27.03.2019

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU İSTANBUL’UN ESENYURT İLÇESİNDE (27 MART 2019)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU İSTANBUL’UN ESENYURT İLÇESİNDE
(27 MART 2019)
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde halka hitap etti.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Efendim hepinize merhabalar, onlar miting yapıyorlar, gelin bizim ayağımıza biz size konuşacağız diyorlar. Biz de yapıyoruz, ama ben sizin ayağınıza geliyorum ve sizinle beraber oluyorum.

Özellikle son günlerde büyük bir panik yaşıyorlar, her türlü iftirayı yapıyorlar, her türlü ayrımcılığı yapıyorlar ama ben bir şeye inanıyorum tek bir şeye, bu ülkede beraber olacağız, bu ülkede birlik olacağız, bu ülkede huzur içinde yaşayacağız, bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu ülkede herkesin işi olacak, bu ülkede herkesin aşı olacak. Bu ülkenin güzel insanları için ne gerekiyorsa, ne söylenmesi gerekiyorsa bütün çabaları göstereceğim. Bu ülkede hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bu ülkede herkesin işi olsun, bu ülkede herkesin aşı olsun, her evde huzur, her evde bereket olsun. Bu ülkede işsizlik olmasın.
Esenyurt’u biliyorum, nüfusunun ne kadar güçlü olduğunu biliyorum. Ama Esenyurt’ta işsizliği de biliyorum, Esenyurt’ta çocukların yatağa aç girdiğini de biliyorum. Esenyurt’ta çocuğuna harçlık veremeyen babayı da biliyorum. Çocuğunun karnının aç olduğunu bildiği halde çocuğunu yatıran anneyi de biliyorum. İşsiz anneleri, işsiz babaları da biliyorum, ama bütün bunları çözeceğiz. Kiminle çözeceğiz? Beraber çözeceğiz, birlikte mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir, bizim mücadelemiz insanların mutluluğu mücadelesidir. Hiç kimseyi kimliğinden ötürü, hiç kimseyi inancından ötürü, hiç kimseyi yaşam tarzından ötürü ayırmayacağız. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır.
Onlar bizi ayrıştırmak istiyorlar, bizi bölmek istiyorlar, her türlü iftirayı atıyorlar. Ne derlerse desinler bunlara inanmayın. Çünkü söyleyecek sözleri yok. Ne diyecekler? Memlekette işsizliği bitirdik deseler o yok, esnafın durumu memnun deseler o da yok. İşsizlik, yoksulluk yok deseler yoksulluk da var, perişanlık da var. Neresinden bakılırsa yama tutmuyor bir türlü.
Tuttular şimdi kendilerine oy vermeyen herkesi terörist olarak suçlamaya başladılar. Hal esnafı terörist, pazarcı terörist, bilmem şu terörist, bilmem bu terörist, şu partiye oy veren terörist, bu partiye oy veren terörist. Sanki anadan doğma adam süzülmüş gelmiş hiçbir günahı yok, hiçbir kusuru yok bu memleketin yönetiminde, bu kadar işsiz var onda da bunun bir kusuru yok. 17 yıldır sen yönetiyorsun, 17 yılda sen getirdin milleti soğan kuyruğuna soktun. Biz bunu içimize sindirecek miyiz?
Güzel bir belediye başkan adayınız var, benim adaşım Kemal Deniz Bozkurt, gel bakalım Başkan şöyle. İki adaş olunca bir mesele kalmıyor o zaman.
Hepinizin huzurunda Başkandan üç şey bekliyorum. İnşallah oylarınızla 1 Nisan’da belediye başkanlığı koltuğuna oturduğunda asgari ücret belediyede 2 bin 20 lira değil, 2 bin 200 lira olacak. Söz mü? Asgari ücreti artırıyoruz. Bizim bütün belediyelerde 2 bin 200 lira. AK Partili belediyelerde 2 bin 20 lira. Biz uyguluyoruz demek ki burada da yapacağız. Kim yapacak? Kemal Deniz Bozkurt yapacak.
İki, hiç kimsenin aşıyla, işiyle uğraşmayız. İsteriz ki herkesin aşı olsun, işi olsun. Dolayısıyla Kemal Deniz Bozkurt belediye başkanlığı koltuğuna oturduğunda hiçbir işçinin işine son vermeyecek. Söz mü başkan? O sözü de aldık.
Üç, belediye başkanı olduktan sonra bütün beldeyi kucaklayacak, bütün Esenyurt’u kucaklayacak. Şu mahalle bana oy verdi, şu mahalle bana oy vermedi diye bir ayrımcılık yapmayacak. Herkese eşit hizmet götürecek, bütün Esenyurtluları kucaklayacak. Söz mü? Sadece bir pozitif ayrımcılık yapmasını istiyorum. Herkese eşit davranacak ama bir pozitif ayrımcılık yapmasını istiyorum. Bir mahallede fakirler fazlaysa, bir mahalle yoksulsa o mahalleye pozitif ayrımcılık yapacak, oraya daha fazla hizmet götürecek. Söz mü? Sözümüzü aldık.
Efendim sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum, Türkiye’nin ve bu güzel ülkenin saygıdeğer yurttaşları hepiniz güzel İstanbul’da yaşıyorsunuz, hepinizin mutlu olması, hepinizin huzur içinde yaşaması, her evde bereketin olması en büyük arzumuzdur. Belediyeyle inşallah bunu yapacağız. Göreceksiniz halka hizmet nasıl olurmuş, halka hesap vermek nasıl olurmuş bunu size sevgili Kemal Deniz Bozkurt gösterecek. O sizin evladınız, sizin çocuğunuz, burada yetişti, burayı biliyor, bütün insanları, bütün mahalleri üç aşağı beş yukarı hepsini tanıyor. Dolayısıyla sizlere hizmet etmenin onurunu ve gururunu ona verirseniz ben de Esenyurt’a yürekten teşekkür edeceğim.
Kemal Deniz Bozkurt’u seviyor musunuz? O zaman Kemal Deniz Bozkurt’a hepinizin huzurunda hayırlı olsun diyeyim, başka ne söyleyeyim, hayırlı olsun.
Bir şey daha var… Ekrem İmamoğlu, o da hiçbir ayrım yapmayacak, herkesi kucaklayacak, herkese hizmet edecek. İstanbul’u bir dünya markası haline getirecek. Ekrem İmamoğlu’nu da seviyor musunuz? Oy verecek misiniz? Söz mü?
Bu kardeşiniz de size söz veriyor; her şartta hiçbir zaman zalimin önünde diz çökmeyeceğim, hayatımın sonuna kadar mazlumların yanında olacağım, insanımızın yanında olacağım, fakirin, fukaranın yanında olacağım. Ben de size bunun sözünü veriyorum.
Sağ olun, var olun diyorum. Kemal Deniz Bozkurt’u size emanet ediyorum, sizi de Allah’a emanet ediyorum, sağ olun, var olun diyorum. 

Gündem'den Öne Çıkan Haberler