir oydur kullanmasam da olur, bir oyla dünyayı değiştireceğiz, bir oyla diyeceğiz ki bütün dünyaya demokrasiyi elimizden almak istediler, vermedik. Meclisin yetkilerini almak istediler, vermedik. Meclisi fesih yetkisini bir kişiye vermek istediler, vermedik diyeceğiz. Hep birlikte onurlu bir mücadeleyi yapacağız. Hep birlikte demokrasiye sahip çıkacağız ve hep birlikte tek adam rejimine, tek adam düzenine ne diyeceğiz? Dünyanın en güzel şarkılarını söylediniz “Hayır” “Hayır” “Hayır” hayırlı uğurlu olsun diyorum, hepinize şükran borçluyum, hepiniz sağ olun var olun diyorum.

Gündem'den Öne Çıkan Haberler