24.10.2015

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU "KILIÇDAROĞLU FOX’TA" SEÇİM ÖZEL PROGRAMINDA FATİH PORTAKAL VE İSMAİL KÜÇÜKKAYA’NIN GÜNDEME İLİŞKİN SORULARINI YANITLADI - SİYASETÇİ SORULARDAN KORKMAZ (24 EKİM 2015)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Kılıçdaroğlu Fox’ta" Seçim Özel programında Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı, gündemi değerlendirdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle: 

-Terörden kurtulmak mı istiyorsunuz? Oyunuzu CHP’ye vereceksiniz. Terör sorununu AKP’nin yaptığı gibi üst akılla değil ,ortak akılla çözeceğiz. 
- Hem terörden şikayet edecek “Terör bitsin” diyeceksiniz hem de terörle mücadeleye “Hayır” diyeceksiniz.
-Bir oy altın değerindedir. Gideceğiz oy kullanacağız. Tuzağa düşmeyeceğiz.
- Bu seçimler diğer seçimlere benzemiyor. Baskıdan mı yanayız ? Özgürlüklerden mi yanayız? Bu seçim onu belirleyecek.
-Beni kendi kanallarına çıkaramıyorlar. Çünkü halkın gerçekleri öğrenmesini istemiyorlar. A Haber’e beni yayına çıkarın, istediğiniz gazetecileri seçin dedim, çağıramadılar.
-Davutoğlu ilk başta koalisyon dedi, sonra birisi çıktı koalisyon intihar olur dedi işler değişti.
-Teamüller gereği görev bana verilmeliydi ama "Ya Kılıçdaroğlu hükümet kurarsa" diye korktular!
- Emniyetin canlı bombaların hepsinden haberi var. Emniyetin görevini yapmasını engelleyen hükümet. Nokta!
- Türkiye şu anda sağlıklı yönetilmiyor. Kimin yönettiği belli değil. Bu tablo kaosun nedenidir.
- Türkiye’nin bu kaostan çıkmasının koşulu CHP’nin iktidarıdır.
-Koalisyon tablosu ortaya çıkarsa, başbakanın bağımsız iradesi var mı, yok mu onu göreceğiz. 17-25 Aralık dosyalarının üstünü kapatmamız mümkün değil. Biz bütün yolsuzlukların gün yüzüne çıkmasını, bütün yolsuzluklardan hesap sorulmasını istiyoruz. Yolsuzluk varsa üstüne gideceğiz. Üstü örtülen tüm dosyalar yeniden açılacak. 
-Yolsuzluk soruşturması koalisyon için ön koşul değil. Yolsuzluk, Meclis’in işi. Parlamentoyu etkin kılacağız, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacak.
- Yargıya güven kalmadı. Devleti hukuk zeminine oturtmamız lazım. Yargı bağımsızlığının olmadığı bir yerde hukukun üstünlüğünden söz edemezsiniz. Hukuk sorununu, hukuk fakültelerinden başlayarak düzelteceğiz.
- Son 4 yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir. İnanmayan seçim bildirgemize baksın.
-Sokaktaki vatandaşın sorunlarına seçim bildirgesinde yer veren tek partiyiz. Bize güvenin, 4 yılda huzuru ve güveni sağlayacağız, bütün meydanlar halkın olacak.
-7 milyon hanede 22 milyon yoksul var. Bu yoksulluğun bitmesini istiyor musun? Oyunu CHP’ye vereceksin. Twitter yasağı, Facebook yasakları kalksın mı istiyorsun? Oyunu CHP’ye vereceksin. 
-Bizim iktidarımızda basına ambargo konulmayacak. Bütün eleştirilere saygı gösteriyorum. Bizim alkışa değil eleştiriye daha çok ihtiyacımız var. Medya özgürlüğünü sağlayacağız. Bizim iktidarımızda medya özgürce yazılarını ve yayınlarını yapacak halk doğru haberi alacak. Bütün vatandaşlarım not alsın: “Medya özgür olacak. Eleştiriye açık olacağız.”
-Kutuplaşmanın önüne geçmek için siyasetin dilinin kibarlaşması gerekir. Siyaset dili gerginlik üzerine olmamalıdır. Eğer siyasetin dilini gerginlik, öfke ve kin üzerine kurarsanız toplumda kutuplaşma olur.
-Liderlerin ekrana birlikte çıkması güzel olur. Özgüveni olmayan çekinir, özgüveni olmayan lider başka bir lider ile yan yana gelmek istemez.
-Kadınların tüm sorunlarını çözeceğim. Kadına şiddetten tutun, kadının siyasetteki yerine kadar. Çocuğu okula gönderirken beslenme çantasına ne koyacağım diye düşünen kadınlar var. Biz bu sorunları Aile Sigortası ile çözeceğiz. Kadınlar bizi dinledikçe, “CHP doğruları söylüyor” diyorlar.
-Adı bir siyasal partiyle özdeşleşmiş birinin MİT’i yönetmesi doğru değildir. MİT’in milli olmasına gölge düşürür, Hakan Fidan’ın MİT’e dönmesi doğru değil. Taraflı olduklarını belli ettiler.
-Polislerin katsayı sorununu çözeceğim. Onları asla dışlamıyorum, ama bir şartla: İktidarın polisi olmayın
-Türkiye’nin bu ateş çemberinden çıkması için CHP’nin kesinlikle iktidar olması lazım.
-CHP klasik bir parti olmaktan çıktı, dünyayı en iyi okuyan sosyal-demokrat parti oldu. Sosyal demokrasi; komşusu açken kendisi tok yatmayandır. Partimiz artık köyde de ilçede de ne söyleyeceğini biliyor. Biz kurumsallaşmış bir partiyiz.
- Passoligi kaldıracağız, gençler gidecekler istedikleri sloganı atacaklar.


CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU: SİYASETÇİ SORULARDAN KORKMAZ

Gündem'den Öne Çıkan Haberler