20.01.2021

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İZMİT BELEDİYE MECLİSİ’NDE KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
-"Hükümet olarak 5 maskeyi dağıtamadılar, bizim bütün belediyeler dağıttı, hiçbir ayrım yapmadan. Yardım yapamadılar, bizim bütün belediyelerimiz hiçbir ayrım yapmadan; siyasi görüşü, kimliği, doğduğu yer, bunlara bakmadan herkese yardım yaptılar."
-" Eğer Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olmasaydı bugün pandemi sürecini Türkiye çok daha ağır koşullarda geçirirdi. O nedenle, onlar oturup kalksın bizim belediye başkanlarımıza yürekten teşekkür etsinler."
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i makamında ziyaret etti.


Ziyaretin ardından İzmit Belediye Meclisi’nde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
Bir belediyede, İzmit Belediyesinde olmak güzel bir şey. Belediye başkanlarımız ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar. Bununla kastettiğim; yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye egemen kılmak istiyoruz, yeni siyaset anlayışımız da belediye başkanının harcadığı her paranın hesabını belde halkına vermek, hesabını vermek siyaset anlayışı. Yani kul hakkını korumak, yani vatandaşın ödediği her kuruşun hesabını vatandaşa vermek; namuslu bir siyaset anlayışı, yeni bir siyaset anlayışı, toplumu aydınlatan, toplumun sorunlarını çözen, yoksul kesimlere, mahallelere pozitif ayrımcılık yapan bir siyaset anlayışı. Sizden-bizden değil, hepiniz bizdensiniz; bu anlayışla hareket eden yeni bir siyaset anlayışı.
Dolayısıyla İzmit Belediye Başkanımız bu anlayışla hareket ediyor. Hiçbir ayrım yapmıyor. Bunu belirleyen yedi ilkemiz var, Sayın Başkanın odasına girdiğimde baktım, yedi ilke duvarda asılı. O yedi ilke yerel yönetimlerde CHP'nin ortaya koyduğu siyaset anlayışıdır. Bütün belediye başkanlarımız aynı siyaset anlayışıyla yollarına devam etmektedirler. Ve belediye meclis üyelerimiz de aynı anlayışla belediye başkanlarımıza destek vermektedirler. Bu çerçevede ben Sayın Belediye Başkanımızı verdiği hizmetler dolayısıyla yürekten kutluyorum.  Ve önümüzdeki günlerde Belediye Başkanımız yine var olan sorunları çözmek için olağanüstü bir çaba gösterecek.
Bir şeyin daha altını özenle çizmek isterim. Siyasal iktidarın yani ülkeyi yönetenlerin teşekkür etmeleri gereken ilk kişiler CHP'li belediyelerdir.  Bir daha altını çizeyim, Sayın Erdoğan’ın oturup kalkıp teşekkür etmesi gereken belediyeler CHP’li belediyelerdir. Hükümet olarak 5 maskeyi dağıtamadılar, bizim bütün belediyeler dağıttı, hiçbir ayrım yapmadan. Yardım yapamadılar, bizim bütün belediyelerimiz hiçbir ayrım yapmadan; siyasi görüşü, kimliği, doğduğu yer, bunlara bakmadan herkese yardım yaptılar. Eğer Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olmasaydı bugün pandemi sürecini Türkiye çok daha ağır koşullarda geçirirdi. O nedenle, onlar oturup kalksın bizim belediye başkanlarımıza yürekten teşekkür etsinler. Bütün bu sorunları aşma konusunda, yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getirme konusunda belediye başkanlarımız ellerinden gelen bütün çabaları gösterdiler.
Dolayısıyla ben Sayın Fatma Hürriyet Kaplan’ın şahsında bütün belediye başkanlarımıza yürekten teşekkür ederim.
Hepinize teşekkürler değerli arkadaşlarım.

Tüm Fotoğraflar İçin Tıklayınız...

Gündem'den Öne Çıkan Haberler