24.01.2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Katledilişinin 29’uncu Yılında Uğur Mumcu’yu Andı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katledilişinin 29’uncu yıl dönümünde Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu için düzenlenen anma törenine katıldı. Mumcu Ailesi ile birlikte Faili Meçhuller Anıtı’na çelenk koyan CHP lideri Kılıçdaroğlu, suikastin gerçekleştiği alanda bulunan anıta da karanfil bıraktı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu Anıtı’nın önünde yapılan anmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada Mumcu ile ilgili şunları söyledi:





"Uğur Mumcu'nun ölümünün üzerinden 29 yıl geçti. O unutulmadı, unutulmayacak. Medya dünyasının önemli bir temsilcisiydi. Araştırmacı gazeteciliği ondan öğrendik. Bir olay olduğu zaman bütün ayrıntılarıyla kamuoyunu bilgilendirme konusunda bir gazetecinin nasıl çaba göstermesi gerektiğini ondan öğrendik. Ama onu katlettiler. Acısı hala yüreğimizde, acısı dinmedi, dinmeyecek. Onun önderliğinde, onun yol göstericiliğinde bütün medya dünyasının ortak çaba harcaması benim en büyük arzumdur. Eğer biz olayların ayrıntılarını öğrenebilirsek, kamuoyuna bütün bu ayrıntıları bir şekliyle aksettirebilirsek gazeteci olarak görevimizi yapmış oluruz. Biliyorum; gerçekleri yazmanın zor olduğunu biliyorum, hele bugünkü koşullarda gerçekleri yazmak son derece zor. Zor olduğunu, baskıların olduğunu biliyorum. Ama hiç kimse Uğur Mumcu'yu unutmasın, gerçekleri araştırma uğruna hayatını rahatlıkla feda edebilecek bir yiğitti o; o yiğidi her zaman, her yerde, her ortamda saygıyla anacağız."


Teşekkür ederim arkadaşlar."

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, KATLEDİLİŞİNİN 29’UNCU YILINDA UĞUR MUMCU’YU ANDI

Gündem'den Öne Çıkan Haberler