27.03.2019

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU İSTANBUL’UN BEYLİKDÜZÜ İLÇESİNDE (27 MART 2019)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU İSTANBUL’UN BEYLİKDÜZÜ İLÇESİNDE
(27 MART 2019)
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde halka hitap etti.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: Ne diyor? “

Mart’ın sonu bahar” diyor. Baharı getireceğiz değil mi? Nereye? Hem Beylikdüzü’ne hem İstanbul’a baharı getireceğiz. İnşallah aynı zamanda Adana’ya da baharı getireceğiz, Mersin’e de baharı getireceğiz, Ankara’ya da baharı getireceğiz, bütün Türkiye’ye baharı getireceğiz. 
Bahar, mutluluk demektir, beraber, huzur içinde yaşayacağız. Kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun, bütün insanları kucaklayacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklamak, her şeyden önce Ekrem İmamoğlu Bey’in görevi olacak. Ona inanıyorum, ona güveniyorum. Sizler de inanıyor musunuz? Güveniyor musunuz? Onun bıraktığı bir koltuk var, oraya da bir başka arkadaşımız, gel bakalım Başkan... Bak görüyorsunuz o da genç, yakışıklı, tuttuğunu koparan biri, Beylikdüzü’nde sizlere hizmet edecek. Ona da inanıyor musunuz? Güveniyor musunuz? Gayet güzel. 
Şimdi kısa bir şeyler söyleyeyim. Memlekette çok sorun var, ben bunu biliyorum. İşsizlik sorunu var, yoksulluk sorunu var, insanlar geçinemiyorlar, 8 milyon insan işsiz. Bütün bu dertleri biliyorum, ama bu sorunların tamamı çözülebilir; ortak akılla çözülür, bir araya gelerek çözülür, tartışılarak çözülür, bunların tamamı yapılır.
Ekrem Bey bir açıklama yaptı, dedi ki “Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacağım dönemde 5 yıl içinde 150 bin kişiye istihdam yaratacağım.” Güzel mi? Gayet güzel. Bunun üzerine Binali Bey bir açıklama yaptı, “Efendim, bu belediye başkanlarının görevi değildir.” Onun üzerine Ekrem Bey çıtayı biraz yükseltti, “200 bin kişiye istihdam yaratacağım” dedi. Ama Binali Bey şunu söyledi, “Ben de 500 bin kişiye bulacağım.” Adama sormazlar mı, Başbakanlık yaptın bulamadın, Ulaştırma Bakanlığı yaptın bulamadın, Ekrem Bey söyledi itiraz ettin, şimdi bulacağım diyorsun. Artık yemezler!
Efendim büyükşehir belediye başkanı seçiyoruz, belediye başkanı seçiyoruz. Diyorlar ki, “Türkiye’nin beka sorunu var”, muhtarın beka sorunuyla ne ilgisi var? Muhtar seçeceğiz, il genel meclisi üyesi seçeceğiz, belediye meclis üyesi seçeceğiz, belediye başkanı seçeceğiz, inşallah Ekrem İmamoğlu’nu da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğiz. Ne beka sorunu var bunda? Bir beka sorunu mu var Allah aşkına? Ne yapacaklar, İstanbul’u yönetecekler, ilçelerini yönetecekler, Türkiye’yi yönetecekler, mahalleleri yönetecekler. 
Toplumu kandırarak ve baskı kurarak oy almak istiyorlar, ama buna izin vermeyeceğiz. Sandığa gideceğiz, oylarımızı kullanacağız. 
Karadeniz’e gittim, Karadeniz’de söyledim, Ordu’da söyledim, Giresun’da söyledim, Artvin’de söyledim, Rize’de söyledim; “Hepinizin mutlaka akrabaları vardır İstanbul’da. Dayısı var, teyzesi var, yeğeni var, oğlu var, kızı var, herkes var. Lütfen İstanbul’a, akrabalarınıza telefon edin deyin ki, “bizim bir gözbebeğimiz var, hasretini çektiğimiz bir insanımız var, hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir kardeşimiz var, adı Ekrem İmamoğlu, ona gidin oy verin” deyin.” Doğruyu söylemiş miyim? Doğru mu? 
Sizleri seviyoruz, sizlere inanıyoruz ve sizlere güveniyoruz. Sizlerle beraber yola çıkacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak, hiç kimseyi ayrıştırmadan beraber yolumuza devam edeceğiz. 
Ben iki belediye başkanı arkadaşımı da sizlere emanet ediyorum, sizleri de Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun diyorum. Çok teşekkür ederim.  

Gündem'den Öne Çıkan Haberler