27.08.2019

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL'DA YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI (27 AĞUSTOS 2019)

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL'DA YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI
(27 AĞUSTOS 2019)
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Kabakoz köyünü ziyareti sırasında gazetecelerin sorularını yanıtladı.
Soru- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir açıklaması oldu. Aziz İstanbul’u terör yandaşlarına peşkeş çekmeyeceğiz, buna mani olacağız sözü. Kayyım tartışmaları sürerken bu kayyum göndermesi olarak da değerlendirildi.
Kemal KILIÇDAROĞLU- O hiç meraklanmasın, biz sadece İstanbul’u değil Türkiye’yi de teröre teslim etmeyeceğiz.
Soru- Efendim bunun bir kayyım göndermesi olduğuna inanıyor musunuz?
Kemal KILIÇDAROĞLU- Ona sorun. Beni de eleştiriyor. Niye beni eleştiriyor? Cesareti varsa onun istediği televizyon kanalına çıkarız oturur tartışırız. Niye kapalı kapılar ardında meydanlarda beni eleştiriyor? Kendisinin cesareti yok mu? Eleştirebiliyor ama benimle aynı televizyon ekranına çıkmaya cesaret edemiyor niçin? Vatandaşıma soruyorum, özellikle de AK Partili kardeşlerime soruyorum, ben bu ülkede huzur istiyorum, ben bu ülkede herkesin rahat yaşayabileceği bir hayat istiyorum. Kavga istemiyorum, siyasette de kavga istemiyorum. Benimle kavga edecekse ağız dalaşına gerek yok çağırır beni bir televizyon kanalına dünya kadar televizyon kanalı var çıkarız oraya o bana soru sorar ben ona cevap veririm. Ama benim de ona soru sorma hakkım olmalı. Kendisi duyar inşallah bunları.